Από την Πρώτη Σερρών στις «Κεραίες», την Μπουγατίνα, το Τσεκούρι και την κορυφή Τρίκορφο Παγγαίου – προσοχή στις αρκούδες

Από την Πρώτη Σερρών
στις «Κεραίες», την Μπουγατίνα,
το Τσεκούρι
και την κορυφή Τρίκορφο Παγγαίου – προσοχή στις αρκούδες

Η ανάβαση ξεκινάει από τις κεραίες πάνω από την Πρώτη Σερρών στα 1.220 μέτρα υψομ. Για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει να περάσουμε τη μονή Ανάληψης και κατόπιν να συνεχίσουμε σε κακό χωματόδρομο για άλλα 3 χιλιόμετρα. Στο τέλος θα συναντήσουμε το κλειστό εδώ και χρόνια καταφύγιο της Πρώτης και μετά από λίγα μέτρα συναντάμε τις κεραίες.

Φρέσκο ίχνος αρκούδας...

Στο σημείο εκκίνησης υπάρχει ανηφορικό μονοπάτι με σήμανση που αναγράφει "Μπουγατίνα" και δρόμος που συνεχίζει αυτόν που ανεβήκαμε. Επιλέγουμε το μονοπάτι και αφού ανηφορίσουμε απότομα για λίγη ώρα μπαίνουμε στην κοιλάδα με την ονομασία "Τσεκούρι Μαντρί" στα 1.350 μ. υψομ. Από εκεί και μετά η πορεία είναι ομαλή μέσα στην κοιλάδα και μετά από 2 χιλιόμετρα το μονοπάτι μας συναντάει αυτό που έρχεται από την μονή Εικοσιφοίνισσας και από κοινού ξεκινάνε την ανάβαση για το Τρίκορφο στα 1.600 μέτρα υψομ. Μετά από 1,2 χιλιόμετρα στα οποία θα καλύψουμε 250 μέτρα υψομετρικής διαφοράς φτάνουμε στην κορυφή του Τρίκορφου. Από τα 1.945 μέτρα της κορυφής έχουμε πολύ καλή θέα στις κύριες κορυφές του Παγγαίου: Αυγό, Μάτι και Βοσκό. Στον βορρά βλέπουμε το Φαλακρό και την πόλη της Δράμας, ενώ στα ΒΔ απλώνονται στη σειρά Μενοίκιο, Λαϊλιάς και Όρβηλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΔΩ.
Η κορυφή Τρίκορφο (1.600 μ.)!

Η επιστροφή από την κορυφή Τσεκούρι λόφος (1.500 μ.) και κατόπιν σε αχνό μονοπάτι που κυκλώνει τη βόρεια ράχη του Τσεκουριού για να συνεχίζει σε χωματόδρομο. Μετά από 1,5 χιλιόμετρο στο χωματόδρομο που περισσότερο μοιάζει με φαρδύ μονοπάτι θα κυκλώσουμε μία πορεία 10 χιλιομέτρων στη βόρεια γειτονιά του Παγγαίου.

Η διαδρομή ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: Canyoning – Caving, 31.3.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1.4.2021. 

Πρωτη Σερρων, Μπουγατινα, Τσεκουρι, κορυφη Τρικορφο Παγγαιου, αρκουδες, αρκουδα, αναβαση, νομος Σερρων, μονη Αναληψης, καταφυγιο Πρωτης, μονοπατι, Τσεκουρι Μαντρι, κοιλαδα, μονη Εικοσιφοινισσας, Εικοσιφοινισσα, Παγγαιο, Παγγαιον. Αυγο, Ματι, Βοσκος, ορος Φαλακρο ορος, Δραμα, Μενοικιο, Λαιλιας, Ορβηλος, λοφος Τσεκουρι λοφος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ