Ο Κολοκοτρώνης ξεδιπλώνει την ζωή του στον Τερτσέτη για να γράψει την αυτοβιογραφία του… Θεατρική παράσταση με τον Αλμπ. Εσκενάζη

Ο Κολοκοτρώνης
ξεδιπλώνει την ζωή του
στον Τερτσέτη
για να γράψει
την αυτοβιογραφία του…
Θεατρική παράσταση με τον Αλμπ. Εσκενάζη

Το "ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ" για το καλοκαίρι του 2021 παρουσιάζει το έργο "Ο ΓΕΡΟΣ του ΜΟΡΙΑ" για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΕΔΩ.

Ο Κολοκοτρώνης ξεδιπλώνει την ζωή του στον Τερτσέτη για να γράψει την αυτοβιογραφία του. Με φοβερές εντάσεις μιλάει για όλη την πορεία της ζωής του αλλά και όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την επανάσταση. Γελάει, θυμώνει, κλαίει, χορεύει κι όταν πεθαίνει, ο Τερτσέτης με ένα συγκλονιστικό μονόλογο κλείνει το έργο.

Μια παράσταση μεστή, θεατράλε, που οι ιστορικές αναφορές δεν αποδυναμώνουν την θεατρική δομή της.

Ένα έργο για όλες τις ηλικίες μιας και ο θεατής βλέπει να ξεδιπλώνεται μπροστά του όλη η επανάσταση που ήταν ο σταθμός του Ελληνικού κράτους.

 ΓΕΡΟΣ του ΜΟΡΙΑ

Κείμενο: Αλμπέρτο Εσκενάζη - ΔΕΙΤΕ την συνέντευξη του Αλμπ. Εσκενάζη στον Γ. Λεκάκη, ΕΔΩ.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζοπουλος

Σκηνικά - Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Μουσική σύνθεση: Κώστας ΜπίγαληςΔΕΙΤΕ την συνέντευξη του Κ. Μπίγαλη στον Γ. Λεκάκη, ΕΔΩ.

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Κολοκοτρώνης: Αλμπέρτο Εσκενάζη

Τσερτσέτης: Γιώργος Τριανταφύλλου.

ΠΗΓΗ: ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, τηλ. επικοινωνίας: 6936-868.483, email: leongreece@yahoo.gr, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 20.4.2021, εφημ. ΚΟΝΤΡΑ NEWS, 22.6.2021.ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, Ο ΓΕΡΟΣ του ΜΟΡΙΑ, ελληνικη επανασταση, Θεοδωρος Κολοκοτρωνης, Τερτσετης, αυτοβιογραφια, μονολογος, παρασταση, ΓΕΡΟΣ του ΜΩΡΙΑ, Μοριας, Μωριας, Αλμπερτο Εσκεναζη, Καλατζοπουλος, Σδουγκος, Μπιγαλης, Εσκεναζυ, Τριανταφυλλου,
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ