Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στα ΣΤΑΓΕΙΡΑ του Αριστοτέλη στο Ιερό Άμμωνος Διός και στους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους της Χαλκιδικής!!!

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος
στα ΣΤΑΓΕΙΡΑ του Αριστοτέλη,
στο Ιερό Άμμωνος Διός
και στους λοιπούς
αρχαιολογικούς χώρους
της Χαλκιδικής!!!

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του ΥΠ.ΠΟ.Α. για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο 2021, σας καλεί να επισκεφθείτε και να να περιηγηθείτε στους αρχαιολογικούς μας χώρους υπό το φως του φεγγαριού.

Οι χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί στο κοινό με ελεύθερη είσοδο, πέραν του κανονικού ωραρίου, ως εξής:


- Ιερό Άμμωνα Δία, Καλλιθέα Δήμου Κασσάνδρας: Κυριακή 22/08/2021, ώρες 20:00-24:00.

- Αρχαία Νεκρόπολη Ακάνθου, Ιερισσός Δήμου Αριστοτέλη: Κυριακή 22/08/2021, ώρες 20:00-24:00.

- Αρχαία Στάγειρα, Ολυμπιάδα Δήμου Αριστοτέλη: Κυριακή 22/08/2021. Ώρες 20:30-24:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΕΔΩ.

Αυγουστιάτικο φεγγάρι με ποίηση και μουσική. Απαγγελίες ποιημάτων από μέλη του Γραφείου Ποιήσεως και της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Μουσική παρέμβαση της ερμηνεύτριας – ποιήτριας Γεωργίας Βεληβασάκη και του κιθαρίστα Ανδρέα Ζιάκα. Συνδιοργάνωση: Αριστοτέλειος Πολιτεία, Γραφείο Ποιήσεως και Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.

Βυζαντινός Πύργος Αγίου Παύλου, Νέα Φώκαια Δήμου Κασσάνδρας: Σάββατο 21/08/2021 και Κυριακή 22/08/2021, ώρες 21:00-24:00.

«Ένας πύργος αφηγείται την ιστορία του». Προβολή στις όψεις του Πύργου τρισδιάστατου ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία του μνημείου και του τόπου στο πέρασμα των αιώνων. Μια παραγωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους που προβάλλεται σε συνεργασία με τον Δήμο Κασσάνδρας.

Έχουν προβλεφθεί να τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, όπως ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

ΠΗΓΗ: Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 20.8.2021.


Αυγουστιατικη Πανσεληνος ΣΤΑΓΕΙΡΑ Χαλκιδικης Αριστοτελης Ιερον Αμμωνος Διος Χαλκιδικη, Ιερο Αμμωνα Δια, Καλλιθεα Δημος Κασσανδρας, αρχαια Νεκροπολη Ακανθου, Ιερισσος Δημος Αριστοτελη, Αμμωνας Διας, Κασσανδρα, νεκροπολις Ακανθου, Σταγιρα, Ολυμπιαδα Δημος Αριστοτελους, Αμμων Ζευς, Ακανθος, Αυγουστος, Βυζαντινος Πυργος Αγιου Παυλου, Νεα Φωκαια, Βυζαντιο, Αγιος Παυλος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ