Μουσικά όργανα 8.500 χρόνων και 11 σκελετοί ανθρώπων ανακαλύφθηκαν ανατολικά της Προύσας!

Μουσικά όργανα 8.500 χρόνων
και 11 σκελετοί ανθρώπων
ανακαλύφθηκαν
ανατολικά της Προύσας!

Του Γιώργου Λεκάκη


Ένδεκα σύνολα ανθρώπινων λειψάνων, που χρονολογούνται πριν από περίπου 8.500 χρόνια, έχουν ανακαλυφθεί στο Bahçelievler της επαρχίας Bilecik, A. της Προύσας και Ν. της Νικομήδειας, στην νυν βορειοδυτική Τουρκία από αρχαιολόγους που κλήθηκαν στον χώρο, όταν οι κάτοικοι βρήκαν κομμάτια αρχαίων κεραμικών στην αυλή της πολυκατοικίας τους.

Ο ερευνητής Erkan Fidan του Πανεπιστημίου Bilecik και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν επίσης μουσικά όργανα με τρεις οπές - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΡΧΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΕΔΩ - και κόκκους σιταριού, φακές, κριθάρι και βίκο. Αυτοί οι πρώτοι αγρότες πιστεύεται επίσης ότι είχαν κατοικίδια ζώα, εξήγησε ο κ. Fidan.

Τα οστά θα αναλυθούν για πληροφορίες σχετικά με την ηλικία και το φύλο των ατόμων, καθώς και για τυχόν ασθένειες που είχαν και τα είδη των τροφίμων που έτρωγαν, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: Hurriyet Daily News, 5.7.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 6.7.2021.


αρχαια Μουσικα οργανα, 8.500 χρονια πριν, σκελετοι ανθρωπων, Προυσα, ανθρωπινα λειψανα, Bahçelievler Bilecik, Μπιλετσικ, Μπατσελιβλερ, Νικομηδεια, Τουρκια, αρχαιολογος αρχαια κεραμικα, αρχαιο μουσικο οργανο, τρεις οπες, κοκκος σιταριου, σιταρι, φακες, φακη, κριθαρι βικος αγροτης κατοικιδια ζωα, οστα τροφιμα, διατροφη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ