ΜΜΕ και λαϊκισμός - του Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

ΜΜΕ και λαϊκισμός

Του πολίτη Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Χρόνια και χρόνια, παπαγαλάκια, πολιτικάντηδες και πανάσχετοι αναλυτές συζητούν και «αναλύουν» τον λαϊκισμό που προδήλως αγνοούν.

Για να «αναλύσεις» μια επιστημονική θεωρία ή το φαινόμενο του λαϊκισμού απαιτούνται στοιχειώδεις ειδικές γνώσεις, ως προϊόν ειδικής έρευνας πολύ περισσότερο όταν οι καλούμενοι «ειδικοί» δεν έγραψαν ούτε μια αράδα για τον διαβόητο λαϊκισμό.
Πληροφορώ, λοιπόν, τα βοθροκάναλα, ότι με το θέμα του λαϊκισμού επιστημονικά ασχολήθηκαν δύο στην Ελλάδα. Πρώτος, ο εκδότης του «πολίτη» Άγγελος Ελεφάντης, ο οποίος το 1991 κυκλοφόρησε το έργο του: «Στον αστερισμό του λαϊκισμού».
Δεύτερος ο γράφων ο οποίος το 1993, σε ειδικό δεκαεξασέλιδο, το οποίο κυκλοφόρησε ως ένθετο στο περιοδικό «Πολιτικά Θέματα», της 29 Οκτωβρίου 1993 με τίτλο: «Λαϊκισμός και Δημοκρατία. Διαλεκτική της αποκεντρωμένης δημοκρατίας και του λαϊκισμού».
Το ίδιο θέμα, αφού το παρακολούθησα και το ερεύνησα επί χρόνια το παρουσιάζω στην ευρύτερη έννοια και πρακτική του λειτουργία στο έργο μου: «Ο λαϊκισμός στην Ελλάδα» - 25 χρόνια – (εκδ. «Ergo» 2002).
Είναι προφανές ότι τα βοθροκάναλα αγνοούν αυτά τα έργα και ούτε θέλουν να τα μάθουν.
Αρκούνται στην παπαρολογία.
Το σχόλιο τούτο αφιερώνεται στη μνήμη του Άγγελου Ελεφάντη, που πρώτος στη μεταπολίτευση ασχολήθηκε με τον λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ.
ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 12.9.2016.

παπαγαλακια, πολιτικαντης ασχετος αναλυτης αναλυση λαικισμος, επιστημονικη θεωρια φαινομενο ειδικη γνωση, ειδικη ερευνα ειδικοι βοθροκαναλα, εκδοτης Ελεφαντης, 1991 1993, περιοδικο Πολιτικα Θεματα, Δημοκρατια Διαλεκτικη Ελλαδα 2002 καναλια μμε παπαρολογια ΠΑΣΟΚ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ