Στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου για το 2021 η Ελληνίδα καθηγήτρια ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΑΡΒΙΡΗ

Στο 2% των κορυφαίων
επιστημόνων του κόσμου
για το 2021
η Ελληνίδα καθηγήτρια
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΑΡΒΙΡΗ
 

Στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου για το 2021 (top 2%) κατατάχθηκε η καθηγήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος σπουδών (ΜΠΣ) της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «Η Επιστήμη του Στρες & η Προαγωγή της Υγείας», Δρ. Δαρβίρη Χριστίνα.


ΔΕΙΤΕ την συνέντευξη που έδωσε στον Γ. Λεκάκη
με θέμα 

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ του ΠΥΘΑΓΟΡΑ στην ΥΓΕΙΑ, ΕΔΩ.

Στην ίδια λίστα του κορυφαίου 2% των επιστημόνων, κατατάχθηκαν συνολικά 231 Έλληνες στο πεδίο της Κλινικής Ιατρικής/Επιστημών Υγείας.

Τη λίστα εξέδωσε ο επιστημονικός εκδοτικός οίκος Elsevier σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ και περιλαμβάνει τους κορυφαίους επιστήμονες για το έτος 2021, ενώ τα μέλη της επελέγησαν μεταξύ άνω των εννέα εκατομμυρίων επιστημόνων που αξιολογήθηκαν σε 22 πεδία και 176 υποπεδία όλων των επιστημών.

Χρησιμοποιήθηκε σύνθεση αντικειμενικών κριτηρίων όπως οι ετεροαναφορές ή ο συντελεστής αντίκτυπου (impact factor) του περιοδικού των δημοσιεύσεων, ο αριθμός των συν-συγγραφέων κ.ά.

Η Δρ. Δαρβίρη Χριστίνα, Καθηγήτρια Προαγωγής της Υγείας, προληπτικής Ιατρικής και Επιδημιολογίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ ) "Η επιστήμη του στρες και η προαγωγή της υγείας Της Ιατρικής Σχολής (ΕΚΠΑ)",

- Είναι η μοναδική Ελληνίδα,

 - και 197η παγκοσμίως

από 11.649 επιστήμονες (στο άνω 1,69%) οι οποίοι επιλέχθηκαν από 9 εκατομμύρια επιστήμονες Παγκοσμίως στο γνωστικό της πεδίο (Clinical Medicine/Health Science/Health Promotion /Stress Science.).

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 25.11.2021.


κορυφαιοι επιστημονες του κοσμου 2021 Ελληνιδα καθηγητρια ΔΑΡΒΙΡΗ, γυναικες επιστημονες Μεταπτυχιακο Προγραμμα σπουδων ΜΠΣ Ιατρικη Σχολη Αθηνων Στρες Προαγωγη της Υγειας υγιεια Ελληνες Κλινικη Ιατρικη Επιστημες Υγειας επιστημονικος εκδοτικος οικος Elsevier Πανεπιστημιο Στανφορντ, Stanford ΗΠΑ υγεια, ετεροαναφορες ετεροαναφορα συντελεστης αντικτυπου αντικτυπος impact factor Πυθαγορας, Πυθαγορα Χρυσα Επη πυθαγορεια φιλοσοφια, πυθαγορειοι περιοδικο δημοσιευση συγγραφεας προληπτικη Ιατρικη Επιδημιολογια Επιδημια ΕΚΠΑ Clinical Medicine Health Science Health Promotion Stress Science
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ