Το «νησί των εφοπλιστών», η ΑΝΔΡΟΣ, θα γίνει «νησί των ανεμογεννητριών και των παρανομιών», με καταπατήσεις αιγιαλών, μπάζα και τσιμέντα, και μάλιστα σε περιοχή Natura 2000!

Το «νησί των εφοπλιστών»,
η ΑΝΔΡΟΣ, θα γίνει
«νησί των ανεμογεννητριών
και των παρανομιών»,
με καταπατήσεις αιγιαλών, μπάζα και τσιμέντα,
και μάλιστα σε περιοχή Natura 2000!

Πολίτες του «νησιού των εφοπλιστών», της Άνδρου καταγγέλλουν πρωτοφανείς επεμβάσεις στον αιγιαλό για την εκφόρτωση ανεμογεννητριών, στα πλαίσια της κατασκευής του αιολικού σταθμού της εταιρείας Greek Wind Power στην τοποθεσία Φραγκάκι. ΔΙΑΒΑΣΤΕ την καταγγελία ΕΔΩ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η εταιρεία, παραβιάζοντας την εγκριθείσα Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, έσκαψε όλην την αμμουδιά της εικονιζόμενης παραλίας, διέστρωσε μπάζα, τοποθέτησε εκατοντάδες τσιμεντένια μπλόκια, έριξε μπετά και δημιούργησε μία προβλήτα μήκους 16 μ. μέσα στην θάλασσα. Και όλα αυτά χωρίς να έχει προηγηθεί καν η Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση που επιβάλλεται για έργα μέσα σε περιοχή Natura 2000!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΕΔΩ.

Οι εν λόγω παρανομίες έρχονται να προστεθούν σε πλήθος άλλων που αφορούν τα προπαρασκευαστικά έργα για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών, τα οποία μάλιστα γίνονταν ακόμη και κατά την διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου ενός απειλούμενου είδους της πανίδας, του σπιζαετού, που αποδεδειγμένα φωλιάζει σε απόσταση μόλις 500 μ. από τα έργα!

Φυσικά, η μελλοντική ύπαρξη ανεμογεννητριών στην περιοχή αποτελεί ακόμα σοβαρότερη απειλή, καθιστώντας εξαιρετικά πιθανή την περαιτέρω μείωση του είδους. - ΔΙΑΒΑΣΤΕ σχετική καταγγελία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, ΕΔΩ.

Την ίδια τύχη με την εικονιζόμενη παραλία αναμένεται να έχει και η παραλία Ζόρκος στο βόρειο τμήμα του νησιού. - ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ΕΔΩ.

Στην Άνδρο, εκτός από τις 5 ανεμογεννήτριες στο Φραγκάκι και τις 11 ήδη εγκατεστημένες, υπάρχουν άλλα 6 έργα με συνολικά 62 ανεμογεννήτριες που έχουν ήδη λάβει Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και η κατασκευή τους δρομολογείται στο άμεσο μέλλον.

Χρειάζεται συλλογικός αγώνας τώρα για να σωθεί η πανέμορφη Άνδρος!

ΠΗΓΗ: Save Andros, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου, 5.12.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 6.12.2021.

νησι των εφοπλιστων ΑΝΔΡΟΣ, ανεμογεννητριες, παρανομια καταπατηση αιγιαλος μπαζα τσιμεντα, περιοχη νατουρα Natura 2000, εφοπλιστες καταγγελια εφοπλιστης, ανεμογεννητρια αιολικος σταθμος παραλια Φραγκακι Ανδρου, Περιβαλλοντικοι Οροι, αμμουδια τσιμεντενια μπλοκια, μπετα προβλητα θαλασσα Οικολογικη Αξιολογηση μπλοκ, μπετον, παρανομιες εργα αναπαραγωγικη περιοδος απειλουμενο ειδος απειλουμενα ειδη πανιδα, σπιζαετος, αετος φωλια Ελληνικη Ορνιθολογικη Εταιρεια Ζορκος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ