Τα Κάστρα της Βιομηχανίας - επανάχρηση μεγάλων ανενεργών βιομηχανικών συγκροτημάτων

Τα Κάστρα της Βιομηχανίας
Επανάχρηση μεγάλων ανενεργών
βιομηχανικών συγκροτημάτων

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου και παρουσίαση της φιλοσοφίας και των στόχων της διοργάνωσης Πανελληνίου Συνεδρίου με θέμα “Τα Κάστρα της Βιομηχανίας – Επανένταξη και Αξιοποίηση” τον Απρίλιο του 2022, διοργανώνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00, με δυνατότητα παρακολούθησης από κάθε ενδιαφερόμενο.

Το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αποφάσισε τη διοργάνωση του πανελληνίου συνεδρίου, αναγνωρίζοντας τη σημασία της βιομηχανικής κληρονομιάς, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του αστικού πολιτισμικού τοπίου και ήδη έχει απευθύνει δημόσια πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους επιστήμονες να δηλώσουν συμμετοχή και να υποβάλουν ανακοινώσεις.

Σε αρκετές πόλεις μεγάλα ανενεργά βιομηχανικά συγκροτήματα έχουν ενταχθεί στη ζωή της πόλης μέσω της επανάχρησης. Πολλά όμως παραμένουν ανενεργά έχοντας υποστεί μεγάλες φθορές και κινδυνεύοντας από ανεπανόρθωτες βλάβες. Το συνέδριο θα έχει ως βασικό στόχο να διερευνήσει θέματα που αφορούν στην καταγραφή, τεκμηρίωση και διαχείριση σημαντικών ανενεργών βιομηχανικών συγκροτημάτων και κτιρίων αναζητώντας και αναδεικνύοντας συνέργειες, τρόπους και μεθόδους που θα επαναφέρουν αυτά τα συγκροτήματα στην καθημερινή μας ζωή.

Ομιλητές στη διαδικτυακή παρουσίαση θα είναι οι:

Γιώργος Τσακούμης, πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΜ

Πρόδρομος Νικηφορίδης, Αρχιτέκτων και Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Ασπασία Λούβη, Αρχαιολόγος

Ελένη Μαΐστρου, Ομότιμη καθηγήτρια Ε. Μ. Π.

Μαρία Μαυροειδή, Δρ Ιστορικός - Βιομηχανική Αρχαιολόγος, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του TICCHI

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης.

 

H παρακολούθηση είναι ελεύθερη, χωρίς να απαιτείται εγγραφή, μέσω της πλατφόρμας Zoom, ΕΔΩ, ενώ εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μέσω Youtube ΕΔΩ.

 

Περισσότερα για τη διαδικασία προετοιμασίας του συνεδρίου, τη σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής και της Επιστημονικής Επιτροπής υπό την Προεδρία του Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Μιχαήλ Νομικού και τον τρόπο υποβολής δηλώσεων συμμετοχής και ανακοινώσεων, μπορούν να εντοπίσουν οι ενδιαφερόμενοι ΕΔΩ

 

ΠΗΓΗ: ΤΕΕ/ΤΚΜ, ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, αριθμ. πρωτ. 789 / 19.04.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 20.4.2021. 


Βιομηχανικη Αρχαιολογια, Βιομηχανια, Βιομηχανιες
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ