21 αντικείμενα μιλούν για την Επανάσταση

21 αντικείμενα μιλούν
για την Επανάσταση

Διαδικτυακή παρουσίαση
του νέου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού
σε εκπαιδευτικούς
της A/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18.00-20.00, τo Μουσείο Μπενάκη σας προσκαλεί στην διαδικτυακή παρουσίαση, μέσω Zoom, του νέου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού «Είκοσι ένα αντικείμενα μιλούν για την Επανάσταση», που δημιουργήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, και εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης επετειακής έκθεσης  "1821 Πριν και Μετά".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821, ΕΔΩ.

Μέσα από 21 επιλεγμένα αντικείμενα το υλικό επιδιώκει να αναδείξει κάποια από τα θέματα που καθιστούν την Ελληνική Επανάσταση σημαντικό γεγονός και να δημιουργήσει ένα πρώτο πεδίο συζήτησης για τα παιδιά και την οικογένειά τους ή τη σχολική τους ομάδα. Η ανάλυση των αντικειμένων ως ιστορικών πηγών επιχειρεί να εξοικειώσει τα παιδιά με τα εργαλεία της ιστορικής έρευνας, να τα μάθει να συσχετίζουν τις νέες πληροφορίες με προηγούμενες εμπειρίες ή γνώσεις, και τελικά να γεννήσει μέσα τους την επιθυμία για περαιτέρω διερεύνηση της Ιστορίας. Αποσκοπεί να ενθαρρύνει τον σχηματισμό της ιστορικής πληροφορίας από τα ίδια τα παιδιά και να καλλιεργήσει την ιστορική τους αίσθηση. Πάνω απ’ όλα επιδιώκει να προσφέρει την απόλαυση του έργου τέχνης και τη χαρά της αυθεντικής μαρτυρίας.

Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά από την Στ΄ Δημοτικού έως και το Λύκειο και τα θέματά του μπορούν να συνδεθούν με διαφορετικά διδακτικά αντικείμενα του αναλυτικού προγράμματος καθώς και με διαθεματικές δραστηριότητες.

«Στη διαδικτυακή παρουσίαση θα επιχειρήσουμε να συζητήσουμε αναλυτικά τους στόχους και τη δομή του εκπαιδευτικού υλικού και να δούμε μαζί τρόπους με τους οποίους θα μπορούσατε να το επεξεργαστείτε και να το αξιοποιήσετε ως εκπαιδευτικό εργαλείο στην τάξη», λέει το Μουσείο.

ΠΗΓΗ-Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής: Μουσείο Μπενάκη, τηλ.. 210 3671067-69, email education@benaki.gr, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 27.9.2021.

Ελληνική Επανάσταση 1821, Μουσειο Μπενακη ψηφιακο εκπαιδευτικο υλικο Εικοσιενα αντικειμενα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ