Παραμύθια της Μικράς Ασίας

Παραμύθια της Μικράς Ασίας

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προσφέρει μια σειρά ηχητικών αφηγήσεων (podcasts), που φιλοδοξούν να φέρουν τους ακροατές σε επαφή με την λαογραφική παράδοση της Μικράς Ασίας, έτσι όπως αυτή μεταφέρεται μέσα από την ιστορική πηγή των Μικρασιατικών Χρονικών. Τα Μικρασιατικά Χρονικά, άλλωστε, αποτελούν την πρώτη συστηματική καταγραφή παραδόσεων από τη Μικρά Ασία, σχεδόν αμέσως μετά την Καταστροφή.

Οι ιστορίες οφείλουν μεγάλο μέρος της γοητείας τους στους αφηγητές. Η γνωστή παραμυθού και πρωτοπόρος της νεο-αφήγησης Σάσα Βούλγαρη, ο πολυπράγμων σκηνοθέτης - ηθοποιός Κώστας Γάκης και η εικαστικός - αφηγήτρια Καλλιόπη Λιαδή είναι οι καλλιτέχνες που θα αφηγηθούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο παραμύθια που επέλεξαν οι ίδιοι μέσα από τα Μικρασιατικά Χρονικά.

Με αφορμή της εκατονταετηρίδας από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προχωρά στην ψηφιοποίηση ολόκληρης της σειράς των Μικρασιατικών Χρονικών, μεγάλο μέρος της οποίας θησαυρίζεται στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του. Το υλικό συμπληρώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Σμυρναίων και σύντομα θα είναι διαθέσιμο δωρεάν και στο σύνολό του μέσα από την ειδική ιστοσελίδα των ψηφιακών αρχείων του Ιδρύματος.

Οι αφηγήσεις θα είναι διαθέσιμες δωρεάν στο κοινό, ενώ για να λάβετε την ενημέρωση για την κυκλοφορία τους και τα ψηφιοποιημένα παραμύθια στο e-mail σας, μπορείτε να συμπληρώσετε την σχετική φόρμα εγγραφής, ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 9.2.2022.

Παραμυθια της Μικρας Ασιας, Μικρασιατικα Χρονικα, Μικρα Ασια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ