Ξεναγήσεις στο κτήμα "Πύργος Βασιλίσσης" - του Β. Κουτσαβλή

Ξεναγήσεις στο κτήμα
"Πύργος Βασιλίσσης"

Του Βασίλη Κουτσαβλή
προέδρου του Συλλόγου Φίλων π. Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου



Το φθινόπωρο το κτήμα Πύργου Βασιλίσσης μεταμορφώνεται, τα χρώματα αλλάζουν και αποτελεί ιδανικό τόπο για λίγες ώρες ανάπαυλας και ξεκούρασης. Οι ξεναγήσεις μας έρχονται να προσθέσουν και ένα πλούσιο ιστορικό περιεχόμενο στην μέρα σας αλλά και να σας φέρουν σε επαφή με τον κόσμο του κρασιού. Η γευστική δοκιμή και οι πληροφορίες γύρω από το κρασί και τον τρόπο απόλαυσής του κλείνουν ιδανικά το πρόγραμμά σας. Σας περιμένουμε να σας ξεναγήσουμε και να βιώσετε μια μοναδική πραγματικά εμπειρία. Οι θετικές εντυπώσεις όσων μας έχουν επισκεφτεί αποτελούν εγγύηση και για την δική σας συνολικά θετική εμπειρία. Η διάρκεια της ξενάγησης είναι 3 ώρες και μπορείτε να έρθετε είτε στην πρωινή στις 10.00 είτε στην μεσημεριανή στις 14.00 ανάλογα με την διαθεσιμότητα.

 Το κτήμα Πύργου Βασιλίσσης υιοθετεί πλήρως όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σχετικά με την προστασία από τον Covid-19. Λόγω των προληπτικών μέτρων υγιεινής, παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας αντισηπτικό και μάσκα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής στις ξεναγήσεις λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού επισκεπτών που θα έχουμε από εδώ και πέρα. Η γευσιγνωσία και η εισαγωγική ιστορική αναδρομή θα γίνονται πλέον σε εξωτερικό χώρο (καιρού επιτρέποντος), δίπλα στο Οινοποιείο στην πολύ όμορφη αλέα με τις μουριές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΠΥΡΓΟ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ, ΕΔΩ.

Η κάθε ξενάγηση περιλαμβάνει:

- Ιστορική Αναδρομή

- Ξενάγηση στο Οινοποιείο - Εμφιαλωτήριο

- Στάση στους στάβλους με τα άλογα

- Επίσκεψη στον Βιολογικό Αμπελώνα του κτήματος

- Πέρασμα από τις καλλιέργειες των αρωματικών βοτάνων

- Ξενάγηση στους κήπους

- Περιήγηση στον Πύργο της Βασίλισσας Αμαλίας και του Όθωνα (εξωτερικά και εσωτερικά), ο οποίος και αποτελεί εθνικό μνημείο της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδος. Θα μπορέσετε να απολαύσετε το εκπληκτικής διακόσμησης εσωτερικό του Πύργου, με πλούσιο ζωγραφικό διάκοσμο και ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Στον Πύργο υπάρχει το μοναδικό παρκέ - μαρκετερί στην Ελλάδα. Το ισόγειο καταλαμβάνει μία μεγάλη αίθουσα υποδοχής, ενώ στον όροφο υπάρχει ακόμα μία μεγάλη αίθουσα με τους βασιλικούς θυρεούς της Ελλάδας, της Βαυαρίας και του Όλντενμπουργκ πάνω σε έντονο γαλάζιο φόντο με χρυσές διακοσμήσεις. Θα αναφερθούμε διεξοδικά στα στοιχεία που συνθέτους τους θυρεούς. Θαυμάσεις και οι οροφογραφίες, επίσης σε μπλε, κόκκινα και χρυσά σχέδια, ενώ η μαρκετερί (από διαφορετικά ξύλα) στο πάτωμα είναι εξαιρετικής τεχνοτροπίας και μοναδική στο είδος της στον Ελλαδικό χώρο. Στον Πύργο υπάρχουν, επίσης, σπάνιες λιθογραφίες που απεικονίζουν το βασιλικό ζεύγος Όθωνα και Αμαλίας κατά τα χρόνια παραμονής τους στην Ελλάδα. 

- Η βόλτα ολοκληρώνεται με γευστική δοκιμή των Βιολογικών Κρασιών του κτήματος με συνοδεία χορτόπιτας, τυριών κλπ

Στο εσωτερικό του κτίσματος “Πύργος Βασιλίσσης” βγάζουμε υποχρεωτικά τα παπούτσια μας για να ανέβουμε στον όροφο. Στο κατάστημά μας, έχετε την δυνατότητα να προμηθευτείτε ζευγάρι παντόφλες με αντιολισθητικό πάτο, αξίας 1,50 ευρώ/ζευγάρι.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 18.11.2021.


Ξεναγηση κτημα Πυργος Βασιλισσης, Κουτσαβλης, Βασιλικο Κτημα Τατοιου, κρασι γευση Ιλιον Αττικης, Αττικη κτημα Πυργου Βασιλισσης γευσιγνωσια Οινοποιειο αλεα μουρια εμφιαλωτηριο σταβλος αλογα, Βιολογικος Αμπελωνας καλλιεργεια αρωματικα βοτανα, κηπος Βασιλισσα Αμαλια Οθωνας εθνικο μνημειο διακοσμηση ζωγραφικος διακοσμος αρχιτεκτονικη παρκε - μαρκετερι βασιλικος θυρεος Ελλαδα, Βαυαρια Ολντενμπουργκ γαλαζιο χρυσος οροφογραφια ξυλο, πατωμα σπανια λιθογραφια βασιλικο ζευγος Οθων Βιολογικο Κρασι χορτοπιτα, τυρι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ