Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΔΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ! Δηλώστε συμμετοχή στην διαβούλευση

Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
ΤΩΝ ΝΗΣΙΔΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ!

Δηλώστε συμμετοχή στην διαβούλευση

Η Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων του Αιγαίου και η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία συνέτεξαν ένα κείμενο συμμετοχής στην διαβούλευση των «Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος» (Projects of Common Interest, PCIs) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο απαντά εμπεριστατωμένα γιατί το καταστροφικό για το περιβάλλον έργο "293 - Southern Aegean Interconnector" της Κυκλαδικά Μελτέμια Α.Ε. ΔΕΝ πρέπει να συμπεριληφθεί στον επόμενο ενωσιακό κατάλογο.

Το κείμενο συνυπογράφουν - εκτός από την Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων του Αιγαίου και την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία - οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ANIMA, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, GREENPEACE, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για την Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών), MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και WWF ΕΛΛΑΣ, και έχει ήδη κατατεθεί με την μορφή επιστολής προς της Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η κοινή τοποθέτηση των 13 φορέων στην διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη ΕΔΩ.

Το παραπάνω κείμενο διατίθεται στην κατάλληλη μορφή Excel που απαιτεί η διαβούλευση, προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται, και είναι διαθέσιμο ΕΔΩ για να το κατεβάσετε.

Η συμμετοχή στην διαβούλευση γίνεται συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα (ακόμα και μόνο τα υποχρεωτικά πεδία με κόκκινο αστερίσκο) και στη συνέχεια ανεβάζοντας το παραπάνω αρχείο Excel (επιλέγουμε το αρχείο Excel από εκεί που το κατεβάσαμε με το κουμπί "Select file to upload" και στη συνέχεια πατάμε "Submit") ΕΔΩ.

Παρά την καθολική εναντίωση περιβαλλοντικών οργανώσεων και επιστημονικών φορέων και την κατηγορηματικά αρνητική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του ΥΠΕΝ, αλλά και των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, όχι μόνο δεν έχει διακοπεί οριστικά η διαδικασία αδειοδότησης του έργου της "Κυκλαδικά Μελτέμια Α.Ε.", αλλά αντίθετα είναι υποψήφιο για ένταξη στα "Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΑΙΓΑΙΟ, ΕΔΩ.

Είναι πρωτοφανές να συνεχίζεται η αδειοδότηση ενός έργου που έχει χαρακτηριστεί "ιεροσυλία", "περιβαλλοντικό έγκλημα" και "προσβολή προς την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα" από αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, αλλά και να αιτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χρηματοδότηση της ολοσχερούς καταστροφής πυρήνων του πανευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000.

Η διαβούλευση θα συνεχίζεται μέχρι και τις 8 Απριλίου 2021 και η συμμετοχή όλων μας μπορεί να αποτρέψει αυτό το έγκλημα!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην αντίστοιχη έκκληση της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας, ΕΔΩ 

ΠΗΓΗ: Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων του Αιγαίου, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 30.3.2021.

νησιδες, βραχονησιδες, νησιδα, βραχονησιδα, Αιγαιο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ