Αναδημιουργήθηκε θώρακας ανθρώπου 1.500.000 χρόνων!


Αναδημιουργήθηκε
θώρακας ανθρώπου
1.500.000 χρόνων!


Ερευνητές δημιούργησαν έναν τρισδιάστατο θώρακα του 1.500.000 χρόνων Homo erectus, που είναι γνωστός ως Turkana Boy (διότι βρέθηκε στην λίμνη Τουρκάνα της Κένυα) με εικονικό animation, για να διερευνήσουν την αναπνευστική του κίνηση.


ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Το κρανίο του Turkana Boy, Homo erectus.
Photo credit: ktsimage/Getty Images.
ΔΕΞΙΑ: Reconstructed upper body skeleton of the 1.5 million years old Homo erectus youth from West Turkana, Kenya. The ribcage was deeper, wider and shorter than in modern humans, suggesting a stockier body shape and a larger lung volume. Licence CC-BY-NC-ND 4.0.
Image by Markus Bastir.


Ο Markus Bastir από το Εθνικό Μουσείο Φυσικών Επιστημών της Μαδρίτης, ο Daniel García-Martínez του Εθνικού Κέντρου Έρευνας για την Ανθρώπινη Εξέλιξη της Ισπανίας και ο Scott Williams του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης συνέκριναν τον ανακατασκευασμένο θώρακα του Homo erectus με αυτόν των σύγχρονων ανθρώπων και ενός Νεάντερνταλ, και βρήκαν να έχει ένα πιο στιβαρό και κοντόχοντρο σχήμα, που μοιάζει με του νεάντερνταλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΕΡΕΚΤΟΥΣ, ΕΔΩ.

Η μελέτη δείχνει ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι ανέπτυξαν πρόσφατα ένα επίπεδο, υψηλό στήθος, στενή λεκάνη και νευρώσεις, ίσως για να βελτιστοποιήσουν την αναπνοή για τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων και άλλες δραστηριότητες που απαιτούν αντοχή.

ΠΗΓΗ: Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, 6.7.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 7.7.2020.

ΛΕΞΕΙΣθωρακας, ανθρωπος, 1.500.000 χρονων, τρισδιαστατος θωρακας, 1.500.000 χρονια, Χομο Ερεκτους, Τουρκανα Μποι, αναπνοη, συγχρονος ανθρωπος, Νεαντερνταλ, νεαντερταλ, Χομο Σαπιενς, στηθος, λεκανη, τρεξιμο, αντοχη, λιμνη Τουρκανα, Κενυα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ