Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης και η αρχαία ελληνική λύρα, 27-30 Απριλίου, στην Κομοτηνή

Το 8ο Διεθνές
Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης
και η αρχαία ελληνική λύρα,
27-30 Απριλίου,
στην Κομοτηνή

 Στις 27-30 Απριλίου 2022 θα διεξαχθεί και πάλι το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην Κομοτηνή. Είναι η 8η διοργάνωση από το 2014 που ξεκίνησε αυτός ο ιστορικός πλέον θεσμός, με την συμμετοχή διεθνούς φήμης κιθαριστών υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του γνωστού Κομοτηναίου συνθέτη και κιθαριστή Δημήτρη Σβυντρίδη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΚΙΘΑΡΑ, ΕΔΩ.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την ΔΚΕΠΠΑΚ του Δήμου Κομοτηνής και την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Μεταξύ άλλων συμμετέχουν ο επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών, σολίστ Αρχαίας Ελληνικής Λύρας και συνθέτης δρ. Νικόλαος Ξανθούλης, οι διεθνούς καταξιωμένοι σολίστ Στέλιος  & Γιώργος Γκόλγκαρης, το Τρίο του Ερίκ Φρανσερί από την Γαλλία, ο Κωνσταντίν Ντίνκοβ και η Στέλα Ντίνκοβα από την Βουλγαρία και το Τρίο του Έλληνα φλαμενκίστα Χρίστου Τζιφάκη.

Μεγάλη τιμή για το Φεστιβάλ, αποτελεί η συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, όπου θα παρουσιάσει και το έργο του Δημήτρη Σβυντρίδη "The Moon" με σολίστ τον ίδιο τον συνθέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Γ. Λεκάκης "Μουσικής Μύηση".

Σε μία από τις ξεχωριστές συναυλίες του Φεστιβάλ στις 28 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, θα συμπράξουν η Αρχαία Ελληνική Λύρα (Νίκος Ξανθούλης) με 2 κλασσικές κιθάρες (Γιώργος & Στέλιος Γκόλγκαρης), ενώ θα προηγηθεί και μία διάλεξη για την Αρχαία Ελληνική Λύρα

Την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί για νέους σπουδαστές κλασσικής κιθάρας με σημαντικά βραβεία για τους διακριθέντες.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 22.4.2022.

8ο Διεθνες Φεστιβαλ Κιθαρας Θρακης αρχαια ελληνικη λυρα, Κομοτηνη Κιθαρα Θρακη 2014 θεσμος, κιθαριστης Κομοτηναιος συνθετης κιθαριστας Σβυντριδης Δημος Κομοτηνης Συλλογος Ελληνων Κιθαριστων Ακαδημια Αθηνων, σολιστ Ξανθουλης, σολιστας Γκολγκαρης, Τριο του Ερικ Φρανσερι Γαλλια, Ντινκοβ Ντινκοβα Βουλγαρια Ελληνας φλαμενκιστας Τζιφακης φλαμενκο, Συμφωνικη Ορχηστρα του Δημου Θεσσαλονικης Θεσσαλονικη Μεγαρο Μουσικης εργο σολιστες διαλεξη διαγωνισμος νεος σπουδαστης κλασσικη κλασικη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ