«Ερωτευμένο ζευγάρι» 3.000 χρόνων βρέθηκε στην Ουκρανία! Η γυναίκα τάφηκε οικειοθελώς ζωντανή για να ακολουθήσει τον σύζυγό της!!!

«Ερωτευμένο ζευγάρι»
3.000 χρόνων
βρέθηκε στην Ουκρανία!
Η γυναίκα τάφηκε οικειοθελώς ζωντανή
για να ακολουθήσει τον σύζυγό της!!!

Του Γιώργου Λεκάκη

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η γυναίκα ενταφιάστηκε πρόθυμα ζωντανή, για να συνοδεύσει τον σύζυγό της στον Άλλο Κόσμο. Η απίστευτη ταφή με το ζευγάρι ενωμένο με αιώνια αγάπη, χρονολογείται στην Εποχή του Χαλκού, στον «προϊστορικό» πολιτισμό Vysotskaya ή Wysocko. Βρέθηκαν στην περιοχή του χωριού Πετρύκι / Petryki,  στα νότια της πόλεως Τερνοπίλ / Ternopil, στην δυτική Ουκρανία. Αυτός ο αρχαίος πολιτισμός ήταν γνωστός για την «τρυφερότητα» των ταφών του, είπε ο δρ. Bandrivsky, διευθυντής του Υπερκαρπαθίου κλάδου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Διάσωσης Πολιτισμού, του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ουκρανίας.

Οι σκελετοί του ζευγαριού δείχνουν ότι θάφτηκαν σκοπίμως μαζί, ως ερωτευμένοι.

Ο καθηγητής Mykola Bandrivsky - ο οποίος ερεύνησε τις «ταφές του ερωτευμένου ζευγαριού» - είπε: «Είναι μια μοναδική ταφή. Άνδρας και γυναίκα κρατιούνται σφιχτά. Και τα δύο πρόσωπα κοίταζαν το ένα το άλλο. Τα μέτωπά τους ακουμπούσαν. Η γυναίκα ήταν ξαπλωμένη ανάσκελα, με το δεξί της χέρι να αγκαλιάζει τρυφερά τον άνδρα, με τον καρπό της στον δεξιό του ώμο. Τα πόδια της γυναίκας ήταν λυγισμένα στα γόνατα, και πάνω στα τεντωμένα πόδια του άντρα. Και οι δύο νεκροί ήταν στολισμένοι με μπρούτζινες διακοσμήσεις. Κοντά στα κεφάλια ήταν τοποθετημένα κάποια κεραμικά αντικείμενα – ένα αγγείο, ένα βάζο και τρια σκεύη σαν κοχλιάρια».

Αλλά αυτό το παράδειγμα είναι πολύ εντυπωσιακό. Οι ειδικοί της νεκροψίας λένε ότι δεν θα ήταν δυνατόν να τοποθετηθεί το σώμα της γυναίκας σε μια τόσο τρυφερή θέση, εάν ήταν ήδη νεκρή.

Λένε ότι είναι πιθανόν η γυναίκα να επέλεξε να πεθάνει και να ταφεί με τον έρωτά της, πίνοντας δηλητήριο, καθώς σκαρφάλωνε στον τύμβο και αγκάλιαζε τον προσφάτως νεκρό σύζυγό της.

Σε άλλες περιπτώσεις, ταφές από τον ίδιο πολιτισμό έχουν αποκαλύψει:

- έναν άνδρα που κρατά τα χέρια μιας γυναίκας,

- σε άλλη τα χείλη ενός άνδρα αγγίζουν το μέτωπο μιας γυναίκας,

- σε άλλη τα χέρια και των δύο νεκρών αγκαλιάζονται μεταξύ τους».

Ο γάμος ήταν ένας θεσμός καλά αναπτυγμένος στην κουλτούρα της Vysotskaya, με τους συζύγους να έχουν σαφώς καθορισμένες ευθύνες. – ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Γ. Λεκάκης «Ο ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ».

Σημαντικό μέρος των πεποιθήσεών τους ήταν η ιδέα ότι η γυναίκα προτιμούσε να πεθάνει με τον άνδρα της.

Οι άνθρωποι στην ύστερη Εποχή του Χαλκού στην περιοχή επίστευαν στην αιώνια ζωή της ανθρώπινης ψυχής.

Ο διάσημος Ουκρανός αρχαιολόγος είπε: «Είναι ενδιαφέρον ότι σε άλλα μέρη της Ευρώπης νεκροί άνδρες και γυναίκες σε ταφές ζευγαριών τοποθετούνταν ο ένας δίπλα στον άλλο. Αλλά στην κουλτούρα της Βισότσκαγια / Vysotskaya τα ζευγάρια, σε διπλούς τάφους, ήταν τακτοποιημένα με τρόπο που να δείχνουν την τρυφερότητα και την μεγάλη συμπάθεια ο ένας προς τον άλλον».

ΠΗΓΗ: Most Interesting Things "Ukraine woman buried alive with dead husband found 3000 years later", 15.8.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 16.8.2020.

Ερωτευμενο ζευγαρι 3.000 χρονια πριν, Ουκρανια γυναικα ταφη ζωντανη συζυγος αρχαιολογοι ενταφιασμος συνοδεια Αλλος Κοσμος ενωμενο αιωνια αγαπη, Εποχη Χαλκου προιστορια πολιτισμος Vysotskaya Wysocko Βυσοκο, Βισοκο Πετρικι / Πετρυκι Petryki, Τερνοπιλ / Ternopil, αρχαιος τρυφεροτητα ταφες Bandrivsky, Υπερκαρπαθια καρπαθια, Αρχαιολογικη Υπηρεσια Ινστιτουτο Αρχαιολογια σκελετοι ερωτευμενοι, ανδρας γυναικα προσωπο μετωπο ξαπλωμενη ανασκελα, αγκαλια αντρας, καρπος ωμος ποδια γονατα, τεντωμενα ποδι νεκροι στολιδι μπρουτζινα διακοσμηση κεφαλι κτερισματα κεραμικα αντικειμενα αγγειο, βαζο σκευος κοχλιαριο νεκροψια σωμα νεκρη ερωτας δηλητηριο, τυμβος νεκρος χερια χειλη φιλι, γαμος θεσμος κουλτουρα Vysotskaya, πεποιθηση υστερη αιωνια ζωη ανθρωπινη αθανασια ψυχης ψυχη, Ουκρανος αρχαιολογος Βισοτσκαγια διπλος συμπαθεια Ukraine woman buried alive dead husband 3000 years
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ