ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ / ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ - της Μ. Νεγρεπόντη – Δελιβάνη

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ / ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
ΤΟΥ 3ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ «ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21»
2-3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Η ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21, συνεπής στους στόχους και στις εξαγγελίες της, αναφορικά με την ανάγκη ενίσχυσης της εθνικής μας συνείδησης, προετοιμάζει ένα τρίτο συνέδριο. Αυτό αποφασίστηκε, μετά την επιτυχία που είχε το πρώτο (με θέμα: Ο κυρίαρχος στόχος της εθνεγερσίας του 1821 για ελευθερία και ανεξαρτησία, επιτεύχθηκε;) και το δεύτερο (με θέμα: Ιωάννης Καποδίστριας, Ο θεμελιωτής του νεοελληνικού κράτους). To τρίτο αυτό συνέδριο περιλαμβάνει τη σκοτεινή τριλογία των αδιεξόδων μας, όπως αυτά κακοφόρμισαν κάτω από την πολύχρονη και στραγγαλιστική εξάρτηση της χώρας μας: από εταίρους/φίλους/συμμάχους, δηλαδή ουσιαστικά πάντοτε από τις «Μεγάλες Δυνάμεις». Πρόκειται για:

- το οικονομικό / μνημονιακό,

- τα εθνικά και

- το μεταναστευτικό / λαθρομεταναστευτικό. 

Η προσέγγισή τους προτείνεται να διεξαχθεί σε δύο στάδια: στην ανάλυση του προβλήματος, και στην πρόταση λύσεων. Η ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή της σύστασής της, να εντοπίσει τον πυρήνα των προβλημάτων της πατρίδας μας, και να αξιοποιήσει την επέτειο των 200 ετών, για την έναρξη αντιμετώπισής τους. Πέρα από τους περιορισμούς, που θέτει ο Covid-19, στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια, η ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21 πιστεύει ότι καλοί είναι οι χοροί και τα τραγούδια, αλλά αυτό που προέχει αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες για την επιβίωση της πατρίδας μας, είναι η συνειδητοποίηση αυτών που μας συμβαίνουν, αλλά και η διερεύνηση του γιατί μας συμβαίνουν. Έχοντας την τύχη να έχει στις γραμμές της ένα πολυπληθές και εξαιρετικά αξιόλογο επιστημονικό και πατριωτικό δυναμικό, η ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21 επέλεξε τον δύσκολο δρόμο της εθνικής αφύπνισης, με την πεποίθηση ότι αυτήν και κυρίως αυτήν την προσπάθεια επιθυμούν να δουν να ευοδώνεται οι ήρωες μας του 1821. Γιατί χωρίς μια νέα επανάσταση, οι στόχοι του 1821 κινδυνεύουν να ακυρωθούν.

Ακριβώς την ανάγκη αυτής της δεύτερης επανάστασης αγωνίζεται να εμπεδώσει η ΤΙΜΗΣΤΟ 21, με την πεποίθηση ότι η επιτυχία αυτής της προσπάθειας θα δικαιώσει τη σύσταση και τη λειτουργία της. Να υπογραμμίσουμε, ότι ουδόλως θεωρούμε ότι με τους αγώνες και τις δικές μας ενέργειες θα κατορθώσουμε να δώσουμε λύση στην απογοητευτική, από κάθε οπτική γωνία, κατάσταση, που απειλεί με εξαφάνιση την Ελλάδα. Μπορεί, βέβαια, κάποιες στιγμές να λειτουργούμε ως Δον Κιχώτες, αλλά ωστόσο έχουμε πλήρη συναίσθηση των πολύ-πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων μας. Γι’ αυτό, ακριβώς, προσπαθούμε να προβάλουμε τα προβλήματα, όσο γίνεται πιο ξεκάθαρα, έτσι που να διεισδύσουν σε κάθε ελληνική ψυχή, να την αναστατώσουν και να την εξοργίσουν, για να ξεσηκωθούμε όλοι εμείς οι απόγονοι των ηρωικών μας προγόνων, και να σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς, που μας εκλαμβάνουν ως αποίκους τους. Να ξεριζώσουμε τον εθνομηδενισμό, με όποιο τρόπο και με όποιο όνομα και αν εμφανίζεται. Γιατί αυτή η δική μας πατρίδα έχει ένα και μοναδικό όνομα, και αυτό είναι Ελλάδα, αλλά και μια και μοναδική χιλιόχρονη ιστορία και αυτή δεν ξαναγράφεται.

Με αυτές τις σκέψεις, ζητούμε τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων, εντός της χώρας, αλλά και στα πέρατα της υφηλίου. Για την καλή έκβαση και διάδοση του 3ου αυτού συνεδρίου, αλλά και της 2ης επανάστασης μετά το 1821. Τα συμπεράσματα του 3ου αυτού συνεδρίου επιθυμούμε να θέσουν δυναμικά, επί τάπητος, τις νόμιμες και δίκαιες διεκδικήσεις της Ελλάδας.

Θα αρχίσουμε την τριλογία με το οικονομικό αδιέξοδο. Σε μεγάλο βαθμό θεωρούμε ότι η τραγελαφική και εθνομηδενιστική κατάσταση, στην οποίαν επέτρεψαν περιστάσεις και παράγοντες στο παρελθόν (που δυστυχώς συνεχίζουν και στο παρόν) να περιέλθει η πατρίδα μας, είναι το μίασμα που συντηρεί το σύνολο των αδιεξόδων μας.

Να υπενθυμίσω κάτι πολύ σημαντικό, παρ’ ότι δηλώθηκε πολλές φορές: Η ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21 δεν έχει πολιτικές βλέψεις, και δεν θα μετατρέψει την όποια επιρροή της σε πολιτικό κόμμα. Πρόκειται για την υπόσχεση που δόθηκε εξαρχής και που συνεχίζει αμετάβλητη. Το τονίζουμε, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις εξ αιτίας του ότι, για τη στήριξη των απόψεων και επιχειρημάτων αυτού του 3ου συνεδρίου, κρίθηκε αναγκαία η αξιοποίηση γνώσεων και εμπειριών ορισμένων ομιλητών, που αποκτήθηκαν, σε κάποια φάση της ζωής τους, από την ενασχόλησή τους με την πολιτική.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 27.6.2021.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, Νεγρεποντη – Δελιβανη, Δεληβανη, Καποδιστριας, εθνομηδενισμος, εθνομηδενιστες, εταιροι, φιλοι, συμμαχοι, Μεγαλες Δυναμεις, μνημονια, εθνικα θεματα, μεταναστευτικο / λαθρομεταναστευτικο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ