ΕΒΡΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ - του Θ. Μέτση

ΕΒΡΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ


Του δρ. Θεόδωρου Μέτση, Ph.Dtheodoremetsis@yahoo.com

μηχανολόγου – ηλεκτρολόγου, μηχανικού περιβάλλοντος – συγγραφέα,

member of European Bioelectromagnetics Association

Mechanical, Electrical, Environmental Engineer, Electrosmog Specialist



Πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν συγκινητική η δοκιμή αντοχής του φράχτη του Έβρου από κυβερνητικό στέλεχος που ήθελε να τεκμηριώσει ότι ένα άτομο πράγματι δεν μπορεί να σπρώξει η να μετακινήσει έναν “φράκτη” που προορίζεται να αναχαιτίσει εκατοντάδες ή χιλιάδες λαθρομετανάστες ή επενδυτές για να μην διαφωνήσουμε τουλάχιστον στην ονομασία τους.

Θα πρέπει επίσης να ομολογήσω ότι η όψη και μόνο του σημερινού φράχτη στον ΕΒΡΟ μου αφήνει πολλά ερωτηματικά για την πιθανή αντοχή του σε μια ενδεχόμενη ροπή που θα μπορούσε να ασκήσει ένα βαρύ όχημα ή ένα ερπηστριοφόρο που θα έσπευδε ως αρωγός, από την τουρκική πλευρά, στην προσπάθεια μιας νέας και μαζικής προσπέλασης μεταναστών που όλοι μας αναμένουμε.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΕΒΡΟ, ΕΔΩ.


Θα ήθελα να γνωρίζω την αντοχή αυτής της κατασκευής σε χιλιογραμμόμετρα ροπής προς κάθε πλευρά είτε σε εφελκυσμό προς την Τουρκική πλευρά είτε σε πίεση προς την Ελληνική. Ένα βαρύ όχημα από την άλλη μεριά του φράχτη θα μπορούσε να ασκήσει πίεση ή τράβηγμα μερικών εκατοντάδων kg-mυποβοηθούμενο ενδεχομένως και από 200 ή 500 παράνομους εισβολείς έτσι ώστε ο φράχτης να οριζοντιωθεί σε δευτερόλεπτα και να αφήσει ένα σοβαρό άνοιγμα για να ακολουθήσει μαζική εισβολή χιλιάδων ατόμων!!

Για να εμποδίσουμε μια τέτοια εισβολή και μάλιστα χωρίς συμπλοκές και αναίμακτα η κατασκευή του σημερινού φράχτη σε εμένα τουλάχιστον, ίσως και σε άλλους, να φαίνεται ανεπαρκής, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ροές και πιέσεις όπως αυτές  του περασμένου Μαρτίου. Δεν θέλω να γίνω προφήτης θλιβερών καταστάσεων αλλά σίγουρα ο συγκεκριμένος φράχτης δεν εμπνέει καμία ασφάλεια αν και πραγματικά θα ήθελα οι εκτιμήσεις μου να είναι εντελώς λάθος όπως θα ήθελα να δω και την στατική μελέτη και που τοποθετεί τα όρια ροπής και αντοχής σε μια δύναμη που ασκείται σε 3μ ύψος ή ακόμα υψηλότερα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Ακόμα και χωρίς μηχανική υποστήριξη από την τουρκική πλευρά η ορμή και πίεση 2000 και 5000 απελπισμένων ανθρώπων δεν θα είναι εύκολα ελεγχόμενη. Η σημερινή όψη του φράχτη δίνει την εντύπωση ότι στήθηκε για να αντιμετωπίσει ειρηνικές πορείες 20 και 50 φιλήσυχων πολιτών κάτι που στην πράξη διαφέρει από το αναμενόμενο.

Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές τεχνικές αντιμετώπισης μαζικών εισροών - κινητοποιήσεων, ατόμων/ μεταναστών/διαδηλωτών φαίνεται να μην είναι γνωστές ούτε στα κυβερνητικά κλιμάκια αλλά και ούτε στο στράτευμα. Το σύστημα Active Denial System είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες και μπορεί να τρέψει σε μαζική υποχώρηση – φυγή μεγάλου αριθμού ατόμων αναίμακτα και χωρίς καμία επαφή και μάλιστα από μεγάλη απόσταση έτσι ώστε οι πιθανοί εισβολείς – μετανάστες να οπισθοχωρήσουν πολύ πριν πλησιάσουν τον φράχτη ή οποιαδήποτε οριοθετημένη γραμμή που θα πρέπει να παραμείνει αλώβητη και απροσπέλαστη.

ToADSεπιτρέπει στον χρήστη και αμυνόμενο να αμυνθεί χωρίς να ασκηθεί καμία δύναμη ή βία και χωρίς τραυματισμούς ή πιθανές απώλειες. Ειδικά θα πω ότι, συγκρινόμενα με χημικά όπου η ρίψη μπορεί να αλλοιωθεί και να αλλάξει πορεία τόσο με τις καιρικές συνθήκες όσο και με τεχνητές ροές αέρα το ADSφαίνεται να υπερέχει σε πολλά σημεία.

Η τεχνική αυτή γνωστή από τις αρχές του 2000 έχει εφαρμοσθεί από τις Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατά καιρούς και στην δεκαετία του 2010 και στο Αφγανιστάν. Το σύστημα χρησιμοποιεί ακτινοβολία μήκους κύματος χιλιοστών σε συχνότητα 94-95 GHzκαι απωθεί τους εισβολείς σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς επακόλουθα η συμπτώματα μετά την απομάκρυνση τους από το πεδίο δράσης. Η ακτίνα εφαρμογής και το εύρος εφαρμογής του συστήματος αυτού δίνουν μια σοβαρή και αναίμακτη λύση, εξαιρετικά αποτελεσματική αποφεύγοντας οποιαδήποτε επαφή με τον  εισβολέα αποφεύγοντας και κάθε πιθανό ή ενδεχόμενο τραυματισμού αμφοτέρων

Οχήματα που εκπέμπουν Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία με μήκος κύματος χιλιοστών σε συχνότητα 94-95 GHz.


Η τεχνολογία με το όνομα ActiveDenialTechnology (ADT) χρησιμοποιεί μια αόρατη δέσμη άμεσης ενέργειας (DirectEnergy) με εισδοχή μόλις 1/16 της ίντσας στο δέρμα του ανθρώπου, ίση με το πάχος 3 σελίδων φωτοτυπικού. Η πολύ μικρή αυτή εισδοχή δεν δημιουργεί κανένα τραυματισμό πέρα από κάποιον στιγμιαίο μυϊκό πόνο και έντονο αίσθημα θερμότητας, στοιχεία που προκαλούν άμεσα τάσεις φυγής σε μια προσπάθεια να απομακρυνθεί κάποιος από αυτό το πεδίο δέσμης της ακτινοβολίας. Η δέσμη δεν προκαλεί και δεν αφήνει τραυματισμό ούτε μπορεί να κινδυνεύσουν ζωές και η τεχνολογία αυτή κρίνεται ιδανική για την απώθηση μεγάλου αριθμού ατόμων χωρίς χρήση βίας και μάλιστα εντελώς αναίμακτα. 

Η απόσταση εφαρμογής της ADT κυμαίνεται από 700 μ. – 1.000 μ. με μεγάλο εύρος που διευρύνεται ακόμα περισσότερο και επιτυγχάνεται μαζί με την κίνηση της δέσμης ώστε να ακολουθεί την κίνηση και την ροή των εισβολέων. Αν το σύστημα είναι επί αυτοκινήτου η ελαφρού άρματος τότε η ευελιξία και κάλυψη του συστήματος λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις και εξαιρετική δυνατότητα απώθησης μεγάλου όγκου μεταναστών – εισβολέων από μια μεγάλη και ασφαλή απόσταση.


Σχηματικό διάγραμμα εκτόξευσης δέσμης ακτινοβολίας 94-95 GHz από ελαφρύ στρατιωτικό όχημα


Ο φράκτης παρά τις διάφορες αναφορές και ύμνους για τις εξωπραγματικές δυνατότητες του, δίνει την αίσθηση ότι είναι ικανός να αναχαιτίσει ομάδες 50 και 100 ατόμων χωρίς μηχανική υποστήριξη γεγονός που απέχει πολύ από μια ενδεχόμενη πραγματικότητα που αργά ή σύντομα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.  Ο διαχωρισμός εδώ δεν αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους αλλά πρόκειται για τον διαχωρισμό και απώθηση ενός απελπισμένου πλήθους μεταναστών σε αριθμούς κυμαινόμενους από 5000 έως 50000 και αποφασισμένους να περάσουν τα σύνορα της Ευρώπης. Οι συνθήκες μπορεί να γίνουν βίαιες και δύσκολες υποβοηθούμενες ακόμα και από το τακτικό στρατό της Τουρκίας με διάφορα μέσα περιλαμβανομένων και βαρέων οχημάτων.

Η τοποθέτηση του φράχτη αφήνει την αίσθηση ότι τοποθετήθηκε για να ανατρέψει μια πορεία  ειρηνικού πλήθους που εύκολα θα αποθαρρυνθεί να πηδήξει ένα ύψος 5 μέτρων η να τον κατεβάσει χρησιμοποιώντας την μυϊκή δύναμη ενός περιορισμένου σε αριθμό, ατόμων. Η αρωγή του Τουρκικού Στρατού στο “ειρηνικό κατέβασμα” αυτού του μεταλλικού φράχτη φαίνεται τουλάχιστον οπτικά να μην έχει υπολογιστεί με σοβαρό κίνδυνο η χρονοβόρα και δαπανηρή εργασία ανύψωσης του φράχτη να μην μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και μερικούς από τους βασικούς στόχους της.

Σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες των συνόρων μας κατά μήκος του ΕΒΡΟΥ η χρήση της τεχνολογίας ADTφαίνεται να εξυπηρετεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα τους στόχους για τους οποίους έφτιαξαν τον φράχτη και πιθανόν χωρίς μεγαλύτερη δαπάνη.  Είναι απορίας άξιο πώς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Άμυνας και γενικότερα οι ένοπλες δυνάμεις δεν γνωρίζουν για την ADT,μια τεχνολογία που θα μπορούσε να εφαρμοσθεί όχι μόνο στα χερσαία αλλά και στα θαλάσσια σύνορα εφ’ όσον βέβαια δεχθούμε ότι τα τελευταία υπάρχουν!


Εικόνα του φράχτη του ΕΒΡΟΥ που εμφανίζει τουλάχιστον οπτικά πολλές αδυναμίες που ελπίζουμε να μην είναι ουσιαστικές και να προκαλούν μόνο μια οπτική απάτη. 

Το έργο του φράχτη που εκτελέστηκε μέσα σε λίγους μήνες φαίνεται εντυπωσιακό αλλά η αντοχή του στις συνθήκες τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσει αφήνει έντονα ερωτηματικά

Σημείο του φράχτη όπου δεν εμφανίζονται αντηρίδες στην εσωτερική πλευρά (!)

 

Ο Αμερικανικός στρατός έχει ήδη δοκιμάσει το ADS (ActivedenialSystem) στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Σομαλία και αλλού με επιτυχία και σε δευτερόλεπτα μπορεί να αποτραπεί μια σύρραξη που ενδεχομένως να κατέληγε  σε σύρραξη και αιματηρές συνέπειες.  Το ADSείναι γνωστό ως “δέσμη πόνου” ή δέσμη θερμότητας” που δεν προκαλεί τραυματισμό σε κανένα ενώ μπορεί να ελέγξει δυναμικές κινήσεις μεγάλου αριθμού ανθρώπων. Ειδικά το (V-MADS) VehicleMountedActiveDenialSystemείναιεξαιρετικάευέλικτοκαι μπορεί να καλύψει μεγάλες επιφάνειες και κινητοποιήσεις μεγάλων αριθμών ατόμων.

Η χρήση αρκετών οχημάτων με ενσωματωμένο το σύστημα ADSσε μια διαρκή ετοιμότητα κατά μήκος της συνοριακής γραμμής του Έβρου θα μπορούσε έγκαιρα και αποτελεσματικά να ελέγξει μεγάλες ροές μεταναστών χωρίς συγκρούσεις, χωρίς δακρυγόνα, χωρίς καπνογόνα και σε μεγάλη απόσταση από την γραμμή των συνόρων μας.

Το ίδιο σύστημα πάνω σε ευκίνητα σκάφη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά και στις θαλάσσιες εισροές των μεταναστών και στην προστασία των θαλασσίων συνόρων

Φαίνεται ότι ακόμα μία φορά οι Ελληνικές Αρχές δεν γνώριζαν ή αγνόησαν αυτήν την λύση και έχασαν την δυνατότητα χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας για τον έλεγχο των συνόρων όπως έχασαν και την τεχνολογία πυρόσβεσης, μια πολύ κακή πρόσφατη εμπειρία και οδυνηρές συνέπειες για την χώρα, τους κατοίκους της και το περιβάλλον. Βέβαια πολλοί θα θεωρήσουν παρήγορο ότι  παραμένουμε σε καλή και περίοπτη θέση στην χρήση της τεχνολογίας των Ανεμογεννητριών και των Εμβολίων.  

Εύλογα θα υπάρξουν αντιρρήσεις ηθικού περιεχομένου αν είναι επιτρεπτό και μέσα στα όρια της βιοηθικής να ακτινοβολήσουμε τους μετανάστες με συχνότητες 94-95 GHz. Για αυτούς που θα θελήσουν να κάνουν διάλογο με τέτοιους γελοίους και ανυπόστατους ισχυρισμούς θα πρέπει να προσθέσω ότι η ακτινοβολία των 94-94 GHzθα είναι στιγμιαία και δεν θα πρέπει να μας απασχολήσει, αντιθέτως όμως θα πρέπει να μας απασχολήσει πολύ περισσότερο η ακτινοβολία των 22GHzκαι 60 GHzτης 5ης γενιάς κινητής τηλεφωνίας η διάρκεια της οποίας μπορεί να είναι συνεχής, αθροίζοντας αρκετά  εικοσιτετράωρα ακτινοβολίας επάνω στον ανυποψίαστο πολίτη και μάλιστα με σοβαρές συνέπειες.

Αντί να ακτινοβολούμε τα ελληνόπουλα επί εικοσιτετράωρης βάσης και να μεταθέτουμε τις ελπίδες της υπογεννητικότητας στην χώρα μας στους μετανάστες (βλ. ομιλία της ΠτΔ) είναι προτιμότερο να ακτινοβολήσουμε στιγμιαία τους επίδοξους  λαθρομετανάστες – επενδυτές χωρίς καμμία επίπτωση υγείας και να τους κρατήσουμε εκτός Ελλάδος ώστε να αναλάβουμε μόνοι μας την αναγέννηση αυτής της χώρας έστω και αν αυτό δεν βρίσκει σύμφωνη την ΠτΔ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 25.8.2021.


εβρος, νομος εβρου, φραχτης εβρου, θρακη, μεταναστες, μεταναστευτικο, προσφυγες, προσφυγικο μετσης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ