74 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου μας!

74 χρόνια

από την Ενσωμάτωση

της Δωδεκανήσου μας! 

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν οι απανταχού Ομοσπονδίες Δωδεκανησίων. Συνεχίζοντας τις διαδικτυακές εκδηλώσεις, που άρχισαν πέρυσι, μας ενθουσιάζει το γεγονός ότι οι Δωδεκανήσιοι όλων των ηπείρων συνεορτάζουμε!

 Η επίσημη έναρξη της εκδήλωσης έγινε με καλωσόρισμα από τους προέδρους των Ομοσπονδιών Αττικής και Ρόδου κ. Γιάννη Φραγκούλη και Νίκο Κωνσταντινίδη και με τον Ύμνο της Δωδεκανήσου.

 Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο συμπατριώτης μας, ομότιμος καθηγητής κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος είχε θέσει την επετειακή εκδήλωση υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

 Ακολούθησε η προβολή βίντεο με το χορωδιακό «Αιώνες περιμέναμε», που σε όλους τους συμμετέχοντες, προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση.

           Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί ζωντανοί και βιντεοσκοπημένοι από τους

απόδημους Δωδεκανήσιους και συγκεκριμένα από τους:

-          κ. Γκας Μπιλλιράκη, μέλος του Κογκρέσσσου

-          κ. Κρις Αλαχούζο, Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Ένωσης Ροδίων Αττικής κ. Μανώλης Κολεζάκης έκανε δύο σύντομες ομιλίες με θέματα: «31 Μαρτίου 1947» και «7 Μαρτίου 1948», με παράλληλη προβολή βίντεο από τα γεγονότα του 1948.

 Στη συνέχεια, η κ. Μαρία Μαραγκού, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αμερικής παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό, αρχικά με θέμα τον εορτασμό της επετείου της Ενσωμάτωσης στην Αμερική από το 1947 μέχρι και σήμερα και ακολούθησε η παρουσίαση των οικημάτων που στεγάζουν Δωδεκανησιακά Σωματεία στην Αμερική.

 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο, υπό τους ήχους του Εθνικού μας Ύμνου και την ανταλλαγή ευχών μεταξύ των συμμετεχόντων.

 Μπορείτε να δείτε την εκδήλωση στη πανδωδεκανησιακή ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1.4.2022.

Ενσωματωση Δωδεκανησου Ομοσπονδια Δωδεκανησιων Δωδεκανησιοι Αττικη Ροδος Υμνος της Δωδεκανησα, Χρυσουλακης, Αποδημος Ελληνισμος χορωδια Αιωνες περιμεναμε Μπιλλιρακης, Κογκρεσσσο Αλαχουζος, Ταρπον Σπρινγκς, Ροδιοι 31 Μαρτιου 1947 7 Μαρτιου 1948 Αμερικη Δωδεκανησιακα Σωματεια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ