ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 2020-2021 στην ΞΑΝΘΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 2020-2021
στην ΞΑΝΘΗ 

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Ι.Θ.Τ.Π.) είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός φορέας που δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Στα εργαστήρια του Ι.Θ.Τ.Π., που είναι και η κύρια πηγή εσόδων του, προσφέρεται υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους σπουδαστές, δίνοντας τους την ευκαιρία να ασχοληθούν με την αγαπημένη τους τέχνη δραπετεύοντας από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, αλλά και να κάνουν μια νέα αρχή στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Εφέτος και λόγο των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, τα εργαστήρια θα λειτουργήσουν με όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις και εντολές ασφαλείας που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τον Covid-19, θέτοντας σαν προτεραιότητα την υγεία των σπουδαστών μας.

Στα παιδικά τμήματα του Ιδρύματος οι μικροί μας φίλοι ωθούνται σε μια δημιουργική καλλιέργεια της φαντασίας τους των ενδιαφερόντων και των ικανοτήτων τους.

Στόχος είναι μέσα από την κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη της ομαδικής συνεργασίας, να εκφράζουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους.

Στην ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά, άνετη, ζεστή και φιλόξενη αίθουσα ενός κτιρίου με ιδιαίτερο αισθητικό και ιστορικό ενδιαφέρον, οργανώνονται διδακτικές δραστηριότητες με εξειδικευμένους εκπαιδευτές και σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση. Εκθέσεις και επιδείξεις των μαθητών των διαφόρων Τμημάτων παρέχουν τη δυνατότητα σε όλους να αποτιμήσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΘΡΑΚΗ, ΕΔΩ.


Σας γνωρίζουμε ότι κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, θα λειτουργήσουν τα εξής εργαστήρια:

 

Για Παιδιά

- Δημιουργικής Απασχόλησης (Παιδιά προσχολικής ηλικίας, από 4-6 ετών)

- Κεραμικής

- Συγχρόνου-Μοντέρνου Χορού

- Παραδοσιακών Χορών

- Ζωγραφικής-Εικαστικών (Παιδιά Δημοτικού)

- Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι

 

Για Ενήλικες

- Ζωγραφικής-Ελευθέρου Σχεδίου

- Θεατρικής Αγωγής και Τέχνης

- Κεραμικής

- Βιβλιοδεσίας

- Συγχρόνου-Μοντέρνου Χορού

- Ιστορίας της Ξάνθης

- Ομαδικής Ψυχοθεραπείας

- Παραδοσιακών Χορών

- Φωτογραφίας και Επεξεργασίας Εικόνας

- Χαρακτικής (Παιδιά από 15 ετών και άνω)

- Χειροποίητου Κοσμήματος

- Υφάσματος, Κοπτικής-Ραπτικής

- Ξυλογλυπτικής

- Κατασκευής Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα εξ’ αποστάσεως (e-learning)

            Ιστορία της Τέχνης

            Ιστορία του κινηματογράφου και κριτικής ανάλυσης ταινιών

            Ιστορία της φιλοσοφικής σκέψης

            Art Therapy | Εικαστική θεραπεία για όλους


ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ-ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 15%


Εγγραφές από 10 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου στα τηλέφωνα 25410 26635 (πρωί-απόγευμα) και 25410 29282 (πρωί), καθημερινά από 09:00 μέχρι 13:00 και από 17:30 μέχρι 20:30.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΔΩ.


Εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικά Προγράμματα


Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πιστό στην αποστολή διάχυσης της παιδείας και του πολιτισμού αλλά και αφουγκραζόμενο τις ανησυχίες λόγω της πανδημίας του ιού covid-19 υλοποιεί φέτος εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα.

Προσφέρει με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία σε όλους να εντρυφήσουν σε θεματικές που σχετίζονται με τον πολιτισμό και την εκπαίδευση από την ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού τους.

Η εξ αποστάσεως μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί βασίζεται σε μια ευέλικτη και φιλική προς το χρήστη εκπαιδευτική πλατφόρμα η οποία διαθέτει όλα εκείνα τα εργαλεία για μια ποιοτική και απόλυτα προσαρμόσιμη στις ανάγκες των εκπαιδευόμενων μάθηση. Πέρα από την ασφάλεια η εξ αποστάσεως εκπαίδευση εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν την εκπαίδευση στο πρόγραμμά τους καθώς είναι αυτοί που επιλέγουν τον χρόνο και τον τρόπο αλληλεπίδρασής τους με το υλικό του προγράμματος.

 

Ευελιξία – Ασφάλεια – Ποιοτική μάθηση

είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των εξ αποστάσεων προγραμμάτων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

 

Μεθοδολογία εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση βασίζεται σε μια φιλική προς τον χρήστη εκπαιδευτική πλατφόρμα μέσω τις οποία οι εκπαιδευόμενοι αλληλεπιδρούν με το κατάλληλα διαμορφωμένο υλικό, επικοινωνούν με τους εκπαιδευτές και τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο των προγραμμάτων και δέχονται ανατροφοδότηση.

Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος βασίζεται σε ασύγχρονη εκπαίδευση προσφέροντας τη δυνατότητα οι συμμετέχοντες να καθορίζουν τον τρόπο και τον χρόνο που θα εμπλακούν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η ασύγχρονη εκπαίδευση δεν απαιτεί την ταυτόχρονη αλληλεπίδραση εκπαιδευόμενων και διδασκόντων. Οι συμμετέχοντες δεν είναι αναγκαίο να συνδέονται στην πλατφόρμα την ίδια στιγμή. Επιλέγουν μόνοι τους το προσωπικό τους εκπαιδευτικό χρονικό πλαίσιο και μελετούν το εκπαιδευτικό υλικό (Ειδικά διαμορφωμένο για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση γραπτό εκπαιδευτικό υλικό, παρουσιάσεις και βίντεο με τα μαθήματα). Είναι ο ιδανικός τρόπος μάθησης για πολυάσχολους ανθρώπους που επιδιώκουν μια ποιοτική και ευπροσάρμοστη εκπαίδευση εξασφαλίζοντας την αυτονομία τους.

Παράλληλα θα υπάρχουν και σύγχρονα τηλε - μαθήματα (με την πρόβλεψη δυνατότητας να τα παρακολουθήσουν βιντεοσκοπημένα και όσοι δεν καταφέρουν να συμμετέχουν σε αυτά). Τέλος, τα προγράμματα ολοκληρώνονται στο τέλος της ακαδημαϊκής περιόδου (Ιούνιος - Ιούλιος 2021) με την υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων για την πλήρη κατανόηση των διδαχθέντων αντικειμένων τα οποία μπορούν αν παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά μέσω live streaming.

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται εξ’ αποστάσεως είναι τα εξής

            Ιστορία της Τέχνης

            Ιστορία του κινηματογράφου και κριτικής ανάλυσης ταινιών

            Ιστορία της φιλοσοφικής σκέψης

            Art Therapy | Εικαστική θεραπεία για όλους

 

Διάρκεια προγραμμάτων: Οκτώβριος 2020 – Ιούλιος 2021 (10 μήνες 350ώρες)

Κόστος Προγραμμάτων: 200€ (σε τρείς δόσεις: 100€ μέχρι 1 Οκτωβρίου 2020, 50€ μέχρι 1 Φεβρουαρίου 2021 και 50€ μέχρι 1 Μαΐου 2021)

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος προγραμμάτων: Βασίλειος Κ. Μακέδος (ΜΑ Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση)

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης στην οποία αναγράφονται αναλυτικά τα αντικείμενα που διδάχθηκαν καθώς και συνοδευτικό πιστοποιητικό Europass.

Ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο κ. Βασίλειος Κ. Μακέδος (ΜΑ Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) ο οποίος έχει και την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση την παρακολούθηση και την αξιολόγηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης: τηλ: 25410-26635 (17:00 – 21:00) και 25410-29282 (09:00 – 13:00), ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η εγγραφή σας απαιτείται να γίνει και ηλεκτρονικά ΕΔΩ.

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ