Η Ι. Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους επενδύει σε… 111 ανεμογεννήτριες στην Σκύρο!!! Πρωτοφανής περίπτωση καταπάτησης κάθε έννοιας προστασίας του περιβάλλοντος Natura!!! Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή…

Η Ι. Μονή Μεγίστης Λαύρας
Αγίου Όρους
επενδύει σε… 111 ανεμογεννήτριες
στην Σκύρο!!!
Πρωτοφανής περίπτωση καταπάτησης
κάθε έννοιας προστασίας
του περιβάλλοντος Natura!!!
Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή… 

Άλλη μια σημαντική νομική επιτυχία κατά των αιολικών εργοστασίων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η περίπτωση του αιολικού με τις 111 ανεμογεννήτριες που σχεδιάζεται στην νότια Σκύρο είναι γνωστή - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΣΚΥΡΟ, ΕΔΩ. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια πρωτοφανή περίπτωση καταπάτησης κάθε έννοιας προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσα σε περιοχή Natura που φιλοξενεί:

- τη μεγαλύτερη αποικία μαυροπετρίτη παγκοσμίως,

και επί πλέον

- το μοναδικό σκυριανό αλογάκι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΕΔΩ.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι ο βασικός επενδυτής είναι η Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους.

Το 2017 το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έπειτα από ενέργειες του Δήμου Σκύρου, εξέδωσε απόφαση, η οποία απαγορεύει την εγκατάσταση του συγκεκριμένου αιολικού εργοστασίου για 2 έτη, παρ’ ότι είχαν υπάρξει θετικές περιβαλλοντικές γνωμοδοτήσεις στο παρελθόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΕΔΩ.

Ενάντια στην απόφαση αυτή προσέφυγαν στο ΣτΕ οι τρεις επενδυτές (ο ένας είναι η Μονή Μεγίστης Λαύρας) με σκοπό την ακύρωσή της. Με την πρόσφατη απόφαση υπ. αριθμ. 1690/2020 το ΣτΕ απορρίπτει την προσφυγή αυτή, τονίζοντας στην τεκμηρίωσή του την ανεπανόρθωτη καταστροφή που θα προκληθεί με βάση το εκπονηθέν Σχέδιο Βιοποικιλότητας της Σκύρου.

ΠΗΓΗ: ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ, 7.12.2020. Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 9.12.2020. ΚΟΝΤΡΑ NEWS, 14.12.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: Ιερα Μονη Μεγιστης Λαυρας Αγιου Ορους, επενδυση, ανεμογεννητριες, Σκυρος, προστασια του περιβαλλοντος Natura, ΣτΕ, αιολικο παρκο, ανεμογεννητρια, μαυροπετριτης, σκυριανο αλογακι πονι, πονυ, Μεγιστη Λαυρα Αγιου Ορους, 2017, Υπουργειο Περιβαλλοντος, Δημος Σκυρου, Αγιο ΟροςΑγιον Ορος, περιβαλλον, Βιοποικιλοτητα, Αιγαιο

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ