Το αγκυλοθήριο, που ζούσε πριν 7.000.000 χρόνια στις Σέρρες! Μοναδικό εύρημα στην Θερμοπηγή – ΔΕΙΤΕ και βίντεο

Το αγκυλοθήριο,
που ζούσε πριν 7.000.000 χρόνια στις Σέρρες!
Μοναδικό εύρημα στην Θερμοπηγή

Στην Θερμοπηγή Σερρών ένα μικρό χωριό 80 κατοίκων, επάνω από την παλαιά Ε.Ο. Σερρών - Προμαχώνος, που ανήκει διοικητικά στο κοντινό Σιδηρόκαστρο, ευρίσκεται ένα Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που έγινε γνωστό για τα σημαντικά ευρήματα που φιλοξενεί.

Κορυφαίο εύρημα αποτελεί το μοναδικό παγκοσμίως διατηρημένο κρανίο αγκυλοθήριου, που ευρέθη στην περιοχή. Ένα ζώο που η όψη του θύμιζε κάτι μεταξύ ρινόκερου και αλόγου και έζησε πριν από 7.000.000 χρόνια. Το κρανίο, έχει προσελκύσει το παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον και υπήρξε αναφορά γι' αυτό και στο National Geographic.

Το Ελληνικό Κέντρο Παρατήρησης επισκέφτηκε το μουσείο και συνάντησε την καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ., κ. Ευαγγελία Τσουκαλά, η οποία υπήρξε επί κεφαλής των ανασκαφών.

ΔΕΙΤΕ βίντεο ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: Ελληνικό Κέντρο Παρατήρησης, 16.4.2022. ΣΕΡΡΑΪΚΑ ΝΕΑ, 17.4.2022. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 18.4.2022.

αγκυλοθηριο, 7.000.000 χρονια πριν Σερρες μοναδικο ευρημα Θερμοπηγη σερρων, χωριο Προμαχωνας, προμαχων Σιδηροκαστρο, Μουσειο Φυσικης Ιστοριας ευρηματα διατηρημενο κρανιο ρινοκερος ρινοκερως αλογο National Geographic Παλαιοντολογια ΑΠΘ Τσουκαλα, ανασκαφη μακεδονια ανασκαφες
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ