Οι Βαλτεσινιώτες στον Αγώνα του 1821

Οι Βαλτεσινιώτες
στον Αγώνα του 1821

Το Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτεσινίκου, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, μαζί με το μνημείο που ανήγειρε στην πλατεία του χωριού, κυκλοφόρησε το Βιβλίο “Οι Βαλτεσινιώτες στον Αγώνα του 1821”.

Την επιμέλεια του Βιβλίου και την επιλογή των κειμένων, είχε το μέλος του Δ.Σ., Χρήστος Παπαδημητρακόπουλος.

 -Προλεγόμενα από τον Βασίλη Παπαδημητρακόπουλο Εκπαιδευτικό.

-Την εισαγωγή, καθώς και το κείμενο με τίτλο - Τα Μοναστήρια μας και η προσφορά τους υπέρ πίστεως και πατρίδος, συνέγραψε ο φιλόλογος Δημήτρης Αναγνωσταράς του Χρυσοστόμου.

 -Το βιβλίο διανεμήθηκε δωρεάν την ημέρα των εγκαινίων του μνημείου – 22.8.2021 - με σκοπό να φτάσει σε κάθε Βαλτεσινιώτικο σπίτι και με αυτό τον τρόπο να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τους συμπατριώτες μας αγωνιστές του εθνικό – απελευθερωτικού αγώνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821, ΕΔΩ.

 -Το βιβλίο, με οδηγό την έρευνα του Νέστορα Μπούμπουλη, τα κείμενα του Φωτάκου και άλλων, αναδεικνύει την δράση και την συμμετοχή των Βαλτεσινιωτών σε σπουδαία γεγονότα. Η δράση αυτή, τεκμηριώνεται από ιστορικά κείμενα, αλλά και με τα πιστοποιητικά που δόθηκαν στους Βαλτεσινιώτες «μπουλουκτσήδες», από τους πρωταγωνιστές της επανάστασης.

 -Πιστεύουμε ότι το Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτεσινίκου, με αυτές τις ενέργειες εκπληρώνει ένα χρέος και πραγματοποιεί ένα παντοτινό μνημόσυνο, σ’αυτούς που μας χάρισαν την ελευθερία.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 23.9.2021.

Βαλτεσινιωτες Αρκαδες, Αγωνας 1821, Βαλτεσινικο Αρκαδιας, Επανασταση του 1821, μνημειο βιβλιο, Αρκαδια μοναστηρια μοναστηρι μονη μονες αγωνιστης εθνικος απελευθερωτικος αγωνας, Μπουμπουλης, Φωτακος πιστοποιητικο μπουλουκτσης, μπουλουκτσηδες μπουλουκι, μπουλουκια ελευθερια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ