Το νέο τεύχος του περιοδικού «ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ», αφιερώνεται στον επικείμενο Εορτασμό των 200 χρόνων μετά την Ελληνική Επανάσταση

Το νέο τεύχος του περιοδικού
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ,
ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ»,
αφιερώνεται στον επικείμενο Εορτασμό
των 200 χρόνων
μετά την Ελληνική Επανάσταση

Ολοκληρώθηκε το νέο τεύχος Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2020 του περιοδικού, το οποίο εκδίδει από το 1990 ανελλιπώς ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. Αυτό το διπλό τεύχος Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2020 διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο και είναι αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΟΔΕΓ, ΕΔΩ.

Μέσα στις σελίδες του μπορεί να διαβάσει κάποιος «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής (σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το τεύχος αφιερώνεται στον επικείμενο Εορτασμό των 200 χρόνων μετά την Ελληνική Επανάσταση.

Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων άρθρα όπως

- η διοργάνωση του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καστελλορίζου,

- η εκδήλωση του Συλλόγου «Accademia d'a Cutəzzə» με θέμα: «Ηχώ των διαλέκτων στην κοιλάδα», καθώς και

- η συνέντευξη της Διευθύντριας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Αγγελικής Κουκουβού.

Ενδιαφέροντα είναι τα άρθρα που αναφέρονται στις εκπαιδευτικές πρακτικές της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και στην δράση «Μιλάμε Ελληνικά» της Ελληνικής Κοινότητας Αργεντινής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΕΔΩ.

Η παρουσίαση των εκδηλώσεων των σχετικών με την Ελληνική Γλώσσα καθώς και η αλληλογραφία και οι βιβλιοπαρουσιάσεις που δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με τα όσα γίνονται για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας στον κόσμο.

Το τεύχος αυτό διατίθεται δωρεάν στον ιστότοπο του ΟΔΕΓ.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 22.12.2020.

Περιοδικο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ, Οργανισμος για την Διαδοση της Ελληνικης Γλωσσας, διδασκαλια Ελληνικης Γλωσσας, ομογενεια, Ελληνικη Επανασταση, Διεθνες Φεστιβαλ Καστελλοριζου, Καστελλοριζο, Accademia d'a Cutəzzə, διαλεκτος, Αρχαιολογικο Μουσειο Θεσσαλονικης, Αγγελικη Κουκουβου, Ενωση Ελληνων Ρουμανιας, Ρουμανια, Μιλαμε Ελληνικα, Ελληνικη Κοινοτητα Αργεντινης, Αργεντινη, ΟΔΕΓ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ