Αντιστασιακοί προς Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη: Στην συνάντηση με την Μέρκελ, να θιχτεί το θέμα των Γερμανικών Οφειλών και Αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστη η Πατρίδα μας, και για τα Ολοκαυτώματα του Ελληνικού Λαού, επί ναζιστικής Κατοχής από τα Γερμανικά Στρατεύματα

Αντιστασιακοί
προς Σακελλαροπούλου
- Μητσοτάκη:
Στην συνάντηση με την Μέρκελ, να θιχτεί
το θέμα των Γερμανικών Οφειλών
και Αποζημιώσεων για τις καταστροφές
που υπέστη η Πατρίδα μας,
και για τα Ολοκαυτώματα του Ελληνικού Λαού,
επί ναζιστικής Κατοχής
από τα Γερμανικά Στρατεύματα

«Προς: την Αυτού Εξοχότητα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κοινοποίηση: Πρωθυπουργό της Ελλάδας κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη

Θέμα : Επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα

Ανήμερα της επετείου της Εθνικής μας γιορτής της 28ης Οκτωβρίου, και της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης του Ελληνικού Λαού, επισκέπτεται την χώρα μας η Καγκελάριος της Γερμανίας κυρία Άγκελα Μέρκελ.

Ο Ελληνικός Λαός, διαχρονικά τιμά τον Ξένιο Δία, και είναι φιλόξενος, έτσι και τώρα θα υποδεχθούμε με την καλύτερη διάθεση την κυρία Μέρκελ, προφέροντας απλόχερα την φιλοξενία μας στην τελευταία της επίσκεψη ως Καγκελαρίου στη χώρα μας.

Είμαστε σίγουροι ότι η ΑΕ η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, όπως και ο Πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, θα της προσφέρουν την καλύτερη φιλοξενία και θα έχουν εποικοδομητικές συνομιλίες μαζί της.

Επιβάλλεται όμως, ιδίως σ’ αυτή τη συγκυρία και ακόμη περισσότερο αυτήν την ημερομηνία, να τεθεί μετ’ επιτάσεως το θέμα των Γερμανικών Οφειλών και Αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστη η Πατρίδα μας, και για τα Ολοκαυτώματα του Ελληνικού Λαού, κατά τη διάρκεια της ναζιστικής Κατοχής από τα Γερμανικά Στρατεύματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΚΑΤΟΧΗ, στα έργα του Γ. Λεκάκη, ΕΔΩ.

Η Π.Ο.Α.Ε.Α. καλεί την Πολιτειακή και Πολιτική Ηγεσία της Χώρας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσουν τα απαράγραπτα δικαιώματα του Λαού μας και της Πατρίδας μας, από τη Γερμανία για τα εγκλήματα πολέμου που συντελέστηκαν κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής. Όταν μάλιστα υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε ισότιμοι εταίροι στην πιο ευνομούμενη μεριά του πλανήτη μας, που είναι η Ενωμένη Ευρώπη, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα το δίκιο μας, ιδίως όταν πρόκειται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής στις 17 Απριλίου 2019, για την διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και Αποζημιώσεων, είναι η βάση στην οποία πρέπει να πατήσουμε και απαρέγκλιτα να διεκδικήσουμε.

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), οι Αντιστασιακές Οργανώσεις, οι μαρτυρικές πόλεις και τα χωριά, όλοι οι φορείς ενωμένοι συντασσόμαστε σ’ αυτόν τον δίκαιο αγώνα, γιατί πρέπει επιτέλους τα Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας να τιμωρούνται παραδειγματικά και να μην αφήνουμε περιθώρια για την επανάληψή τους».

ΠΗΓΗ: Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Π.Ο.Α.Ε.Α., ο πρόεδρος Χρήστος Οικονόμου, ο γεν. γραμματέας, Αντρέας Κουστούκης, 28.10.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 28.10.2021.

Αντιστασιακοι Σακελλαροπουλου - Μητσοτακης Μερκελ, Γερμανικες Οφειλες Αποζημιωσεις 2019 καταστροφη Ελλαδα Ολοκαυτωμα Ελληνικος Λαος, ναζι ναζιστικη Κατοχη γερμανια Γερμανικα Στρατευματα, κατοχικο δανειο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ