ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Η ελληνική γραφή γραμμική Α πάει πίσω 600 χρόνια: Υπάρχει από το 2400 π.Χ.! - του Μ. Τσικριτσή

ΑΝΑΤΡΟΠΗ:
Η ελληνική γραφή γραμμική Α
πάει πίσω 600 χρόνια:
Υπάρχει από το 2400 π.Χ.!

Του δρ. Μηνά Τσικριτσήmtsikritsis@gmail.com

 

Στο ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ διάβασα ένα άρθρο του Γιώργου Λεκάκη (της 19.4.2021) με θέμα:

«Τέσσερα πήλινα αντικείμενα, που βρέθηκαν σε έναν αρχαιολογικό χώρο Umm el-Marra της Συρίας, είναι χαραγμένα, με αυτό που δυνητικά θα μπορούσε να είναι η πρώτη αλφαβητική γραφή που βρέθηκε ποτέ!» - ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ΕΔΩ.

Παρατήρησα λοιπόν ότι τα σύμβολα αυτά μοιάζουν απόλυτα με γνωστα σύμβολα της Γραμμικής Α γραφής εκτός δυο που ανήκουν στα Κρητικά Ιερογλυφικά.

Να έχετε υπ’ όψιν σας ότι οι δύο γραφές συνυπήρχαν μέχρι το 1620 π.Χ.

Για τον λόγο αυτό έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα την επισυναπτόμενη εικόνα 1, στην οποία τοποθέτησα με λευκά γράμματα τα αντίστοιχα σύμβολα τα οποία ομοιάζουν με αυτα της κρητικής Γραμμικής Α γραφής.

Συμπερασματικά φαίνεται, όπως θα σας αποδείξω σε επόμενο κείμενο, ότι την γραμμική Α, που θεωρούμε ότι δημιουργήθηκε περίπου το 1800 π.Χ., θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να πάει το 2400 π.Χ., όπως εμφανίζεται σε μινωική αποικία στην περιοχή Umm el-Marra της Συρίας.

Σας υπενθυμίζω την έρευνα που έχω δημοσιεύσει πριν έναν χρόνο για το εμπόριο των μινωιτών Κρητών στο Μαρί της Συρίας το 1764 π.Χ. Δεν είναι, λοιπόν, παράξενο το εμπόριο των μινωιτών Κρητών προς την Βαβυλώνα να ξεκινά απο τα μέσα της 3ης χιλιετίας π.Χ. και σύμβολα γραφής να βρίσκονται στον δρόμο αυτό. Θεωρώ, λοιπόν, ότι τα σύμβολα που μελετήσαμε πηγαίνουν την γραφή πίσω κατά 600 χρόνια και είναι σύγχρονη με την αιγυπτιακή και χιτιτική γραφή.

Για το θέμα αυτό, το εμπόριο των μινωιτών σας καλώ σε μια Ζοομ συνάντηση που θα κάνω την ερχομένη Δευτέρα 26.4.2021 και ώρα 7:30 μμ με το ανωτέρω θέμα και επί πλέον θα κάνουμε μια αναφορά στα Τρωικά και τον ρόλο της Ελένης απο την γέννησή της έως τον θάνατό της.

Όσοι έχετε δηλώσει σε προηγούμενες ζοομ συναντήσεις δεν χρειάζεται να στείλετε τα στοιχεία σας, αλλά υπάρχουν ακόμα 30 θέσεις που μπορούν να δηλώσουν όσοι επιθυμούν στελνοντας το μαιλ και το τηλέφωνο τους μέχρι την Παρασκευή, στο μέιλ mtsikritsis@gmail.com

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 20.4.2021, εφημ. ΚΟΝΤΡΑ NEWS, 22.4.2021.



ελληνικη γραφη γραμμικη Α, 2400 πΧ, 4400 χρονια πριν, Μηνας Τσικριτσης, πηλινα, Umm el-Marra Μαρα Μαρρα Συρια, αλφαβητικη γραφη, συμβολα, Γραμμικη γραφη Α, Κρητικα Ιερογλυφικα, γραφες, 1620 πΧ, συμβολο, κρητικη Γραμμικη Α γραφη, 1800 πΧ, μινωικη αποικια, Marra, εμποριο μινωιτων Κρητων, Μαρι Συριας, 1764 πΧ, Βαβυλωνα, 3η πΧ χιλιετια, αιγυπτιακη γραφη, χιτιτικη γραφη, χιτιτες, χετταιοι, χιττιτες, χεταιοι, Τρωικα, Ωραια Ελενη, Βαβυλων, αλφαβητο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ