ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ: Αρχαίες ελληνικές αιχμές από βέλη, από τάφους 2.800 χρόνων, γίνονται… μενταγιόν και ξεπουλιούνται στα δημοπρατήρια του κόσμου!

ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ:
Αρχαίες ελληνικές αιχμές από βέλη,
από τάφους 2.800 χρόνων,
γίνονται… μενταγιόν
και ξεπουλιούνται
στα δημοπρατήρια του κόσμου! 

Του Γιώργου Λεκάκη


Αυτή είναι μόνο μία «λεπτή κατασκευή με κωνική υποδοχή, που υποστηρίζει τρεις γωνιακές αγκαθωτές φλέβες, που σχηματίζουν το σημείο bilobate… Προέρχεται από αρχαία ταφή», λένε τα ξεπουλητάρια, χωρίς να ντρέπονται…


Και οι ιερόσυλοι συνεχίζουν χωρίς να ερυθριούν: «Είναι επαγγελματικά “ανακαινισμένο”, με ασημένια επικάλυψη και τοποθετημένο σε ασημένια λαιμόκοψη, από ασήμι 925» και λένε έξω από κάθε όριο ντροπής: «κατάλληλο για κάθε σύγχρονη ένδυση»!!!

Και πωλούνται πολλά!!!

Αιχμές βελών από τον 8ο π.Χ. αιώνα ως τον 3ο π.Χ. αιώνα…

Ποιος Έλλην νεκρός στρατιώτης τα κλαίει;

Και πήγε στον Άλλον Κόσμο χωρίς τα όπλα του; 

Δεν θα το μάθουμε ποτέ…

διότι η αρχαιοκαπηλία σκοτώνει και την ολοκλήρωση του ταξειδιού της μετάβασης…

 

Το κάθε ανεκτίμητο «FINE GREEK ARROWHEAD NECKLACE 8th-3rd C.BC» πωλείται για… 175 δολλάρια,  στις 29.12.2020, από την Jasper52, στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, και τα θέλουν, μέχρι στιγμής, 33.691 ιερόσυλοι θέλουν να κρεμάσουν στον λαιμό τους αντικείμενα νεκρών από τάφους!!! - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ δημοπρασίες αρχαίων, ΕΔΩ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 29.11.2020.


ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ, Αρχαια αιχμη βελους, βελος, ταφος 2.800 χρονων, μενταγιον, δημοπρασια, κτερισμα, κτερισματα, 2.800 χρονια πριν, 8ος πΧ αιωνας, αρχαιοκαπηλια, ιεροσυλοι

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ