1821: Η Συνεισφορά των Επτανησίων στον Αγώνα και το Χρέος προς τις Νεότερες Γενιές

1821:
Η Συνεισφορά των Επτανησίων στον Αγώνα
και το Χρέος προς τις Νεότερες Γενιές

Με θέμα «1821: Η Συνεισφορά των Επτανησίων στον Αγώνα & το Χρέος προς τις Νεότερες Γενιές», θα πραγματοποιηθεί ομιλία του δικηγόρου, ιστορικού ερευνητή κ. Αθανασίου Λαβράνου την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα λίγα έχουν λεχθεί και ακόμη λιγότεροι έχουν γνώση για την δράση των Επτανησίων στα χρόνια του αγώνα του 1821. Η συνεισφορά τους τόσο στον στρατιωτικό, όσο και στον πολιτικό και διπλωματικό τομέα υπήρξε πολυσχιδής και ιδιαίτερα σημαντική. Αποτελεί χρέος προς τις γενιές εκείνες να συμβάλλουμε στην ανάλυση, ανάδειξη, και προβολή του Έργου τους, το οποίο αποτελεί και διδαχή για τις επόμενες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821, ΕΔΩ.

Ο προσκεκλημένος ομιλητής Αθανάσιος Λαβράνος διετέλεσε δικηγόρος στην Κέρκυρα από το 1976. Υπήρξε Νομικός Σύμβουλος στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην περίοδο 2009-2016. Ασχολήθηκε με την δημόσια ζωή και την τοπική αυτοδιοίκηση του πρώτου και του δεύτερου βαθμού. Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 1984-1988 και νομαρχιακός σύμβουλος στην πρώτη αιρετή νομαρχιακή αυτοδιοίκηση κατά τα έτη 1994 έως 1998, κατά τα οποία διετέλεσε Αντινομάρχης Κερκύρας στους τομείς Των Οικονομικών και του Τουρισμού. Υπήρξε μέλος ΔΣ σε πολλά σωματεία, όπως Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Κερκύρας, μέλος του ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας, μέλος του ΔΕ Καλλιτεχνικής Λέσχης Κερκύρας, μέλος του ΔΣ Κερκυραϊκής Ένωσης Αθηνών, μέλος του ΔΣ Φιλαρμονικής Ένωσης Κερκύρας, ο Καποδίστριας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας και της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών. Από το 2000 ασχολείται με την ιστορική έρευνα και τεκμηρίωση σε θέματα της νεότερης Ελληνικής και Επτανησιακής ιστορίας .

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω zoom και θα μεταδοθεί ζωντανα από το κανάλι της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών.

ΠΗΓΗ: Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών και Μουσείο Σολωμού Κερκύρας, Ναυσ.-Μ. Φρόνιμου, 19.11.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 19.11.2021.

Πληροφορίες: Θεόδωρου Μακρή 2 & Κώστα Δαφνή (πρώην πάροδ. Αρσενίου, Μουράγια) 49100 ΚΕΡΚΥΡΑ, τηλ.: 2661030674, e-mail: eksmouseiosolomou@gmail.com, mouseiosolomou@gmail.com

Επανασταση 1821, συνεισφορα Επτανησιων Αγωνας Χρεος, Επτανησιοι, πολιτικη Λαβρανος διπλωματια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ