Η ΚΑΤΑΧΩΣΗ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των ΑΡΧΑΙΩΝ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ κατά τον Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Η ΚΑΤΑΧΩΣΗ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
των ΑΡΧΑΙΩΝ
του ΕΘΝΙΚΟΥ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
κατά τον Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά στο διεθνές φωτογραφικό φεστιβάλ Thessaloniki PhotoBiennale.


Η φετινή 24η διοργάνωση θα ανοίξει την αυλαία της την 1η Οκτωβρίου 2021 και θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022, με ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων φωτογραφίας και με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες.

Το ΑΜΘ παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το MOMus - Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, μια έκθεση ψηφιοποιημένου αρχειακού φωτογραφικού υλικού με τίτλο «Η κατάχωση και προστασία των αρχαίων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης:
Γ. Λεκάκης "Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής".

Μέσα από 26 φωτογραφίες του Φωτογραφικού Αρχείου του ΕΑΜ θα παρουσιαστεί το σημαντικό έργο της απόκρυψης και διαφύλαξης των αρχαιοτήτων του στις παραμονές της γερμανικής Κατοχής της Αθήνας, κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επιμέλεια: Μαρία Λαγογιάννη-Γεωργαράκου, Μαρία Χιδίρογλου.

ΠΗΓΗ: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 30.9.2021.

ΚΑΤΑΧΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, Αρχαιολογικο Μουσειο Θεσσαλονικης, Θεσσαλονικη, κουρος Σουνιου, Σουνιο, αμφορεας, διπυλο, διπυλον, Κεραμικος, Κεραμεικος 1940, 1941 Φωτογραφια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ