Έναρξη εργασιών συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης της Κόκκινης Εκκλησιάς Βουργαρελίου Άρτης

Έναρξη εργασιών συντήρησης,
αποκατάστασης και ανάδειξης
της Κόκκινης Εκκλησιάς
Βουργαρελίου Άρτης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, στα πλαίσια της προστασίας και ανάδειξης των μνημείων στο χώρο ευθύνης της και βάσει σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, έχει ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του Ι. Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου («Κόκκινη Εκκλησιά») Βουργαρελίου και του περιβάλλοντος αυτού χώρου, καθώς και συντήρησης των τοιχογραφιών στο εσωτερικό του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΗΠΕΙΡΟ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Γ. Λεκάκης "Ήπειρος η γωνιά που πέτρωσε στο 5".

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου και εκτελείται υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων αρμοδίων υπαλλήλων της ΕΦΑ Άρτας.

Ο ναός του Γενεσίου της Θεοτόκου, πιο γνωστός ως «Κόκκινη Εκκλησιά», στο Βουργαρέλι είναι ένα σημαντικό μνημείο της εποχής του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Κτίστηκε το 1293-1294 και τοιχογραφήθηκε το 1295-1296. Με την ολοκλήρωση των εργασιών πιστεύουμε ότι το αξιόλογο αυτό μνημείο θα αποκτήσει και πάλι ιδιαίτερη πνοή και χάρη, προς τέρψιν των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών του.

ΠΗΓΗ: Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 24.5.2021.

συντηρηση, αποκατασταση, αναδειξη, Κοκκινη Εκκλησια, Βουργαρελι Αρτας, ναος Γενεσιου Θεοτοκου, Γενεσιο Θεοτοκου, Γενεσιον Θεοτοκου, Βουλγαρελι Αρτης, τοιχογραφια, Αρτα, Θεοτοκος, Βουργαρελιον, Βουργαρελιο, Βουρλαρελιον, Βουλγαρελιο, μνημειο, Δεσποτατο Ηπειρου, 1293, 1294, τοιχογραφιες, 1295, 1296, ηπειρος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ