ΕΛΕΟΣ! Επισήμως η ΚΥΠΡΟΣ λέει πως "εξελληνίστηκε" το 1200 π.Χ.!!! Στην Μάα της Κύπρου, όπου εγκαταστάθηκαν Αχαιοί, πριν 3.200 χρόνια (τουλάχιστον)…

ΕΛΕΟΣ!
Επισήμως η ΚΥΠΡΟΣ λέει
πως "εξελληνίστηκε" το 1200 π.Χ.!!! 

Στην Μάα της Κύπρου,
όπου εγκαταστάθηκαν Αχαιοί,
πριν 3.200 χρόνια
(τουλάχιστον)… 

Η θέση Μάα-Παλαιόκαστρο βρίσκεται 13 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Πάφου.


Και συνεχίζει το επίσημο κείμενο της Κύπρου:

"Πρόκειται για οχυρωμένο οικισμό της Ύστερης Εποχής του Χαλκού, κτισμένο σε μια μικρή χερσόνησο, που συνδέεται με τη μόνιμη εγκατάσταση των Αχαιών στην Κύπρο, γύρω στα 1200 π.Χ., και τον επακόλουθο εξελληνισμό του νησιού" !!!

Εάν επισήμως η Κύπρος πιστεύει και διαδίδει πως "εξελληνίστηκε", τότε κι αυτή κι εμείς είμαστε άξιοι της μοίρας μας και ανάξιοι κληρονόμοι του ελληνικού πολιτισμού!!!

ΔΕΙΤΕ το ΕΔΩ:


Κατά τα άλλα, η κυπριακή ανακοίνωση αναφέρει ότι:

"Ο οικισμός προστατεύεται από δύο επιβλητικά οχυρωματικά τείχη, ένα στην πλευρά της στεριάς και ένα στην πλευρά της θάλασσας, στο άκρο της χερσονήσου.


Στο εσωτερικό του οικισμού αποκαλύφθηκαν πολλά μικρά κτίρια, ενδεχομένως οικίες, αλλά και κάποια οικοδομικά συγκροτήματα με αρχιτεκτονικά και άλλα στοιχεία που παραπέμπουν απευθείας στο Αιγαίο. Δύο από τα κτήρια αυτά περιλαμβάνουν το καθένα από μια μεγάλη αίθουσα με εστία στο κέντρο της, και άλλα μικρότερα δωμάτια που φαίνεται ότι στέγαζαν αποθηκευτικούς χώρους, εργαστήρια, κ.ά. Κάποιοι από τους χώρους των συγκροτημάτων αυτών εικάζεται ότι ήταν κοινόχρηστες αίθουσες ή αίθουσες συναθροίσεων για την παραγωγή τροφής.

.................................................

ΣΧΟΛΙΟ Γ. Λεκάκη:

"Αίθουσες συναθροίσεων για την παραγωγή τροφής";;;

Από την ατολμία και την αμηχανία τους να μιλήσουν για μια μικρή τοπική Βουλή, ενώ είναι γνωστό πως βουλευτήρια υπάρχουν στην Ελλάδα από την 5η χιλιετία π.Χ. (λ.χ. στην Πολιόχνη Λήμνου).

.................................................

Στον οικισμό υπάρχουν επίσης πολλά στοιχεία για μεταλλουργική δραστηριότητα.

Ευρήματα από την θέση Μάα.
Το Παλαιόκαστρο και κεραμική με σπείρες.
Ο οικισμός καταστράφηκε βίαια από πυρκαγιά και ανοικοδομήθηκε αμέσως από τους ίδιους κατοίκους, όπως μαρτυρά η πολιτιστική συνέχεια που παρατηρείται μεταξύ των δύο φάσεων. Παρ’ όλα αυτά η δεύτερη φάση ήταν φτωχική. Ο οικισμός εγκαταλείπεται οριστικά γύρω στα 1150 π.Χ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΡΧΑΙΑ ΚΥΠΡΟ, ΕΔΩ.

Οι ανασκαφικές έρευνες στο χώρο άρχισαν στα 1952 και συνεχίστηκαν συστηματικά για οκτώ περιόδους από το 1979 μέχρι το 1986.

Στο χώρο λειτουργεί τοπικό Μουσείο, με χορηγία του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη. Ο σχεδιασμός του κτιρίου έγινε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα-συντηρητή και καθηγητή, Andrea Bruno. Για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν πιο άθικτο το φυσικό τοπίο, σχεδιάστηκε ένα υπόγειο κτίριο, μόνο η οροφή (ένας χάλκινος θόλος) του οποίου είναι ορατή εξωτερικά. Κάτω από το θόλο του κτιρίου ανοίγεται μια κυκλική υπόγεια αίθουσα. Το περιεχόμενο του Μουσείου βρίσκεται σήμερα υπό διαμόρφωση".

 

ΠΗΓΗ: Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου (κρατήθηκε η ανορθογραφία της επίσημης ιστοσελίδος της Κύπρου!!!). ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 10.1.2021.

Μαα Κυπρου, Αχαιοι, 3.200 χρονια πριν, Μαα Παλαιοκαστρο, Παφος, Υστερη Εποχη Χαλκου, Κυπρος, σπειρα, κεραμικη, 1200 πΧ, εξελληνισμος, οικισμος, οχυρωματικο τειχος, χερσονησος, κτηριο, οικια, οικοδομικα συγκροτηματα, αρχιτεκτονικη, Αιγαιο, εστια, αποθηκη, εργαστηριο, αιθουσα, αιθουσα συναθροισεων, τροφη, μεταλλουργια, πυρκαγια, 1150 πΧ, ανασκαφες, 1952, Μουσειο, Ιδρυμα Α.Γ. Λεβεντη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ