Για το έγκλημα του τεμαχισμού αρχαιοτήτων στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης στάση εργασίας των αρχαιολόγων και συγκέντρωση στο ΣτΕ

Για το έγκλημα
του τεμαχισμού αρχαιοτήτων
στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης
στάση εργασίας των αρχαιολόγων
και συγκέντρωση στο ΣτΕ

Την Τρίτη, 23.11.2021, στις 13:00, η αίτηση αναστολής ενάντια στον τεμαχισμό και την απόσπαση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης συζητείται ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συνεχίζει τη μάχη για να αποτραπεί το έγκλημα κατά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής κατατέθηκαν τον Σεπτέμβριο 2021, πριν αρχίσουν οι εργασίες τεμαχισμού, από κοινού με τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.), τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων Αττικής, Στερεάς και Νήσων ΥΠΠΟ, την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και φυσικά πρόσωπα-μέλη της, την Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ, τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, κατοίκους της Θεσσαλονίκης καθώς και προσωπικότητες σχετικής επιστημονικής ειδικότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΕΓΚΛΗΜΑ στο ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΔΩ.

 Κατά την ανακοίνωσή τους:

«ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ την Τρίτη 23.11.2021 διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12.30 ως τη λήξη του ωραρίου για την Αττική, για να συμμετάσχουμε, μαζί με άλλα σωματεία, σε κινητοποίηση στη 1 μμ έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47).

Συνεχίζουμε συλλογικά και αγωνιστικά την προσπάθεια για να αποτραπεί το αρχαιολογικό έγκλημα!».

ΠΗΓΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ, αρ. πρωτ.: 249, 22.11.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 22.11.2021.


 

 

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ