Η Ελλάς ανέλαβε την προεδρία της «Διεθνούς Συμμαχίας για την Μνήμη του (εβραϊκού) Ολοκαυτώματος», αγνοώντας τα δεκάδες ελληνικά ολοκαυτώματα!!!

Η Ελλάς ανέλαβε την προεδρία
της «Διεθνούς Συμμαχίας
για την Μνήμη
του (εβραϊκού) Ολοκαυτώματος»,
αγνοώντας τα δεκάδες
ελληνικά ολοκαυτώματα!!!

«Η Ελλάδα ανέλαβε σήμερα, 1η Απριλίου 2021, την διαρκείας ενός έτους Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance/IHRA).

Διαδεχόμενη την Γερμανική Προεδρία της IHRA, η Ελλάδα με βαθύ αίσθημα ευθύνης δεσμεύεται να προάγει το καίριο έργο της IHRA για να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Λόγω της πανδημίας, η εκδήλωση παράδοσης-παραλαβής της Προεδρίας διεξήχθη διαδικτυακά και από ελληνικής πλευράς απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο αναλαμβάνων χρέη Προέδρου της IHRA, Πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης.

Κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας θα είναι η «Διδασκαλία και μάθηση για το Ολοκαύτωμα: Εκπαίδευση για έναν κόσμο χωρίς ποτέ ξανά γενοκτονία». Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθεί σειρά εκδηλώσεων με στόχο την εκπαίδευση των νεότερων γενεών, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για το τί σημαίνει το Ολοκαύτωμα, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Προεδρία της IHRA συμπίπτει με την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία και αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης αφενός ότι η οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας βασίστηκε στις ανθρωπιστικές αξίες και στις βασικές ελευθερίες και αφετέρου ότι η ελληνική κοινωνία δεσμεύεται να παραμείνει σε εγρήγορση ενάντια στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και τη λήθη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την εκδήλωση παραλαβής της Προεδρίας της IHRA από την Ελλάδα, ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: Υπ. Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας (κρατώντας την ανορθογραφία της), 1.4.2021.


Ενώ πολύ σωστά, και μπράβο τους, αναφέρει την Μνήμη - όπως προκύπτει από το βίντεο του Εβραϊκού - Ολοκαυτώματος εν τούτοις σε όλα τα επόμενα και προηγούμενα που έψαξα από ενδιαφέρον, εκτός τυχόν λάθους ή παράλειψής μου, δεν αναφέρονται τα υπόλοιπα Ελληνικά Ολοκαυτώματα ή το γεγονός ότι και όλη η Ελλάδα μας είναι ένα Ολοκαύτωμα. Πιστεύω ότι πολύ πιθανόν έχετε πληροφορηθεί την ανακοίνωση αυτή, που αφορά, όμως, κυρίως  το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ».

ΠΗΓΗ: Δημ. Χ. Χριστοδούλου, δάσκαλος, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 2.4.2021.

Ολοκαυτωμα, Δικτυο Ελληνικων Πολεων και Χωριων Ελλαδος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ, υπουργειο Εξωτερικών, υπεξ, Νικος Δενδιας, Κυριακος Μητσοτακης, Παναγιωτης Πικραμμενος, Νικη Κεραμεως, Χριστοδουλος Λαζαρης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ