Ύβρις και βαρβαρότητα η βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά

Ύβρις και βαρβαρότητα
η βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά

Η καθαγιασμένη από τους αιώνες, την ιστορία και την ευλάβεια του Ποντιακού Ελληνισμού Παναγία Σουμελά, έγινε αντικείμενο μιας επαίσχυντης βεβηλώσεως από το καθεστώς Ερντογάν. Οι Τουρκικές αρχές επέτρεψαν να διατεθεί το πάνσεπτο και ιερό αυτό μνημείο για το γύρισμα ψυχαγωγικών ταινιών και την οργάνωση σ' αυτό εκδηλώσεων μουσικής και χορού.

Η ασέβεια και η ύβρις αυτή δείχνει, για μια ακόμη φορά, πώς το καθεστώς αυτό αντιλαμβάνεται το σεβασμό προς τις άλλες θρησκείες και τα ιερά μνημεία τους. Η μεταχείριση αυτή είναι συνέχεια της μετατροπής σε τζαμιά κορυφαίων μνημείων της Ορθοδοξίας, με πρώτο την Αγία Σοφία της Κωνσταντινουπόλεως, που είναι και πανανθρώπινα μνημεία πολιτισμού υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως και το Πατριαρχείο Μόσχας, καταδίκασαν έντονα τη βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά. Οι διαμαρτυρίες όμως και οι καταγγελίες, τόσο για το μνημείο αυτό όσο και για την Αγία Σοφία και τους άλλους ιστορικούς ναούς, που η Τουρκική αυθαιρεσία και ο Ισλαμικός φανατισμός μετέτρεψαν σε τζαμιά, πρέπει να έχουν συνέχεια σε όλα τα διεθνή βήματα. Το διαπραττόμενο έγκλημα είναι συνεχές και διαρκές και το ίδιο πρέπει να είναι η καταδίκη και η καταγγελία του.

Η Πατριωτική Ένωση καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση, τις οργανώσεις των Κωνσταντινουπολιτών, των Ποντίων, των άλλων Ελλήνων της Μικράς Ασίας, τον Απόδημο Ελληνισμό, να κρατήσουν άσβηστη τη φλόγα της αποδοκιμασίας και της διεθνούς κατακραυγής κατά των ανοσιουργημάτων που διαπράττει προκλητικά το Τουρκικό καθεστώς κατά της Ορθοδοξίας. Να γνωρίζει ο Ερντογάν και οι παρόμοιοί του, ότι τα εγκλήματά του δεν θα μείνουν ατιμώρητα.

ΠΗΓΗ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, α. α.:30, 14.2.2022. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 15.2.2022.


υβρις Βαρβαροτητα Βεβηλωση Παναγια Σουμελα, Ποντιακος Ελληνισμος Παναγιας Σουμελας, Ερντογαν Τουρκοι μνημειο ψυχαγωγικη ταινια μουσικη χορος, ασεβεια σεβασμος θρησκεια τζαμι Ορθοδοξια Αγια Σοφια Κωνσταντινουπολεως, Κωνσταντινουπολης Κωνσταντινουπολη πολιτισμος ΟΥΝΕΣΚΟ Οικουμενικο Πατριαρχειο, Μοσχας, μοσχα ναος, Ισλαμ φανατισμος τζαμια, Ελληνικη Κυβερνηση, Κωνσταντινουπολιτες Ποντιοι Ελληνες Μικρα Ασια Αποδημος Ελληνισμος ποντος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ