Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ - του Λ. Μπαρτατίλα


Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
ΤΗΣ ΑΟΖ


Τα τεκταινόμενα γεγονότα με την Τουρκία και η ζήλεια της «γείτονος χώρας», όσον αφορά στον ενεργειακό πλούτο του Ελληνισμού (Ελλάδος-Κύπρου), εκτός των άλλων, αποτελούν μία έμπρακτη μεγαλειώδη ήττα της λεγομένης πολιτικής ορθότητος και ταυτόχρονα νοηματοδοτούν και προσδιορίζουν την επιβίωση της οικονομίας του μέλλοντος, η οποία είναι αποτέλεσμα πνευματικών και οντολογικών συνεργασιών, στους τομείς της στρατηγικής,της ενέργειας,της οικονομίας και της πολιτικής.

Το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας είναι η επαφή της ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο πρωτευόντως, αλλά και η τριπλή επαφή ανάμεσα στις Ελλάδα-Κύπρο-Αίγυπτο δευτερευόντως.

Οι δύο αυτές επαφές και φυσικά η συνεργασία της ΑΟΖ του Ελληνισμού με κολοσσιαίες εταιρείες ενέργειας, έχουν ως αποτέλεσμα την διεύρυνση των σχέσεων στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ, όπως και ήδη έχει γίνει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΟΖ, ΕΔΩ.

Το παραπάνω θαυμαστό και απίστευτο γεγονός ,μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έχει επιτευχθεί χάρις σε ένα μικρό νησάκι του συμπλέγματος του Καστελλόριζου, την νήσο Στρογγύλη.

Εάν δεν υπήρχε η Στρογγύλη, δεν θα μιλούσαμε σήμερα για ένα τόσο μεγάλο πλαίσιο συμμαχιών και δυναμικής του Ελληνισμού.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ, ΕΔΩ.

Όσοι λοιπόν μας έλεγαν τόσα χρόνια , ότι πρέπει να διακόψουμε τις ακτοπλοϊκές και οικονομικές μας συνδέσεις με μικρά νησάκια της άγονης γραμμής,υπολογίζοντας σε στενά οικονομικά πλαίσια, χωρίς να οραματίζονται το μέλλον και αγνοώντας την τεράστια δυναμικής νίκης που μπορεί να προσδώσει ένα μικρό Ελλληνικό κομμάτι γης ή ένας φαινομενικά αδύναμος απλός Έλληνας – απλά δεν ήξεραν τι τους γίνονταν και ας είχαν τελειώσει σαράντα Χάρβαρντ ο καθ’ ένας τους.

Το μέλλον στην οικονομική,πολιτική και ενεργειακή ζωή, χτίζεται από τους οραματιστές.
Οι τεχνοκράτες και οι σύμβουλοι αποτελούν τα εργαλεία, όπως σε ένα ποίημα οραματιστής είναι ο ποιητής και εργαλείο το μολύβι.

Το μολύβι δεν μπορεί να παράξει Έργο από μόνο του χωρίς τον ποιητή, ενώ ο ποιητής αντιθέτως, έχει την δυνατότητα να γράψει, ακόμη και με το Αίμα του, όπως έχει συμβεί άπειρες φορές στο παρελθόν.

Πριν λίγες ημέρες αναβλήθηκε η σημαντική αγορά από την Γαλλία των δύο φρεγατών Μπελχάρα και η σύναψη αμυντικής συμφωνίας, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γαλλία.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Διακόπουλος, είπαν σε συνεντεύξεις τους, ότι δεν προχωρήσαμε στην σημαντικότατη αυτή αγορά και στην σύναψη συμφωνίας με την μοναδική πυρηνική δύναμη της Ευρώπης, Γαλλία, διότι πρωτεύον στόχος για την χώρα μας, είναι η οικονομία και η πληρωμή των συντάξεων.

Ο Ελληνικός λαός αντιθέτως σε ποσοστό 85% με 90% θεωρεί πρωτεύον ζήτημα τα Ελληνοτουρκικά και όχι την πληρωμή των συντάξεων.

Συνεπώς, κύριε Πρωθυπουργέ δυναμώστε εσείς την χώρα και θα βοηθήσουμε εμείς να επιβιώσουν οι γονείς μας και οι παππούδες και γιαγιάδες μας.

Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν εγκαταλείψετε την Ελλάδα, το Έθνος, το Γένος και το Μέλλον μας, προς χάριν των συντάξεων και επιδομάτων, να γνωρίζετε ότι υπάρχει και άλλη λύση από πλευράς Ελληνικού λαού. Μην εξωθήσετε τον φιλειρηνικό Ελληνικό λαό σε αυτή την λύση!

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 27.7.2020.


ΛΕΞΕΙΣ: ΑΟΖ, Καστελλοριζο, νησος Στρογγυλη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ