Η υψηλή αισθητική της ενδυμασίας των Ελλήνων, δεν επηρεάστηκε από τους 4 αιώνες σκλαβιάς! «Ένδυμα Ψυχής» στην ιστορική οικία Λαζάρου Κουντουριώτη στην Ύδρα

Η υψηλή αισθητική
της ενδυμασίας των Ελλήνων,
δεν επηρεάστηκε
από τους 4 αιώνες σκλαβιάς!
«Ένδυμα Ψυχής»
στην ιστορική οικία Λαζάρου Κουντουριώτη
στην Ύδρα

Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος παρουσιάζει στην Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη, παράρτημα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στην Ύδρα, την έκθεση «Ένδυμα Ψυχής», με δημιουργίες των καλλιτεχνών φωτογραφίας Βαγγέλη Κύρη και κεντητικής Anatoli Georgiev. - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΥΔΡΑ, ΕΔΩ.

Νησιώτικες ενδυμασίες του 18ου και 19ου αι., από τις πλέον αντιπροσωπευτικές της ενδυματολογικής συλλογής του ΕΙΜ, φωτογραφίζονται φορεμένες από ανθρώπους του σήμερα. Τα έργα των δημιουργών, τυπωμένα σε καμβά και κεντημένα με χρυσοκλωστές και νήματα, προσδίδουν μια άλλη διάσταση στις ενδυμασίες της συλλογής του Μουσείου, αναδεικνύοντας την υψηλή αισθητική, που δεν επηρεάστηκε από τους τέσσερεις αιώνες της υποτέλειας. - ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Γ. Λεκάκης "Παραδοσιακές Φορεσιές".

Η έκθεση εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις του ΕΙΜ για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 10:00 - 16:00 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Ενδυμασία του πολιτικού Δημητρίου Βούλγαρη,
στην Ύδρα, τον 19ο αιώνα.

Συντελεστές:

Φωτογραφία: Βαγγέλης Κύρης

Κέντημα: Anatoli Georgiev

Επιλογή και επιμέλεια υλικού: Αγγέλα Βιδάλη, Κωνσταντίνα Καλαϊντζή

Επιμέλεια έκθεσης: Έρικα Βασιλείου

Μακιγιάζ και κομμώσεις: Βανέσσα Κουτσοποδιότου

Εκτυπώσεις σε ύφασμα: Textum Digital

Πλαισίωση έργων Τέχνης: Periplesio Art Frames.

ΠΗΓΗ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 20.1.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 21.1.2021.

ενδυμα Ψυχης, ιστορικη οικια, Λαζαρος Κουντουριωτης, Υδρα, Ιστορικη και Εθνολογικη Εταιρεια Ελλαδος ενδυμασια, φωτογραφια, Κυρης κεντητικη Anatoli Georgiev, Γκεοργκιεφ, Νησιωτικες ενδυμασιες 18ος 19ος αιωνας, νησι, ενδυματα, κεντημα χρυσοκλωστη νημα, ενδυμασιες αισθητικη, Βουλγαρης Ελληνικη Επανασταση 1821
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ