Τρίαθλο για παιδιά, καγιάκ στην ιστορική Σφακτηρία και beach volley στην Πύλο! - του Α. Λεκάκη


Τρίαθλο για παιδιά,
καγιάκ στην ιστορική Σφακτηρία
και beach volley στην Πύλο…


Pylos Triathlon Kids:
Εκπαίδευση των νέων
μέσα από τον αθλητισμό

Το Navarino Challenge θα εντάξει φέτος για πρώτη φορά στο πρόγραμμά του, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, το άκρως επιτυχημένο Pylos Triathlon Kids που διοργανώνει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος. Πρόκειται για αγώνες τριάθλου στους οποίους λαμβάνουν μέρος παιδιά από 4 έως 18 ετών. Οι νέοι φίλοι του αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία και τη χαρά να τρέξουν σε πανέμορφες διαδρομές, να κολυμπήσουν στο γραφικό λιμάνι της Πύλου με φόντο την ιστορική νήσο Σφακτηρία, στα καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους και να κάνουν ποδήλατο στην πανέμορφη Μεσσηνιακή κωμόπολη, παρουσία Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης, για το ΠΕΝΤΑΘΛΟ, ΕΔΩ.

Τα παιδιά θα χωριστούν σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες: Super mini: 4-7 ετών, κατηγορία 1: 8-12 ετών, κατηγορία 2: 13-15 ετών και κατηγορία 3: 16-18 ετών.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 3ου Pylos Triathlon Kids και της αναβίωσης του μήκους άνευ φοράς, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε: «Φέτος, το Navarino Challenge είναι εδώ για να μας θυμίσει για ακόμα μια φορά τα πανανθρώπινα ιδεώδη του Αθλητισμού, διοργανώνοντας ένα ακόμα πιο δυνατό πρόγραμμα. Αποτελεί τιμή για εμάς, στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, τη γενέτειρα του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, η αναβίωση του άλματος εις μήκος άνευ φοράς, παρουσία του διακεκριμένου αθλητή Μίλτου Τεντόγλου και του προπονητή του Γιώργου Πομάσκι. ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα γι' αυτό, ΕΔΩ

Παράλληλα, έχουμε τη χαρά να ευχαριστηθούμε, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Navarino Challenge, το επί σειρά ετών επιτυχημένο Pylos Triathlon Kids, παρουσία των Ολυμπιονικών μας, όπου οι νεαροί μας αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες και αξίες, όπως αυτή του “ευ αγωνίζεσθαι” και της ευγενούς άμιλλας».

Η κορυφαία διοργάνωση, λαμβάνοντας υπ' όψιν της το παγκόσμιο ζήτημα της ακινησίας των νέων, ωθεί τους νέους, μέσω του προγράμματος Active Kids, στο παιχνίδι και τον αθλητισμό, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα της με περισσότερες παιδικές δραστηριότητες στην Πύλο.

Για δηλώσεις συμμετοχών, ΕΔΩ.



Πρωινή βόλτα με καγιάκ
στην ιστορική Σφακτηρία

Με σημείο εκκίνησης την Ποσειδωνία στο λιμάνι της Πύλου, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βόλτα με καγιάκ στη νήσο Σφακτηρία με την υποστήριξη του Explore Messinia. Οι συμμετέχοντες θα κωπηλατήσουν στον όρμο του Ναυαρίνου και θα κατευθυνθούν προς το εσωτερικό του, εξερευνώντας την ακτογραμμή της Σφακτηρίας έως ότου φτάσουν στην αποβάθρα που οδηγεί στο εσωτερικό του νησιού.
Για συμμετοχές: welcome(at)exploremessinia.com

Navarino Challenge Beach Volley Tournament

Με θέα στους αμμόλοφους και τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, η αμμώδης παραλία The Dunes Beach θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το Navarino Challenge Beach Volley Tournament. Το Ολυμπιακό άθλημα του beach volley, επιστρέφει και πάλι με πρεσβευτή τον πρώην διεθνή Έλληνα πετοσφαιριστή και ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική Ελλάδος, Μιχάλη Τριανταφυλλίδη.

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου το τουρνουά θα περιλαμβάνει ξεχωριστές κατηγορίες ανδρών και γυναικών ενώ την Κυριακή 18 Οκτωβρίου το τουρνουά θα είναι μεικτό. Κατά την διάρκεια του τριημέρου, θα διεξαχθούν τα καθιερωμένα μαθήματα beach volley by Samsung. Όλες οι δραστηριότητες του beach volley πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Triantafyllidis Beach Arena.

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης του τουρνουά Μιχάλης Τριανταφυλλίδης δήλωσε: «Φέτος, κατά τη διάρκεια του κορυφαίου wellness event Navarino Challenge, δίνουμε την ευκαιρία στους λάτρεις του Beach Volley να πάρουν μέρος σε ένα υποδειγματικά οργανωμένο τουρνουά, σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος».

Για δηλώσεις συμμετοχών και περισσότερες πληροφορίες: info(at)beacharena.gr.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 28.7.2020.

ΛΕΞΕΙΣΤριαθλο, καγιακ, Σφακτηρια, Πυλος, μπιτς βολει, Τσικλητηρας, Τριαθλον, Τεντογλου, ΤριανταφυλλιδηςΚαρβελας, 
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ