Σχολείο της Λέρου εξέδωσε τουριστικό οδηγό του νησιού!

Σχολείο της Λέρου
εξέδωσε τουριστικό οδηγό
του νησιού!

Την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 η μαθήτρια της Α΄Τάξης του ΕΠΑΛ Λέρου, Χαρινού Γαβριηλία και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Παπαμιχαήλ Παντελής (Φιλόλογος) και Χρόνη Αγγελική (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια, προκειμένου να του παραδώσουν 2.500 τουριστικούς οδηγούς της Λέρου και εκτυπωμένες φωτογραφίες, ασπρόμαυρες και έγχρωμες, από διάφορες τοποθεσίες του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και η μαθήτρια, ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Λέρου ότι το σχολικό έτος 2020 – 2021 το 1ο ΕΠΑ.Λ. Λέρου συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.». με το Σχέδιο Δράσης με τίτλο

«…αναπολώντας το χθες, ατενίζοντας το αύριο…»

Οι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του μαθήματος Ζ.Δ.Δ. ενεπλάκησαν στη διαδικασία αναζήτησης παλαιών φωτογραφιών του νησιού τους, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν φωτογράφηση στη Λέρο, στα ίδια σημεία που απεικονίζονται στις παλιές φωτογραφίες που συνέλεξαν.

 Το τελικό φωτογραφικό υλικό εκτυπώθηκε, προκειμένου να εκτεθεί στην τοπική κοινωνία της Λέρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΛΕΡΟ, ΕΔΩ.

Επί πλέον, μετά και την απόκτηση drone, οι μαθητές πραγματοποίησαν αεροφωτογράφηση κεντρικών σημείων της Λέρου, και το φωτογραφικό αυτό υλικό συμπεριλήφθηκε στον τουριστικό οδηγό που ετοίμασαν για τους επισκέπτες του νησιού τους.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων, δεν εξελίχθηκε όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, αφού λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του covid-19, δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση εκδήλωσης στο χώρο του σχολείου, οπότε η προβολή του Έργου συνολικά πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μέσω ιστοσελίδας, το link της οποίας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου και στα τοπικές ιστοσελίδες, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε προβολή με αφίσες, δελτία Τύπου και προσκλήσεις.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας ευχαρίστησε και συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Λέρου, για την παράδοση των τουριστικών οδηγών, δηλώνοντας παράλληλα εντυπωσιασμένος με το Σχέδιο Δράσης αλλά και με τη συνολική ανταπόκριση των μαθητών αναφορικά με το αντικείμενο της εν λόγω δράσης, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1.7.2021.

Σχολειο Λερου τουριστικος οδηγος Λερου, Λερος, Κολιας, μαθητες Λερου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ