Βρέθηκε τάφος ζεύγους πολεμιστών, μαζί με ένα μωρό και μια υπηρέτρια, που όλοι πέθαναν από μόλυνση, πριν 2.500 χρόνια!!!

Βρέθηκε τάφος ζεύγους πολεμιστών,
μαζί με ένα μωρό
και μια υπηρέτρια,
που όλοι πέθαναν από μόλυνση,
πριν 2.500 χρόνια!!! 

Του Γιώργου Λεκάκη


Στο χωριό Kazanovka, στην περιοχή Askiz της Khakassia / Χακασίας νότιας Σιβηρίας ανακαλύφθηκε εξαιρετικός / extraordinary τάφος ενός αρχαίου «ζεύγους (ίσως συζύγων, ίσως Σκυθών) πολεμιστών», ενός μωρού και μιας ηλικιωμένης υπηρέτριας, «που όλοι πέθαναν από μόλυνση 2.500 χρόνια πριν»…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΣΙΒΗΡΙΑ, ΕΔΩ.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΣΚΥΘΕΣ, ΕΔΩ.

 Το ζευγάρι πιστεύεται ότι πέθανε στα 30 του.

 

Η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν πιθανότατα στα 60 της, όταν πέθανε και ενταφιάστηκε σε «εμβρυακή στάση» κάτω από τα πόδια του ζευγαριού, στον τάφο «Kazanovka 6».

 

Τα λείψανα του παιδιού ήταν διάσπαρτα σε όλον τον τάφο, κάτι που λένε οι αρχαιολόγοι ότι συνέβη επειδή τρωκτικά έφαγαν την σάρκα του νεκρού παιδιού.

 

Τα 4 άτομα πιθανότατα υπέκυψαν από την ίδια μόλυνση και η υπηρέτρια θάφτηκε μαζί τους για φροντίσει την οικογένεια στην μεταθανάτια ζωή.

 

Η γυναίκα θάφτηκε με τα ίδια όπλα, που είχε και ο άνδρας, κάτι που είναι ασυνήθιστο.

 

Σε άλλους τάφους, από την ίδια χρονική περίοδο και τοποθεσία, οι γυναίκες-πολεμίστριες θάφτηκαν με τόξο και βέλη, όπλα μεγάλης εμβέλειας. Αλλά η γυναίκα στον πρόσφατα ανασκαφθέντα τάφο ήταν οπλισμένη με ένα μακρύ ακόντιο, τσεκούρι, και με ένα μικρό σπαθί.

 

Ο δρ. Oleg Mitko, επί κεφαλής της Αρχαιολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Νοβοσιμπίρσκ, εδήλωσε: «Έχουμε ένα εντυπωσιακό σύνολο όπλων. Βρήκαμε όπλα μάχης σε γυναικείο τάφο, κάτι που δεν είναι τόσο τυπικό». Ο ερευνητής Yuri Teterin είπε: «Ο άνδρας είχε δύο πελέκεις και δύο χάλκινα μαχαιρίδια. Είναι μια λαμπρή ταφή. Υπάρχει αυθεντικό χάλκινο όπλο, και ανδρικός χάλκινος καθρέφτης».

 

ΠΗΓΗ: Daily Mail, 21.9.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 22.9.2020.


ΛΕΞΕΙΣ: ταφος ζευγους, πολεμιστης, ταφος μωρου, υπηρετρια, μολυνση, 2.500 χρονια πριν, Καζανοβκα, Ασκιζ, Χακασια, Σιβηρια, ταφος, ζευγος, συζυγοι,  Σκυθες πολεμιστες, μωρο, ζευγαρι, τρωκτικα, μεταθανατια ζωη, οπλα, πολεμιστρια, τοξο, βελη, ακοντιο, τσεκουρι,σπαθι, Μιτκο, Νοβοσιμπιρσκ, οπλο, οπλα μαχης, πελεκυς, χαλκινο μαχαιριδιο, χαλκινο οπλο, ανδρικος χαλκινος καθρεφτης

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ