Διεθνές Συμπόσιο Revisiting the Greek War of Independence - Intellectual Landscape and Global Resonances

Διεθνές Συμπόσιο
Revisiting the Greek War of Independence
Intellectual Landscape and Global Resonances

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και την Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών “Μαριλένα Λασκαρίδη”, διοργανώνει την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, Διεθνές Συμπόσιο με θέμα “1821-2021. Revisiting the Greek War of Independence. Intellectual Landscape and Global Resonances“.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ερευνητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και από τις ΗΠΑ, με πρωτότυπες επιστημονικές ανακοινώσεις, βασισμένες σε αδημοσίευτο υλικό από τα οθωμανικά αρχεία, τις παραδουνάβιες ηγεμονίες και την Δυτική Ευρώπη.

Στόχος αυτής της συνάντησης είναι να αναδείξει τον διεθνή αντίκτυπο τής Ελληνικής Επανάστασης του 1821, εξετάζοντας ένα διαφορετικό ερμηνευτικό πλαίσιο, πέρα από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις, αλλά και να φέρει το κοινό σε επαφή με την σύγχρονη έρευνα.

Το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, ενώ παράλληλα μπορεί να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος μέσω της πλατφόρμας zoom.

Για τη διαδικτυακή παρακολούθηση, απαραίτητη είναι η ηλεκτρονική εγγραφή ΕΔΩ. 

ΠΗΓΗ: Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 13.5.2022.

Διεθνες Συμποσιο Revisiting the Greek War of Independence Intellectual Landscape and Global Resonances ιδρυμα Αικατερινης Λασκαριδη Πανεπιστημιο Αμστερνταμ εδρα Νεοελληνικων Σπουδων Μαριλενα Λασκαριδη αδημοσιευτο υλικο οθωμανικα αρχεια, παραδουναβιες ηγεμονιες οθωμανικο αρχειο, δουναβης δουναβις ηγεμονια Δυτικη Ευρωπη, διεθνης αντικτυπος Ελληνικη Επανασταση 1821
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ