Στο αρχαίο θέατρο Λαρίσης, έχουν επανατοποθετηθεί 318 εδώλια, έως τώρα! ΕΥΓΕ!

Στο αρχαίο θέατρο Λαρίσης,
έχουν επανατοποθετηθεί
318 εδώλια, έως τώρα!
ΕΥΓΕ!

Στις 25 Φεβρουαρίου 2022 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επανατοποθέτησης 40 ταυτισμένων εδωλίων στην Θ κερκίδα του κυρίως θεάτρου Λάρισας όπως αυτό προβλέπεται από την εγκεκριμένη μελέτη. Οι εργασίες στην συγκεκριμένη κερκίδα ολοκληρώθηκαν εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος του ΤΔΕ του έργου παρ' όλες τις δυσκολίες τις οποίες παρουσίαζε η συγκεκριμένη κερκίδα. Μέχρι σήμερα στο κυρίως θέατρο έχουν επανατοποθετηθεί 318 εδώλια που προέρχονται από ταυτίσεις στα πλαίσια της εγκεκριμένης μελέτης αποκατάστασης του μνημείου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΛΑΡΙΣΑ, ΕΔΩ.

Το σύνολο των εργασιών στις κερκίδες του κυρίως θεάτρου είχε προβλεφθεί να ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου 2022 και στη συνέχεια να ακολουθήσει η τοποθέτηση των ήδη συντηρημένων όρθιων εδωλίων περιμετρικά του ποδίου. 

Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν ένα μήνα πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Ο κ. Δημήτριος Καραγκούνης επισημαίνει ότι οι εργασίες εξελίσσονται κατά τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο με χρονικό ορίζοντα τοποθέτησης του συνόλου και των νέων εδωλίων εντός του 2022. Σημειώνει επίσης ότι από την πλευρά του έργου, υποβλήθηκε η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την επεξεργασία των νέων εδωλίων σε ηλεκτρονικό παντογράφο στην αρμόδια Διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας, στις 17 Ιανουαρίου εγκρίθηκε χωρίς παρατηρήσεις και από τις 11 Φεβρουαρίου 2022 ο διαγωνισμός βρίσκεται στον ιστότοπο του ΥΠΠΟΑ αφορά δε την επεξεργασία διακοσίων σαράντα νέων εδωλίων τα οποία θα τοποθετηθούν στο χώρο του κυρίως θεάτρου.

Την επίβλεψη και τον συντονισμό του συνόλου των εργασιών έχει ο επικεφαλής της ομάδας επίβλεψης Αρχιτέκτων μηχανικός και Προϊστάμενος του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της ΕΦΑΛΑΡ κ. Δημήτριος Καραγκούνης και η Πολιτικός Μηχανικός κα. Σοφία Τσανακτσίδου.

ΠΗΓΗ: Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, 4.3.2022. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.3.2022.

αρχαιο θεατρο Λαρισης, επανατοποθετηση εδωλιων, ταυτισμενο εδωλιο κερκιδα εδωλια αποκατασταση μνημειο κερκιδες ορθιο εδωλιο ποδιο ηλεκτρονικος παντογραφος Εφορεια Αρχαιοτητων Λαρισας, λαρισα θεσσαλιας, θεσσαλια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ