«Σώστε την Μέλισσα» - του Μ. Τσικριτσή

«Σώστε την Μέλισσα»

Του δρ. Μηνά Τσικριτσή

Πριν δυο χρόνια οργανώσαμε ως Σωματείο μια δεκαήμερη εκδήλωση με έκθεση έργων τέχνης στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με θέμα «η Μέλισσα στον Κρητομυκηναϊκό Πολιτισμό», όπου αναδείξαμε την σημασία της Μέλισσας στον Μινωικό Πολιτισμό, στην τέχνη, την Θρησκεία, κ.α.

Η μέλισσα σήμερα είναι ένα απειλούμενο είδος της φύσης, λόγω ανεξέλεγκτης χρήσης της Τεχνολογίας. Γνωρίζοντας τον ρόλο και την σημασία της Μέλισσας συμμετέχουμε στον παγκόσμιο εορτασμό με την δημιουργία ενός βίντεο σε αγγλική διάλεκτο με ελληνικούς υπότιτλους στο διαδικτυακό συνέδριο που οργανώνουν:

Το New York College σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ, με 40.000 μέλη) και  με το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, οι οποίοι διοργανώνουν Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας, την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, 18.00-22.00.

Η εκδήλωση θα έχει θέμα «Σώστε την Μέλισσα».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν δωρεάν ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΜΕΛΙΣΣΑ, ΕΔΩ.

Όπως θα δείτε στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα την εκδήλωση την κλείνουμε με ένα βίντεο που φτιάξαμε με το History and Apparatus απο την Στοκχόλμη και το οποίο θα προβληθεί στις 21:10 το βράδυ της Τετάρτης.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 30.5.2021.

Σωστε την Μελισσα, Σωστε τη Μελισσα, Τσικριτσης, Βασιλικη Αγιου Μαρκου, Μελισσα στον Κρητομυκηναικο Πολιτισμο, ζερεφος, Μινωικος Πολιτισμος, τεχνη, Θρησκεια, Τεχνολογια, Μελισσες, Μελισσοκομοι, Ελληνικο Μελι, Κρητομυκηναικος Πολιτισμος, μυκηναικο Πολιτισμος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ