Μετά από άρθρο του ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ… ερώτηση στην Βουλή για το Μουσείο και το Πωλητήριο του Μυστρά!

Μετά από άρθρο
του ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ερώτηση στην Βουλή
για το Μουσείο και το Πωλητήριο
του Μυστρά!

Του Γιώργου Λεκάκη

Μετά από δημοσιευθέν άρθρο του ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ… για το Μουσείο και το Πωλητήριο του Μυστρά έγινε και ερώτηση στην Βουλή (αρ. 620, 25.10.2021)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το άρθρο του Γ. Λεκάκη "Σ' αυτήν την χώρα ΔΕΝ θέλουμε έσοδα από τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ...", της 9.10.2021, ΕΔΩ.

Η ερώτηση με ΘΕΜΑ «Αναγκαιότητα συνεχούς λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου του Μυστρά της Λακωνίας» έγινε ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Σπάρτης και σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου, παρατηρείται ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλευσης ξένων περιηγητών και υψηλού επιπέδου Ελλήνων επισκεπτών στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μυστρά, εκτός των καθημερινών και τα Σαββατοκύριακα - κατ' εξοχήν την θερινή περίοδο, χωρίς να αγνοείται και η χειμερινή. Ωστόσο, με δεδομένο το τρέχον ωράριο λειτουργίας του ανωτέρω Μουσείου, μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες, αποτρέπεται η προσέλευση σημαντικού αριθμού επισκεπτών, οι οποίοι καταφθάνουν στην ευρύτερη περιοχή κατά τα Σαββατοκύριακα και εντάσσουν στον προγραμματισμό τους και την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μυστρά. Επιπρόσθετα, απορίας άξιον είναι, πως επί μακρόν, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μυστρά παραμένει ένα μικρό σε έκταση μουσείο, δύο αιθουσών μόνο, αναντίστοιχο του ονόματος και της ιστορικότητας του Μυστρά, στην οποία πόλη στέφθηκε ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος, ως ο τελευταίος Βυζαντινός αυτοκράτορας (1449).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να καθιερώσετε,

- αφ’ ενός, ως ημέρες επίσκεψης και ξενάγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μυστρά και τα Σαββατοκύριακα, και

- αφ’ ετέρου, να επεκτείνετε το ωράριο λειτουργίας του ως άνω Μουσείου, εφ' όσον ο πλούτος των εκθεμάτων του καθιστά αναγκαία την σχετική επέκταση των ωρών λειτουργίας του προηγούμενου Μουσείου, ενώ, επίσης αναγκαίος καθίσταται και ο επιπλέον εμπλουτισμός των φυλασσόμενων και προβαλλόμενων εκθεμάτων στο εν λόγω;».

Ερωτών ο βουλευτής ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 26.10.2021.

Βουλη Μουσειο Πωλητηριο Μυστρα, μυστρας λακωνιας, λακωνια, Κωνσταντινος ΙΑ Παλαιολογος, 11ος βυζαντιο Βυζαντινος αυτοκρατορας 1449
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ