Το ΑΤΛΑΝ, οι ΑΤΛΑΝΤΙΟΙ και οι ΑΤΛΑΝΤΕΣ Θηβαίοι - Γιατί πρέπει να ανασκαφεί η πυραμίδα των ΘΗΒΩΝ, το ΑΤΛΑΝΤΙΟΝ ΑΜΦΙΟΝ - του Σπ. Παπανικολάου

Το ΑΤΛΑΝ, οι ΑΤΛΑΝΤΙΟΙ
και οι ΑΤΛΑΝΤΕΣ Θηβαίοι
Γιατί πρέπει να ανασκαφεί
η πυραμίδα των ΘΗΒΩΝ,
το ΑΤΛΑΝΤΙΟΝ ΑΜΦΙΟΝ

«ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ,

Η ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ»

ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ


Του Σπύρου Παπανικολάου, sepapiros@gmail.com,

μηχανικού του Εμπορικού Ναυτικού, master in BUSΙΝESS ADMINISTRATION , Βοιωτού, κατόχου της αρβανίτικης διαλέκτου


Γνώσεις που «χάθηκαν» στα βάθη του χρόνου, είναι αποτυπωμένες στις λέξεις. Είναι οι μόνες αξιόπιστες πηγές που άμεσα και σίγουρα μας οδηγούν στον ΜΙΤΟ. Την αρχή. Την αλήθεια. Δεν χρειάζεται να προστρέξουμε σε ιστορικές πήγες γνώσεων, που με τον χρόνο, είτε τις θόλωσαν, είτε τις μόλυναν απρόσεκτοι, ή κακόβουλοι «ακαδήμιοι η γλωσσολόγοι». Μόνο οι δασκάλες λέξεις μας μαρτυρούν, μας διδάσκουν, μας μαθαίνουν. Αρκεί μόνον να τις ρωτήσουμε, άλλα και να γνωρίζουμε το βαθύτερο νόημά των.

Το κάθε ον έχει το αποτύπωμά του. Είναι Ένα και ξεκάθαρο. Ψάχνουμε. Δεν περιμένουμε. Δεν προστρέχουμε σε δάνεια και αντιδάνεια…

ΣΧΟΛΙΟ Γ. ΛΕΚΑΚΗ: Στην είσοδο του Αμφίου, θα έπρεπε να είχε στηθεί ένα περίπτερο ενημέρωσης του κοινού, περί τινος πρόκειται και να κόβονταν εισιτήρια για όποιον ήθελε να ανέβει στον ιερό χώρο των ιδρυτών των Θηβών...
Το υπ. Πολιτισμού στην πινακίδα του, ενώ γράφει τον Αμφίονα με "ι",
γράφει το "Αμφείον" με "ει"...

Το ΑΜΦΙΟΝ Θηβών, στην κορυφή της ΤΡΙΠΕΖΑΣ, σημαίνει το πνεύμα και συμβολίζεται με μεταλλική σφαίρα Ο (όμικρον) ακτίνας 2 μ. Σημαίνει το Όλον, δηλαδή το ιερόν, το άρρητον ΤΡΙ, αλλά και το άρρητον τρι - πέντε – επτά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΑΜΦΙΟΝ ΕΔΩ.

ΤΟ ΑΜΦΙΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΜΕΡΙΑ:

1. Η Άνω πυραμίδα είναι του Θείου

2-3. Η δεύτερη και τρίτη νοητή πυραμίς είναι των ζώντων και αιωνίων (μακάρων).

ΤΡΙ είναι ιερόν γιατί; Διότι το πνεύμα

Τήλε

Ρέει

Ι από και προς τα πάνω.


ΕΠΤΑ Είναι ιερόν γιατί; Διότι το ΤΡΙ

Ε(κτίει)

 Π(αντού και πάντα)

Τα(ιόντα) 

Α(πείρως).


Το ΑΜΦΙΟΝ Ο στην κορυφή σημαίνει επίσης Ο(λη) η ΝΤ (> ΝΤΙ-ΜΙΟΥΡΓΙΑ)[1], δηλαδή η Νοητή και Τιούσα αρχή:

ΝΤΟ: ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΕΠΤΑ ΝΟΗΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Για εμάς τους ζώντες οι επτά νότες μουσικής αρμονίας[2].

Το τελικό ΝΤΟ σημαίνει η συνεχής επανάληψη απαρχής και μέτα και μέτα (πάλι και παλι). Αυτή είναι η ΟΚΤΑΒΑ ΝΤΙ-ΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, η αιώνια οκτάβα. - ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Γ. Λεκάκη "Μουσικής Μύησις".

 

- Σήμερα ακόμη δεν μπορούμε να γνωρίζουμε μεγέθη απείρου. Για εμάς νοείται το Απειρον, το Άνευ πέρατος.

- Σήμερα ακόμη θεωρούμε πως το Θείον ευρίσκεται εντός της ύλης, αλλά και πέραν αυτής και περιβάλλει αυτήν. Άρα θεωρούμε ότι το Θείον δεν έχει ανάγκη χρόνου ή χώρου. Αυτό αιωνίως θα θεάται και θα εφορά και τα ΘΕΜΙΣ-ΤΑ και τα ΛΕΟΡΓΑ. Δηλαδή και τα καλά του Θεού και τα κακά των ανθρώπων. Μια Αιώνια τηλενεργός δύναμη. Μια Τηλετρία δύναμις. Τηλεβόες[3] Θηβαίοι.

- Σήμερα ακόμη η επιστήμη ό,τι δεν φαίνεται το ονομάζει «σκοτεινή ύλη». Η ύλη δεν είναι σκοτεινή, είναι αόρατη.

 - Σήμερα το ΖΗΘΟΣ ΑΜΦΙΟΝ - ΙΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ονομάζουμε Θείον Πνεύμα.

 - Σήμερα ακόμη αναγνωρίζουμε τρεις Συμπαντικές Δυνάμεις:

Α) δύναμις Ν(είκιος) Νέμεσις, Νόμος, Νους, Ναός. Νικά πάντα.

Β) δύναμις ΑΡ(μονία), Αρά, Άρθρωσις, Άρμοσις, Άρτιο, Αριθμός.

Γ ) δύναμις ΑΤ(ρωτος), Άτρομος, Ατάκα, Α(πα)Τιω, Α(πο)Τίω, Αιτία.

- Σήμερα ακόμα μιλάμε για τριαδικότητα.

- Σήμερα ακόμη μιλάμε για επτά. Επτά ημέρες της εβδομάδος - επτά θαύματα - επτά σοφοί - επτάστερο - επτά πλανήτες - επτά ουρανοί - επτάπυλος (Θήβαι, Βαβυλών, Ρώμη, κλπ.) - επτά μουσικές νότες για την οκτάβα (= οκτώ = Άπειρο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Γ. Λεκάκης "Οι 88 πόλεις της αρχαίας Βοιωτίας".

 Οι Θηβαίοι επί πλέον Γνώριζαν πολύ καλά και το πρώτο Αρμοσμένο γραμματόμετρο των είκοσι οκτώ Γραμμάτων και μέτρων (ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΟ). Γνώριζαν μέτρα και σταθμά Γνώριζαν μέτρο -αρμονία.

 Όλα τα ανωτέρω όχι μόνο γνώριζαν οι Θηβαίοι αλλά τα εφάρμοσαν τειχίζοντας τα αρχιτεκτονικά και μαστορικά τείχη τα αρχιτεκτονικά μέγαρα στάδια δρόμους πλατώματα. Κυρίως όμως το ΙΕΡΟΝ ΖΗΘΟΣ ΑΜΦΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΤΛΑΝ ΌΛΟ ΕΝ ΑΡΤΙΟ ΤΕΛΕΙΟ. ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 28 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΑΤΑ Όλα είναι τειχισμένα στο Αμφίων . Ολα είναι μουσική αρμονία Είναι ΑΤΛΑΝ που γνώριζαν ήξεραν μόνο μύστες ΑΤΛΑΝΤΕΣ.

Αυτοί και μόνο αυτοί είναι μύστες από της Θηβαία «ΕΛΙΚΩΝ ΜΟΥΣΑ» και μαστόροι. Αυτοί ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΤΕΙΧΙΣΑΝ ΤΟ ΑΤΛΑΝ-ΝΤΟ. Γιατί ΞΕΡΟΥΝ / ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ / είναι ΑΤΛΑΝΤΙ(ΟΙ).

ΤΟ ΑΤΛΑΝ-ΝΤΟ ΠΟΥ ΤΕΙΧΗΣΑΝ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΙ(ΟΙ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΘΟΣ ΑΜΦΙΟΝ.

Το ΑΤΛΑΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤ(ΩΝ) ΘΗΒΑΙΩΝ.

ΤΟ ΑΤΛΑΝ θα φωτίσει, θα μαρτυρήσει, θα ιστορήσει. Ιστορία και πολιτισμό χιλιάδων ετών. ΤΟ ΑΤΛΑΝ-ΝΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΕΝΗ, ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΤΛΑΝ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ, ΤΟ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ, ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ, ΤΟ ΜΥΘΕΥΜΑ, Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΚΑΦΕΙ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΡΟΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ, ΓΕΩΜΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ.

Για να μάθει ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΡΙΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7.000 – 8.000 ΧΡΟΝΙΑ.

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΘΗΒΑΙΟΥΣ.

Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ!!! ΧΩΘΗΚΕ!!! ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΤΗΛΕΦΟ, ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΑ, ΤΟΝ ΤΗΛΕΒΟΑ, ΤΟΝ ΑΤΛΑΝ, ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΙ(ΩΝ).  

ΘΕΙΑ ΣΟΦΙΑ ΓΝΩΣΙΣ ΑΤΛΑΝ…

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 7.1.2022.


ΣΧΟΛΙΑ Γ. Λεκάκη:

[1] Δ = δομή - και σε σχήμα το ηβικό τρίγωνο > D = domus, κλπ.

[2] ΝΤΟ / do η πρώτη νότα / φθόγγος στην σημερινή μουσική.

[3] Τηλεβόες και οι κάτοικοι του Μεγανησίου Λευκάδος στα Επτάνησα, στο ανεξερεύνητο ακόμη Ιώνιο (και όχι Ιόνιο) πέλαγος… Στον ναό των Δελφων υπήρχε ένα αγγείο με εγχάρακτη επιγραφή, που τους αναφέρει («Αμφιτρύων μ' ανέθηκε, λαβών από Τηλεβοάων»), καθώς και επιγραφή σε κρήνη της Πάφου Κύπρου. Αμφότερες οι επιγραφές είναι προ του ομηρικού Τρωικού πολέμου… Ο δε Τηλεβόας, ήταν εγγονός του (αυτόχθονος) Λέλεγος. Οι 22 παίδες του, οι Τηλεβόες κατοίκησαν την Λευκαδία (όταν ακόμη ήταν ενωμένη με το Μεγανήσι).


ΑΤΛΑΝ, ΑΤΛΑΝΤΙΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ Θηβαιοι ανασκαφη ΑΤΛΑΝΤΙΟΝ ΑΜΦΙΟΝ ΣΟΦΙΑ, ηβη, ηβικο εφηβικο τριγωνο ατλας ΟΝΟΜΑ, ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ, ΑΜΦΙΩΝ Θηβων, ΤΡΙΠΕΖΑ, πνευμα συμβολο μεταλλικη σφαιρα Ομικρον ιερον, αρρητον ΤΡΙ, αρρητο τρια - πεντε – επτα, 3, 5, 7 ΤΡΜΕΡΙΑ, ανω πυραμιδα Θειο νοητη πυραμις ζωντες αιωνιοι μακαρες ιερο Τηλε Ροη ιοντα Απειρο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Τιουσα αρχη ΕΠΤΑ ΝΟΗΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ επτα νοτες μουσικη αρμονια ΝΤΟ επαναληψη απαρχη ΟΚΤΑΒΑ απειρον, περας υλη χρονος χωρος ΘΕΜΙΣΤΑ θεμις ΛΕΟΡΓΑ καλα κακα τηλενεργος Τηλετρια δυναμις Τηλεβοες Θηβα τυμβος Αμφιονος Ζηθου, πυραμιδες πυραμιδα θηβων σκοτεινη υλη αορατη, ΖΗΘΟΣ Συμπαντικες Δυναμει δυναμη Νεικιος Νεμεσις, Νομος, Νους, Ναος. αιδοιο Νικη αρα, αρθρωσις, αρμοσις, αρτιο, Αριθμος ΑΤρωτος ατρομος, Ατακα, ΑπαΤιω, ΑποΤιω, Αιτια, τριαδικοτητα, εφτα επταπυλος Θηβαι, Βαβυλων, Ρωμη, νοτα αρμοσμενο γραμματομετρο 28 εικοσι οκτω Γραμματα ΑΛΦΑΒΗΤΟ μετρα σταθμα αρχιτεκτονικη μαστορες μεγαρο σταδιο δρομος πλατεια ΕΝ ΑΡΤΙΟ ΤΕΛΕΙΟ. 28 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΜΕΤΡΑ ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ ΟΡΑΤΑ τειχη μυστες ΑΤΛΑΝΤΕΣ, μυστης ΕΛΙΚΩΝ ΜΟΥΣΑ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΑΤΛΑΝΤΟ ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ 7.000 – 8.000 ΧΡΟΝΙΑ πριν ΤΗΛΕΦΟ, ΤΗΛΕΟΠΑΣ, ΤΗΛΕΒΟΑΣ, γραμμα Δ = δομη > D = domus, do φθογγος Τηλεβοεις Μεγανησι Λευκαδα Επτανησα, λευκας Ιωνιο Ιονιο πελαγος ναος Δελφοι αγγειο εγχαρακτη επιγραφη, Αμφιτρυων ανεθηκε, λαβων απο Τηλεβοαων κρηνη Παφος Κυπρος ομηρικος Τρωικος πολεμος αυτοχθονες αυτοχθονια Λελεγες λελεγας 22 παιδια αμφειον αμφειων
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ