Σύγχρονοι «εφιάλτες», που μας έχουν καθήσει στον σβέρκο ισχυρίζονται πως το έθνος μας και το κράτος μας εγεννήθησαν το 1821. Έχουμε λανθασμένη άποψη για τους αποικισμούς των Ελλήνων. Πρέπει να ξαναγραφτούν! - του Ι. Βενιζέλου

Σύγχρονοι «εφιάλτες»,
που μας έχουν καθήσει στον σβέρκο
ισχυρίζονται πως το έθνος μας
και το κράτος μας
εγεννήθησαν το 1821...

Έχουμε λανθασμένη άποψη
για τους αποικισμούς των Ελλήνων.
Πρέπει να ξαναγραφτούν!


Του Ιωάννη Βενιζέλουshadowplatana@gmail.com

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΕΡΕΥΝΗΤΗ

 

Παρακολουθούμε όλοι φίλοι μου άναυδοι τους ''σύγχρονους εφιάλτες'' που μας έχουν καθήσει ''εις τον σβέρκον'' να ισχυρίζονται πως το έθνος μας και το κράτος μας εγεννήθησαν το 1821.

 Παρακολουθούμε δε, έτη τώρα (αποσβολωμένοι) τους άθλιους και εξαιρετικά ανιστόρητους συγγραφείς των σχολικών βιβλίων (της δήθεν Ιστορίας), που διδάσκουν ή καλύτερα προσπαθούν να διδάξουν στα παιδιά μας, στα Ελληνόπουλα, στα σημερινά σχολεία της ''σύγχρονης Ελλάδος'' (να μας πάρει και να μας σηκώσει με αυτές τις άθλιες λέξεις - συγχρονος, ή - κανονικός, κανονικότητα, ή ότι άλλο) να προσπαθούν να μας πείσουν, οι μαλθακο-λεβέντες, πώς καταγόμαστε όλοι και είμεθα, τι παρακαλώ, ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.!!!!! ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ έξ κράματος δηλ. ινδών και ευρωπαίων!!!!

 Και βέβαια ένας απλά σκεπτόμενος άνθρωπος σκέπτεται και λέει μέσα του, ότι οι τελευταίοι ίσως βρε παιδί μου να ήταν οι μισοί εκ Ινδίας και οι

άλλοι μισοί εξ Ευρώπης. ΠΟΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΜΩΣ, της ηπείρου που οι αρχαίοι Έλληνες ταξιδευτές ΕΔΩΣΑΝ ΟΝΟΜΑ, έτσι παίρνοντας το από μια νύμφη.

Από μια νύμφη της Ελληνικής Μυθολογίας της αρχαίας Ελληνικής δηλαδή πραγματικής ιστορίας των ηρωικών προ-Μυκηναϊκών και προ-Μινωικών χρόνων.

 ΜΑ ΟΥΤΕ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΕΥΡΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ.

 Και έτσι το δεύτερο συνθετικό της αρχαίας Ελληνικής νύμφης του Αιγαίου Πελάγους το κόλλησαν προς τέρψιν και πρός ομορφιά στο -ΙΝΔΟ!! για να μας κάνουν να πιστέψουμε πως καταγόμεθα από ένα βόρειο ή υπερβόρειο φύλο που κατέβηκε τάχα από τον σημερινό Ευρωπαϊκό (ανάθεμα) βορρά και αποίκησε ή κατοίκησε τούτο τον τόπο τον ευλογημένο, ΜΕΝ, αλλά δυστυχισμένο από τους σημερινούς πλέον κατοίκους του.

 Βέβαια εάν τους ρωτήσεις πότε έγινε, πότε περιπου έλαβε χώρα αυτή η κατάβαση, αυτή η κατοίκηση, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ! Υπαινίσσονται ότι αυτό έγινε σε πολύ αρχαίους χρόνους. Και εάν ζητήσεις έστω ένα στοιχείο, μια γλώσσα, ή ένα έργο, ή μια επιστήμη, ή ένα εύρημα, ή μια αρχαία πόλη ή χωριό που να αποδεικνύει ατραντάχτως και σαφώς την ύπαρξη αυτού του υπερβόρειου λαού των φερόμενων ώς ινδοευρωπαίων, που να αποδεικνύει την ύπαρξή τους, τότε ευθύς αμέσως θα σε κατηγορήσουν ώς εθνικόφρονα, και ίσως ώς κολλημένο και ψεκασμένο εγωιστή.

 ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΗΛ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ''ΛΑΟ''. ΈΤΣΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ, μάλιστα, κύριοι γεμάτα από τέτοιες ύποπτες πλέον ασάφειες και τέτοια σκουπιδογραφήματα τα βιβλία των παιδιών μας.

 Τώρα πριν λίγες ημέρες κάποιοι σοφοί της ελληνικής show-business in TV και in MME εφηύραν και την γέννηση ή την αναγέννηση του έθνους μας το 1821!!! ΦΟΒΕΡΟ!!!!

ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Δηλ. ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Μέγας Αλέξανδρος, Λεωνίδας ο Λακεδαίμων, ο Ηράκλειτος ο Εφέσιος, ο Ίππαρχος ο Ρόδιος, ο Απολλώνιος ο Τυανεύς, ο Αρχιμήδης ο Συρακούσιος, ο Ήρων και ο Κτησίβιος οι Αλεξανδρινοί, ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης και εκατοντάδες άλλοι γίγαντες του Ελληνικού πνεύματος (θέλω ώρες και τετράδια πολλά να τους αναφέρω), τι ήταν (ρε άθλια και τιποτένια ανθρωπάκια), διαφόρων και μη ομοιο-γενών φυλών και εθνών και διαφόρων εθνολογικών, γλωσσολογικών και γενεαλογικών-πολιτιστικών στοιχείων;;;; Ισοπεδώνετε δηλαδή θεωρώντας τις πολλές αυτοτελούμενες και αυτοδιοικούμενες Ελληνικές πόλεις-κράτη του Ελληνικού (εννιαίου-ουσιαστικά, ήθη-εθιμα-θρησκεία-γραμματεία-πολιτισμός) αρχαίου χώρου και τους πολέμους που ιστορικά συνήφθησαν μεταξύ τους, ώς τεκμήριον για μή αναγνώριση εννιαίου ομογενούς και συγγενούς έθνους φυλής και γένους του αιώνιου και αδάμαστου όντος Έλληνος;;; ΦΟΒΕΡΟ!

Όταν έγιναν οι πρώτοι αποικισμοί των Αχαιών, των Μινυών και των Μυκηναίων βασιλικών ευγενών γενών και θαλασσοπόρων Ελλήνων ταξιδευτών του

Ελληνικού χώρου πρός τα παράλια της Ιωνίας έως και την σημερινή Αραβία, των επονομαζόμενων Αιολέων ταξιδευτών (υιών του Αιόλου δηλ.) από το 1000 π.Χ. και εντεύθεν είχαν λάβει χώρα, παραλλήλως και πρωιμότερα θα λέγαμε ΗΔΗ μεγαλύτερες αποικιστικές και υπερ-θαλάσσιες μεταναστεύσεις Αχαιών, Μινυών, Μυκηναίων και Μινωιτών προς όλα τα σημεία του πλανήτη μας.

Χαλκιδείς, Ερετριείς, Κυμαίοι, Μεγαρείς, Φωκαείς, Κορίνθιοι, Ρόδιοι, Λύνδιοι Εφέσιοι, Μιλήσιοι, Κνίδιοι και ειδικά Ευβοείς ταξιδευτές όργωναν την Δυτική Μέση Γή λέει ο DAVID RIDGEWAΥ. Ήταν ΗΔΗ ΕΔΩ ΟΙ ΕΥΒΟΕΙΣ, λέει ο ακούραστος αρχαιολόγος, από το 1300-1400 π.Χ., ανασκάπτοντας τις δύο νεκροπόλεις των Πιθηκουσών (Αποθήκωσις στην αρχαία) και της Νεαπόλεως και της μητέρας της, Κούμας, των στενών της Μεσσίνας / Μεσσήνης.

ΣΧΟΛΙΟ Γ. Λεκάκη: Το αρχαίο ελληνικό αγγείο, γνωστό ως Κύπελλο του Νέστορα /  Nestor's Cup είναι μια κοτύλη / γεωμετρικός σκύφος / ποτήρι, που βρέθηκε το 1954, κατά την διάρκεια ανασκαφών στον αρχαίο ελληνικό χώρο των Πιθηκουσών, στο νησί Ίσκια της Ιταλίας.
Ευρέθη από τον Γερμανό αρχαιολόγο G. Buchner.
Ανακαλύφθηκε σε τάφο, στην νεκρόπολη του San Montano, στο Lacco Ameno της Ίσκιας.
Είναι υστερογεωμετρικών χρόνων (750 - 700 π.Χ.).
Μάλλον έχει κατασκευαστεί στην Ρόδο.
Διατηρείται στην Villa Arbusto, στο Lacco Ameno στο νησί Ίσκια.
Χρονολογείται στον 8ο αι. π.Χ. (725 π.Χ.)
Ως εκ τούτου είναι το αρχαιότερο σωζόμενο παράδειγμα
ενός ποιητικού κειμένου στην σύγχρονη γραφή.
Αρχαιολογικό Μουσείο, Pithecusae, 166788.

Τα Ευβοϊκά αγγεία που ανηύρε επί 40 χρόνια έρευνας ήταν πολύ αρχαιότερα των έως σήμερα θεωρούμενων αποικισμών του 700 και του 600 π.Χ. ΟΙ ΕΥΒΟΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΙΔΡΥΣΕΙ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1300 π.Χ. ισχυρίζεται στο βιβλίο του ''ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ''. Τα ίδια λέει και ο δάσκαλός του, ο μεγάλος αρχαιολόγος BΟUCHER. Οι αρχαίοι Έλληνες, ταξιδευτές λέει, ήταν ήδη εδώ από το 1200-1300 π.Χ., ΗΤΑΝ ΕΔΩ.

Δηλαδή έχουμε λανθασμένη άποψη για τους αποικισμούς. Κάποιοι Έλληνες θαλασσοπόροι ταξίδευαν πελαγοδρομώντας στον ωκεανό το 1300 π.Χ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΩΣ, ΚΑΙ Η ''ΙΛΙΑΔΑ'', ΚΑΙ Η ''ΟΔΥΣΣΕΙΑ'' ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ "ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ'' ΤΟΥ ΟΡΦΕΩΣ.

Οι αρχαίοι Ελληνες ταξιδευτές όργωναν την Μεσόγειο λεκάνη πολύ πρίν τους για εμάς θεωρούμενους δύο αποικισμούς.

Ισως η εργασία του Πεισίστρατου και των τέκνων του που περισυνέλεξε και διέσωσε τα έπη ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΣΗΜΑΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΙΣΩΣ.

 

ΔΙΟΤΙ, ΑΥΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΕΝΟΣ, ΕΙΧΑΝ ΦΥΛΗ, ΕΙΧΑΝ ΓΛΩΣΣΑ, ΕΙΧΑΝ ΕΘΝΗ-ΚΡΑΤΗ ΠΟΛΕΙΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, ΕΙΧΑΝ ΗΘΗ-ΕΘΙΜΑ-ΤΑΦΕΣ-ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΘΑΒΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΕΓΡΑΦΑΝ ΕΠΗ, ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΘΕΑΤΡΑ-ΝΑΟΥΣ-ΠΟΛΕΙΣ-ΑΓΟΡΕΣ και ότι άλλο, ιπποδρόμια, διώροφες-τριώροφες υπερπολυτελείς οικίες, στάδια κλπ. ΕΙΧΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΡΓΑ με ταυτοτητα και με συγκεκριμένη γλώσσα και γράμματα!!!

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ, με φοινικικά πλοία μεν, αλλά χωρίς όμως ούτε ένα ποίημα ή ένα έργο λογοτεχνικό, χωρίς ένα βιβλίο και χωρίς έστω μια ανευρεθήσα λέξη στα λεγόμενα φοινικικά, που για τα οποία μας έχουν πρήξει τα μαλακά μόρια, χρόνια τώρα.!!! ΟΥΤΕ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ!!!!

ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΓΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.

ΟΧΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ (ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΑ), ΟΥΤΕ ΑΦΡΙΚΑΝΟ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ, ΟΥΤΕ ΜΟΓΓΟΛΟ-ΣΟΥΗΔΟΙ!!!!

(Μήπως αυτοί οι ινδοευρωπαίοι οι θολο-εφευρημένοι έκτισαν και τις πυραμίδες ή τα κολοσιαία τείχη της ΒΑΑLBEK στον σημερινό Λίβανο και δεν το ξέραμε;;;).

Και θα μου πείτε, το παρατραβάω! ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, διότι σήμερα ανακάλυψαν στην ΤV, ότι εφτιάξαμε έθνος εμείς οι Έλληνες το 1821 και μεθαύριο, ίσως, βγούν να μας πούν ότι απέναντι στην Ιωνία, στα Ιωνικά, και όχι σαφώς Μικρασιατικά, κοινώς παράλια, πρό του Χριστού ζούσαν και δρούσαν Τούρκοι ή Ινδοευρωπαίοι ή ότι άλλο εφεύρουν, ίσως, τούτα τα σαϊνια που γράφουν τα βιβλία των σχολείων και των ιδρυμάτων της α-παιδείας μας!!!

Σήμερα λοιπόν άς δούμε και τα γραφόμενα του μεγάλου Έλληνα Ακαδημαϊκού Σταύρου Αλούπη του πανεπιστημίου της Λυών της Γαλλίας έν έτει 1900-1940.

ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΩΣ ΙΒΗΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ 9 ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙΣ-ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΙ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ''ΑΙ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙΣ'' ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 1.000.000 ΦΡΑΓΚΩΝ, (ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ 1910 ΓΙΑ ΤΗΝ  ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΓΑΛΛΙΑΣ) ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΤΥΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.

 Και βέβαια τότε, οι Γάλλοι ακαδημαϊκοί ούτε κάν είχαν προστρέξει να χαρακτηρίσουν ώς ινδοευρωπαίους τους πρόγονούς τους. Ήταν περισσότερο σοφοί από εμάς τα σαΐνια που μόνιμα βγάζουμε τα μάτια μας με τα νύχια μας.

 Ήταν οι Τιμούχοι δηλ. οι άρχοντες και διοικητές των δεκάδων πόλεων που δημιούργησαν οι μυριάδες αποικιστές της Αιγηίδος Λίμνης, της Πενταπόλεως της Δωδεκαπόλεως και των Αιγηίδων Νήσων, αυτοί δηλ. που τιμητικώς διηύθυναν τις ορδές των Ελλήνων ταξιδευτών που έψαχναν για νέες πατρίδες και νέες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

 Ήταν οι Κελτοί (Κέλτες σήμερα) δηλ. οι κελευστοί, οι επίλεκτοι στρατιωτικοί διοικητές των οργανωμένων διοικούμενων ομάδων που οδηγούντουσαν στις άγνωστες κοιλάδες της Γαλατίας, του Ροδανού και του Σηκού-Άνακτα Απόλλωνος Ποταμού (σήμερα Σηκουάνας). Οδήγησαν τις ομάδες των εποίκων έως ένα νησάκι που ισαπείχε από τις δυό απέναντι όχθες του γιγάντιου ποταμού ίση απόσταση και που λόγω ίσης πάραυτης απόστασης το ονόμασαν ΠΑΡΙΣΟ από το παρά- και το -ίσος και σήμερον Παρίσι γαλλιστί ή PARIS, και πάνω του οικοδόμησαν μέγα ναό του Άνακτα Θεού του Φωτός δηλ. τον Σηκόν -άνακτος Απόλλωνος. (άς ψάξουν κάτωθιν της σημερινής Παναγίας των Παρισίων να δούν τι ερείπια υπάρχουν στα θεμέλιά της! (ΒΛΕΠΕ ΚΡΑΤΗΡΑΣ TOY VIX).

 Ήταν οι ΤECTOSHAGHI, δηλ. οι ομάδες των βιοτεχνών που έφτιαχναν (τέκτω, τέκτομαι) τας σάγας, δηλ. τα πανωφόρια των ζώων, τα σαμάρια και τα καπίστρια, και έως και πρίν ολίγα έτη οι Γάλλοι γαλλιστί τους ονόμαζαν τεκτόσαγες! Σήμερα τους ονομάζουν tectoshaghi. Αυτοί το 250 π.Χ. περ. επιτέθηκαν ατάκτως και κατάφεραν και σύλησαν, μερικώς, τους θησαυρούς των Δελφών, αφού έπειτα από 400-500 έτη ίσως δεν τους έδενε τίποτα με την πατρίδα Ελλάδα, προς αποκομιδήν πλούτου και αναφέρονται ώς άτακτη-επαναστατημένη και αποκομμένη ομάδα εκ τών τεκτοσαγών της πατρίδος τους και εκδιωγμένης από εκεί.

 Ήταν οι Δρυΐδες δηλ. οι θρησκευτικοί και πνευματικοί ηγέτες των ομάδων οι οποίοι διοικούσαν τα ήθη και φρόντιζαν για την μόρφωσιν των ανθρώπων, σήμερα DRYIDHI και κατηύθυναν τους αποικιστές φτιάχνοντας Ιερά στους θεούς και Θέατρα και Αγορές για τους κουρασμένους ταξιδευτές.

 Ήταν οι KAFAROI ή αλλιώς Καουάριοι το οποίον είναι παρήχηση και συνένωση με το αιολικόν δίγαμμα (F) των καφουμένων και απαραμένων ανθρώπων από το ταξίδι την κούραση και την απόγνωση έως να φτιάξουν νέα σπιτικά. ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΑWARIOI ή KAFARIOI γαλλιστί. Αγρότες-βιοτέχνες-εμπόροι οικογενειάρχες λέει ο Αλούπης.

 Ήταν οι OXYVROGXOYS δηλ. οι Οξυβρόγχιοι ή αλλιώς οι έχοντες οξεία -βρογχή, άνθρωποι βοσκοί, βουνίσιοι Κρήτες και Αιγαιονησιώτες με οξεία ομιλία από τον λάρυγγα όπως οι σημερινοί βουνίσιοι Κρήτες που ομιλούν βαριά και τραχειά. Φυλή σημερινή ΟXYVROGXOYS γαλλιστί. Τους χρησιμοποιούσαν λόγω τρομερής δυνάμεως και φοβερών θαρραλέων τεχνικών πολέμου ώς ασπίδα και άμυνα στις άτακτες ημιάγριες φυλές των βορείων Άλπεων που έκαναν πολυετείς επιθέσεις στους νέους αποικιστές.

 Ήταν οι εμπόροι και ψαράδες και επεξεργαστές του γάρου δηλ. των αλίπαστων ψαριών που έκτισαν την Θολώσσαν Πόλιν στις όχθες του Γαρούμνα (εκ' του γάρου) Ποταμού και μετέπειτα Τουλούζ λατινιστί (το Θολλώσσα έφτασε Τολλώσσα και μετά Τουλούζ) και το Λούγδουνον οι οποίοι ήταν οι ΑΛΛΟΒΡΟΓΧΟΙ, ALLOVROGX.

 Ήταν άλλη μιά ομάδα οι VITOYRIGHI ή αλλιώς Βιτουρίγηδες από το βίον - τουριστικόν - άγοντες εις την αρχαίαν και παρεφρασμένο στους επόμενους αιώνες Vitoyrighi και ήταν οι περιπλανόμενοι θίασοι-ομάδες θεατρίνων και ηθοποιών που έπαιζαν έργα και κωμωδίες-τραγωδίες και παραστάσεις στους εκπατρισθέντες Έλληνες αποίκους και οι οποίοι έκτισαν, ώς λέγεται βάσει των γραφούμενων του Ιούλιου Καίσαρα ο οποίος επιτέθη και προσήρτησε τις επαρχίες της Γαλλικής είς την Ρωμαϊκή επικράτεια έπειτα από αιώνες, την ΛΥΩΣΣΑ και σημερινή Λυών, η οποία βάσει των λεγόντων του Καίσαρα είχε Ναούς- Θέατρα και υποδομές απαράμιλλου κάλλους και αξίας, διότι προσέφεραν είς το κοινό τους ταμείο το 10% των αποκομιδών από τις παραστάσεις και τα θέατρα από όλη τη νέα τους γή.

 Ήταν οι Μασσάλιοι ή αλλιώς Μάσσαλοι (από το μέση- και -αλς, δηλ μέση θάλασσα) οι οποίοι είχαν φτιάξει τρομερά νεώρια σε όλα τα παράλια και οι οποίοι ήταν Ρόδιοι τεχνίτες και καραβομαραγκοί και ναυπηγοί εις τους οποίους ο Καίσαρας παρήγγειλε πλοία και τριήρεις την εποχή της επικράτειάς του, και έμεινε άναυδος όταν του ναυπήγησαν τις πρώτες δέκα τριήρεις σε μόλις τριάντα ημέρες. Τεχνίτες ναυπηγοί οι οποίοι λόγω παράδοσης και λόγω αρχαίας και προαιώνιας γνώσης από την Κνίδο της Ρόδου ήταν αυτοί που έφτιαξαν και τον στόλο του Πυθέα του Μασσαλιώτη, του πρώτου ιστορικώς χαρτογράφου και ωκεανογράφου ο οποίος έφτασε έως την απόκοσμη Θούλη (Ισλανδία) του Βορρά, χαρτογράφησε όλη την Αλβιόνα και σημερινή Αγγλία και όλην την Βαλτικήν Θάλασσα, και μετέπειτα κατά παραγγελίαν και πληρωμή του Μέγα Στρατηλάτη Αλέξανδρου επιχείρησε τον διάπλου της Λιβύης δηλ. της Αφρικής μέσω Ατλαντικού Ωκεανού. Έζησαν και έδρασαν την ίδια εποχή το 330 π.Χ.

Διείσδυσαν και οι Αλλόβρογες και Γαλλιστί σήμερα ΑLLOVROUX ή ALLOVROGHI, οι έχοντες άλλη ομιλία δηλ βρογχή εις την αρχαία Ελληνική και ήταν τα Αιολικά φύλλα της βορείου Ιωνίας και Ευξείνου Πόντου δηλ των βορείων Παραλίων της Ιωνικής επικράτειας και εδημιούργησαν δικές τους κοινωνίες - πόλεις που συνεργάστηκαν και συνέζησαν έν ηρεμία και εν' ομονοία με τους υπόλοιπους διότι ήταν Έλληνες και είχαν ίδια παιδεία, ήθη, έθιμα, μόρφωση, θεούς και κουλτούρα με όλους τους υπόλοιπους αποικίσαντες, σε όλους αυτούς τους αιώνες που κάποιοι έξυπνοι, -άκηδες τους ονομάζουν ''σκοτεινούς'' ανάθεμα!, για να μην πούν ότι ο άνθρωπος ΕΛΛΗΝ στους αιώνες αυτούς ναυπηγούσε καράβια - τριήρεις, πελαγοδρομούσε εβδομάδες μακριά και ναυλοχούσε έν ασφαλεία σε μέρη άγνωστα και αχαρτογράφητα έως τότε!!

 Και αυτά δεν τα λέω και ισχυρίζομαι εγώ, αλλά ο μεγάλος Ακαδημαϊκός Στ. Αλούπης ο οποίος εξεψάχνισε και εμελέτησε τα γραφόμενα των Ρωμαίων στρατηγών της Ρωμαϊκής εποχής εις την Ρώμη, το 1900 μ.Χ., του Πομπήιου, του Αυγούστου, του Κικέρωνα, του Καίσαρα, του Αινεία και άλλων. (κείμενα του βιβλίου του έχει δημοσιευθεί στον Πυθέα τον Μασσαλιώτη από τον Χρήστο Λάζο, συγγραφέα και ερευνητή).

ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΣΜΩΝ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ των συνολικών αποικισμών (4 και πλέον σε όλη την μεσόγειο λεκάνη, γνωρίζουμε εμείς, 9 διεισδύσεις μόνο στην Γαλλική λέει ο Αλούπης)) και του ωκεανο-γυρισμένου Έλληνα της Μινωϊκής και Μυκηναϊκής Εποχής, κάποιοι φούσκωσαν το σύμπαν για Φοίνικες ταξιδευτές και Ινδοευρωπαίους καταβάσιους που κατέβηκαν από που;;; δεν λένε από πού και από ποιόν πολιτισμό με ποιά γραμματεία και με ποιές κοινωνίες και έργα. Ας μας δείξουν λοιπόν ένα φοινικικό βιβλίο ή κείμενο ή ναό, η έργο ή ανεύρημα. ΕΣΤΩ ΕΝΑ.

 Προκαλούμε όποιον κοινό νου να μας παρουσιάσει ένα φοινικικό ή ινδοευρωπαϊκό έργο, ένα φοινικικό ποίημα ή βιβλίο ή στιχάκι απλό.

 Προκαλούμε επίσης όποιον κοινό νού να μας δώσει μια κοινωνία, πόλη, χωριό, οικισμό ινδοευρωπαίων ανθρώπων που έχει ανασκαφθεί σε έστω μιά βορειοευρωπαϊκή γή, ή κοιλάδα, ή χώρα που να ζούσαν κοινοβιακά και να άφησαν έστω κάτι, ένα γράμμα, ένα πλοίο, ένα κείμενο, ένα επίτευγμα, ένα τεχνολογικό στοιχείο πώς υπήρχε κάποιου είδους πολιτισμός, υπερβόρεια του Δουνάβεως και αυτούς τους ονομάσαμε ''εμείς'' οι σημερινοί μελετητές, ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ, ανάθεμα!!!

 ΤΩΡΑ δε πρό-κάποιων ημερών ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΚΗΡΥΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!! (ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ!)

 ΠΟΙΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, κύριοι, αυτού που αποίκισε όλη την Γαλλική έως την Ιβηρική και έκτισε τα Γάδειρα (σήμερα Κάδιξ, στο Γιβραλτάρ, στις αρχαίες Ηράκλειες, και όχι Γιβραλτάρ) και αυτού που έκτισε και οίκησε ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ την πανάρχαια Οδυσσούπολιν και σήμερα Λισσαβώνα (προκαλούμε να ψάξετε το αρχαίο όνομα αυτής) στις ακτές του Ατλαντικού, και αυτού που κουβαλούσε ήλεκτρον και κασσίτερο, για να κραματοποιήσει το χαλκό του από την Αλβιώνα (ΑΓΓΛΙΑ), και αυτού του έθνους που έφθασε έως την Ινδία και την Κορέα και άκουσον προσήρτησε όλη την Ασία σε ένα τόσο δά μικρό κρατίδιο της αρχαίας Πέλλας;;;;

 ΠΟΙΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ, ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΤΙΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ-ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΤΡΟΥΣΚΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, (και όλη τη Γαλλικήν εκ' των αναφερομένων άνωθεν), ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΑΝΕΚΑΛΥΨΑΝ ΤΩΡΑ(!), αυτά τα ξεφτέρια της ιστορίας, στην Ελληνική ΤV και στα Ελληνικά ΜΜΕ;;;

ΑΙΣΧΟΣ!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟ 200 ΕΤΩΝ, όλοι αυτοί οι αποικιστές στρατηλάτες ταξιδευτές διαχρονικά και διαιωνικά, από το 1500 π.Χ. τουλάχιστον (λέω έστω) έως σήμερα δεν είχαν

1. ίδια γλώσσα

2. ίδια παιδεία

3. ίδια ήθη

4. ίδια έθιμα

5. ίδια κουλτούρα

6. ίδια ταφικά έθιμα,

7. ίδιες αξίες και πρότυπα,

8. ίδιο γεννετικό κώδικα,

9. ίδια εξωτερική μορφή με όλους εμάς, βάσει βιβλίων-αγαλμάτων και ευρημάτων;;;

ΡΩΤΑΩ:

ΞΕΡΕΤΕ, ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΠΩΣ ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΙΔΙΑ";;;

 ΓΕΝΟΣ-ΦΥΛΗ-ΕΘΝΟΣ και συνεχή αδιάλειπτη ιστορία, λέγονται όλα αυτά τα ίδια - κοινά ιδιώματα και γνωρίσματα, άθλια και τρισάθλια ανθρωπάκια του σκότους και της έρπης!!! Δεν θέλω να αναλύσω τις τρείς λέξεις, γένος-φυλή-έθνος ετυμολογικώς διότι δεν είναι και η δουλειά μου αυτή, δηλ. το αντικείμενό μου. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΑΛΛΟΙ.

Και το Ελληνικόν έθνος, ύποπτα ανθρωπάκια έχει ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΑΜΙΓΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΙΛΙΕΤΗΡΙΔΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!! (άς μαχόντουσαν 100-200 χρόνια για το Ληλάντιον πεδίον δυο αρχαία Ελληνικά βασίλεια, ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΟΙ άνθρωποι κατοικούσαν τις δυο πόλεις-βασίλεια, κύριοι εφευρέτες νέων εθνών! ΧΑΛΚΙΔΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΕΤΡΙΕΙΣ ΗΤΑΝ ΙΔΙΟΥ ΕΘΝΟΥΣ-ΦΥΛΗΣ-ΓΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!),

Και ας έχουμε μελετήσει και σπουδάσει άλλην επιστήμη, απλά, βάσει όλων των ανωτέρων στοιχείων και λόγων, είστε άθλιοι και εξόχως ύποπτοι!!!!

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 27.1.2021.

αρχαιο ελληνικο αγγειο, Κυπελλο του Νεστορα / Nestor's Cup, κοτυλη / γεωμετρικος σκύυος / ποτηρι, 1954, ανασκαφες, Πιθηκουσες, Ισκια, Ιταλια, Γερμανος αρχαιολογος Μπουχνερ, G. Buchner, ταφος, νεκροπολη Σαν Μοντανο, San Montano, Lacco Ameno, υστερογεωμετρικοι χρονοι, 750 πΧ, 700 πΧ, Ροδος, Villa Arbusto, 8ος πΧ αιωνας 725 πΧ, ποιηση, ποιητικο κειμενο, συγχρονη γραφη, Αρχαιολογικο Μουσειο Πιθηκουσων, Pithecusae
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ