Η ΧΑΡΤΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ: Συμβολισμοί και Επανάσταση

Η ΧΑΡΤΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ:

Συμβολισμοί και Επανάσταση


Διαδικτυακή εκδήλωση

με ομιλητή τον δρα Δημήτριο Καραμπερόπουλο

στο Σπίτι της Κύπρου

 

Την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00 μ., το Σπίτι της Κύπρου και η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα Η ΧΑΡΤΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ: Συμβολισμοί και Επανάσταση.


Η δωδεκάφυλλη Χάρτα, το σημαντικό έργο του Ρήγα Βελεστινλή και του Ελληνισμού, θα είναι το αντικείμενο της ομιλίας του Ιστορικού της Ιατρικής και Προέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα δρος Δημητρίου Καραμπερόπουλου, ο οποίος έχει επανεκδώσει Άπαντα τα έργα του Ρήγα, ολοκληρωμένα για πρώτη φορά, με ευρετήρια και σχόλια. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιάσει και θα αναλύσει όλους τους κρυφούς συμβολισμούς, που ο Ρήγας έχει εντάξει στη Χάρτα του, καθώς και στους άλλους δύο χάρτες του, της Βλαχίας και της Μολδαβίας. Θα αναδείξει, ακόμη, τη συσχέτιση της Χάρτας με το Σύνταγμα του Ρήγα, επισημαίνοντας τη σημασία της ως πολιτικός χάρτης της δημοκρατικής πολιτείας, που ήθελε να δημιουργήσει μετά την επανάστασή του στον Βαλκανικό χώρο.

 

Σελίδα εκδήλωσης: ΔΙΑΥΛΟΣ.

 

Σελίδα προβολής ΕΔΩ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 2.4.2021.


δωδεκαφυλλη Χαρτα, Ρηγας Βελεστινλης, Ελληνισμος, Ιατρικη, Φερες, Βελεστίνο, Ρηγας Φεραιος, Δημητριος Καραμπεροπουλος, Απαντα Ρηγα, Ρηγας Φερραιος, Χαρτα Ρηγα, χαρτης, Βλαχια, Μολδαβια, Συνταγμα Ρηγα, πολιτικος χαρτης, δημοκρατικη πολιτεια, επανασταση 1821, Βαλκανα

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ