Αφυπνισθείτε! ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ - του Χρ. Γούδη

Αφυπνισθείτε!
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ 

Του καθηγητή Χρίστου Γούδη



 

Αφυπνισθείτε!

Η πατρίδα αποπροσανατολίζεται από τους μείζονες κινδύνους που την απειλούν, και, αν συνεχίσει έτσι, η καταστροφή η οποία βρίσκεται προ των πυλών, θα είναι μη αντιστρέψιμη. Γιατί η Ελλάδα σήμερα δεν είναι παρά ένα φρούριο πολιορκημένο που μέσα του αλωνίζει ελεύθερος ο εχθρός. Και όπως καλά γνωρίζουμε από την ιστορία, τα φρούρια πολύ συχνά πέφτουν από μέσα.

Τη στιγμή που η Τουρκία προβαίνει σε ακραίες προκλήσεις κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, πολύ πιο προκλητικές από τις πρόσφατες δράσεις της που κυριάρχησαν πλέον του ενός μηνός της θερινής ραστώνης στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, τη στιγμή που η πανδημία του κορονοϊού χειροτερεύει σε σχέση με την περίοδο που οι τηλεοράσεις μάς είχαν κατακλύσει με γνωστούς και κυρίως άγνωστους λοιμωξιολόγους, πνευμονολόγους, μικροβιολόγους, βιολόγους και πεθαμενολόγους παντός είδους, οι προτεραιότητες των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, αιφνιδίως και όλως περιέργως, άλλαξαν.

 Όλα αυτά τα εμφανώς σοβαρά και επικίνδυνα, αποκτούν πλέον χαμηλή προτεραιότητα, ενώ άλλα επίσης σοβαρά θέματα διαφθοράς και εξαθλίωσης ξεχνιούνται ή χάνονται από το φως της δημοσιότητας, καθώς όλα υπερκαλύπτονται μέσα από το παραμορφωτικό και συνάμα μεγεθυντικό πρίσμα μιας δίκης ενός ανύπαρκτου μέχρι πρότινος πολιτικού χώρου, τον οποίο κάποιοι ιδιοτελείς του «αριστεροκρατικού τόξου», υπέρμαχοι των πολιτικών δικαιωμάτων των πάντων και πασών, επιθυμούν να αναστήσουν. Εμφανής σκοπός τους να προκαλέσουν τα αντανακλαστικά μερίδας του εθνικιστικού χώρου, έτσι ώστε να διατηρείται η διασπορά των ψήφων του σε ανεγκέφαλους χιτλερίσκους και μιτλερίσκους και σε θεράποντες παντός είδους πόνων και τριχοπτώσεων («να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μύξα να γιάνει») με αποτέλεσμα την απομείωση της εκλογικής δύναμης του μείζονος αντιπάλου τους, στις φιλελέδικες ευκαιριακές και «αρπαχτικές» αγκαλιές του οποίου αναγκάζονται να προσφεύγουν οι περισσότεροι των εθνικώς φρονούντων, ελλείψει ενός αξιοπρεπούς, ειλικρινούς, ικανού και έντιμου πατριωτικού χώρου, τον οποίο διαφορετικά όλοι τους θα υπερψήφιζαν.

Αυτή η πολυδιάσπαση των Ελλήνων πατριωτών πολιτών πρέπει να σταματήσει, επειγόντως και ανυπερθέτως. Η Ελλάδα κινδυνεύει φυλετικά, γλωσσικά, πολιτισμικά, εθνικά και υπαρξιακά. Είναι καθήκον των Ελλήνων που νιώθουν Έλληνες, που θέτουν ως προτεραιότητα ζωής την Ελλάδα, και ως «απάντων τιμιώτερον και σεμνότερον και αγιώτερον» την πατρίδα, και που σίγουρα δεν υπολείπονται του 40% του πληθυσμού, να συσπειρωθούν και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα ανάδυσης ενός συνειδησιακού Συναγερμού. Ενός Πανεθνικού Συναγερμού του ελληνικού λαού, του οποίου η φυσιογνωμία, η εθνοτική καθαρότητα, η παιδεία, η ιστορία του που έρχεται από τα βάθη του χρόνου, η ασφάλεια, η φυσική και ψυχική υγεία, η εργασία, η περιουσία, οι μεταφυσικές πεποιθήσεις του, τα όσια και τα ιερά του, και σε τελευταία ανάλυση η υπαρξιακή του υπόσταση, κινδυνεύουν να συντριβούν ανεπανόρθωτα. Ενός Δημοκρατικού Συναγερμού ο οποίος με την μαζική στήριξη των Ελλήνων θα αποβάλει τα πολιτικά και αντεθνικά τοξοπλάσματα που δίκην σκωλήκων διαβρώνουν το πνεύμα, την ψυχή και την φωνή μας ως έθνους και ως γένους.

Οι έχοντες ώτα ακούειν ακουέτωσαν. «Η ακοή αυτών κάποτε εν ώραις σοβαρών σπουδών ταράττεται. Η μυστική βοή τούς έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων. Και την προσέχουν ευλαβείς. Ενώ εις την οδόν έξω, ουδέν ακούουν οι λαοί» (Κ. Καβάφης). Πιο δύναται και πιο καθαρά δεν μπορεί να λεχθεί. Είναι ώρα πρωτοβουλιών και δράσης. Όσοι ζωντανοί!

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 12.10.2020.

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ