Γιγάντιο ανθρώπινο κρανίο ανακαλύφθηκε στο Τέξας – ίσως 46.000 χρόνων – ίσως το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί στον κόσμο!

Γιγάντιο ανθρώπινο κρανίο
ανακαλύφθηκε στο Τέξας

Ίσως 46.000 χρόνων

Ίσως το μεγαλύτερο
που έχει βρεθεί στον κόσμο! 

Ένα τεράστιο κρανίο ανθρώπου, που ανακαλύφθηκε στην επαρχία Βικτώρια πιστεύεται πως είναι το μεγαλύτερο ανθρώπινο κρανίο, που έχει βρεθεί ποτέ στις ΗΠΑ και πιθανότατα στον κόσμο!



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΕΔΩ.

Είναι δυο φορές το μέγεθος του κρανίου ενός κανονικού ανθρώπου! Βρέθηκε από τον αρχαιολόγο W. Duffen, ο οποίος έκανε ανασκαφές στην επαρχία Βικτώρια, σε μια έρευνα που χρηματοδοτούσε το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Στο ίδιο σημείο και στο ίδιο επίπεδο, βρέθηκε και το κρανίο ενός κανονικού ανθρώπου. Τα κομμάτια που βρέθηκαν εκεί ξανασυναρμολογήθηκαν στο εργαστήριο υπό την επίβλεψη ανθρωπολόγων.

 

Διεξάγεται έρευνα για να καθοριστεί αν το τεράστιο κρανίο ανήκε σε μέλος κάποιας φυλής ασυνήθιστα μεγάλων ανθρώπων, ή αν ο άνθρωπος αυτός ήταν από μόνος του μια περίπτωση γιγαντισμού. Ακόμη, αρκετά μεγάλα ανθρώπινα οστά βρέθηκαν στο, συγκεκριμένο χώρο.

 

Τα όσα ανακαλύφθηκαν κατά την διάρκεια των ανασκαφών ενισχύουν την θεωρία πως άνθρωποι έζησαν στο Τέξας 40.000 χρόνια - 46.000 χρόνια πριν από σήμερα! - ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα για πριν 40.000 χρόνια!

 

ΠΗΓΗ: εφημ. San Antonio Express, 1931. Μτφρ. Α.Λ. για το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1.9.2020.


ΛΕΞΕΙΣ: Γιγαντιο ανθρωπινο κρανιο, Τεξας, 46.000 χρονων, κρανιο ανθρωπου, Βικτωρια, ΗΠΑ, Ντουφφεν, ανασκαφη, Πανεπιστημιο Τεξας, ανθρωπολογια, ανθρωπος, γιγαντισμος, ανθρωπινα οστα, 40.000 χρονια πριν, 46.000 χρονια πριν, Σαν Αντονιο Εξπρες, 1931

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ