Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ και ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ να ΕΝΤΑΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ - 12 Οκτωβρίου: 77η ΕΠΕΤΕΙΟΣ από την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των ΑΘΗΝΩΝ

Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
των ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ
και ΟΦΕΙΛΩΝ
ΠΡΕΠΕΙ να ΕΝΤΑΘΕΙ
ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ

ANAKOIΝΩΣΗ της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 

Η Π.Ο.Α.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ 77Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ:

Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ και ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ να ΕΝΤΑΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 1944 Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Αθήνα. Μια απέραντη λαοθάλασσα πλημμυρίζει τους δρόμους. Το νέο ότι οι μαχητές του ΕΛΑΣ κατέβασαν το πρωί (09.45) από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία έκανε αστραπιαία, στόμα με στόμα, το γύρο της πρωτεύουσας. «ΛΕΥΤΕΡΙΑ! ΛΕΥΤΕΡΙΑ! Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ», γράφει ο «Ριζοσπάστης» την επόμενη μέρα.

Γερμανοί ναζί αξιωματικοί, χαμογελαστοί στην Ακρόπολη Αθηνών!
Σε λίγο θα την... αποψιλώσουν...

12 Οκτωβρίου 1944: Απελευθέρωση της Αθήνας από τους Ναζί

Σαν σήμερα πριν 77 χρόνια ο λαός της Αθήνας βγήκε στους δρόμους για να γιορτάσει την πολυπόθητη λευτεριά που ήρθε μετά από τρεισήμισι χρόνια φασιστικής κατοχής από τους Γερμανούς ναζί και τους Ιταλούς φασίστες.

Είναι η απαρχή της απελευθέρωσης της πατρίδας μας από τους ναζί που έφυγαν ηττημένοι και ταπεινωμένοι από ένα λαό που δεν λύγισε, δεν έσκυψε το κεφάλι, που αντιτάχθηκε στην πλειοψηφία του στην Κατοχή και έγραψε σελίδες δόξας σε βουνά και κάμπους της πατρίδας και έγραψε το μεγαλειώδες Έπος της Εθνικής μας αντίστασης, κυρίως μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ.

Η σημαδιακή μέρα της απελευθέρωσης μετά την τριπλή φασιστική Κατοχή της πατρίδας μας, γέμισε με ελπίδες τον Ελληνικό Λαό για ένα καλύτερο αύριο, σε μια χώρα ελεύθερη ανεξάρτητη και δημοκρατική, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που ακολούθησαν με τον καταραμένο εμφύλιο και τον διχασμό του Ελληνικού Λαού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ τα έργα του Γ. Λεκάκη για την ΚΑΤΟΧΗ, ΕΔΩ.

Οφείλουμε να τιμούμε πάντα την γενιά της Εθνικής Αντίστασης και να πορευόμαστε με βάση τις παρακαταθήκες που μας άφησαν οι ήρωες που αντιστάθηκαν στους κατακτητές. Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε διεκδικώντας την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, και την αναγνώριση εκ μέρους της Γερμανίας όλων των καταστροφών που επέφερε στη χώρα μας και στο λαό μας. Η διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων και Οφειλών πρέπει να ενταθεί χωρίς καμιά υποχώρηση γιατί έτσι και η Γερμανία θα αναγκαστεί να πληρώσει για τα εγκλήματα πολέμου για τις δολοφονίες, τις καταστροφές και τα ολοκαυτώματα, που διέπραξαν οι κατοχικές δυνάμεις στην χώρα μας. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε ώστε να αναπαυθούν οι ψυχές των προγόνων μας και να αποκατασταθεί το διεθνές δίκαιο που τιμωρεί τα εγκλήματα πολέμου, ώστε να μην ξανασυμβούν άλλα τέτοια φρικιαστικά γεγονότα που αμαυρώνουν τον πολιτισμό μας.

Η Π.Ο.Α.Ε.Α. δίνει το δικό της αγώνα μαζί με το ΕΣΔΟΓΕ για την επιτυχή έκβαση αυτής της τιτάνιας προσπάθειας διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και οφειλών.

Ζήτω η Εθνική μας Αντίσταση!

Για την Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Π.Ο.Α.Ε.Α. 

Ο Πρόεδρος Χρήστος Οικονόμου 

Ο Γεν. Γραμματέας Αντρέας Κουστούκης

ΠΗΓΗ: Π.Ο.Α.Ε.Α., ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 12.10.2021.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των ΑΘΗΝΩΝ, Ακροπολη, Ακροπολις, γερμανοι, γερμανια, ναζι, Γ ραιχ κατοχικο δανειο, κατοχικα δανεια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ