Ημερολόγιο του 2022 αφιερωμένο στην Σμύρνη, για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Ημερολόγιο του 2022
αφιερωμένο στην Σμύρνη,
για τα 100 χρόνια
από την Μικρασιατική Καταστροφή

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αφιερώνει το ημερολόγιο του νέου έτους (2022) στη Σμύρνη: την κοσμοπολίτισσα πόλη της Ιωνίας, την πόλη των Λεβαντίνων εμπόρων, των γραμμάτων και τεχνών, του θεάματος, την πολυπολιτισμική Σμύρνη, τη Σμύρνη των Ελλήνων.

Σμύρνη, Μπαϊρακλί, Κοκάργιαλι, Καρατάσι, Κορδελιό, είναι μερικοί μόνο σταθμοί σε ένα ταξίδι μνήμης, που γίνεται με αρωγό την εικόνα, όπως αυτή αποδίδεται με τη βοήθεια του φωτογραφικού φακού. Φωτογραφίες και επιστολικά δελτάρια από το Φωτογραφικό Αρχείο της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, συνοδεύονται από αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων, συνθέτοντας την εικόνα της πόλης και των περιχώρων της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΣΜΥΡΝΗ, ΕΔΩ.

Την επιμέλεια είχαν οι: Νατάσα Καστρίτη, Ρεγγίνα Κατσιμάρδου, Ανδρονίκη Μαρκασιώτη, και Μπέττυ Χωριανοπούλου.

Το ημερολόγιο θα κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβρίου 2021 και είναι ήδη διαθέσιμο, με προπαραγγελία, από το Πωλητήριο του ΕΙΜ, διαδικτυακά στο e-shop του Μουσείου και στο φυσικό κατάστημα στο χώρο του Μουσείου (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, οδός Σταδίου, Αθήνα), ενώ υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής παραγγελίας (τηλ. 210-3237617, εσωτ. 104).

Το «Ενθύμιον Σμύρνης» είναι σκληρόδετο εικονογραφημένο ημερολόγιο γραφείου (σελίδες: 154, διαστάσεις: 22,5 x 24,5 εκατ.).

Έκδοση: ΙΕΕΕ-EIM, 2021.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 24.11.2021.

Ημερολογιο 2022 Σμυρνη, Μικρασιατικη Καταστροφη, Εθνικο Ιστορικο Μουσειο, ημερολογιο Ιωνια, Λεβαντινοι εμποροι, γραμματα τεχνης, θεαμα πολυπολιτισμικη Ελληνες, Μπαιρακλι, Κοκαργιαλι, Καρατασι, Κορδελιο, Φωτογραφια επιστολικα δελταρια Αρχειο Ιστορικη Εθνολογικη Εταιρεια Ελλαδος, λογοτεχνικα κειμενα ΕΙΜ, Ενθυμιον Σμυρνης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ