Η WindMills.gr που αναστηλώνει ανεμόμυλους και αλευρόμυλους (σε Λασύθι, Χίο, Σύμη, Κάρπαθο, Κω, κ.α.) τιμήθηκε με Χρυσή Διάκριση στα Tourism Awards 2022 για την προστασία και την ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς!

Η WindMills.gr
που αναστηλώνει ανεμόμυλους κι αλευρόμυλους
(σε Λασύθι, Χίο, Σύμη, Κάρπαθο, Κω, κ.α.)
τιμήθηκε με Χρυσή Διάκριση
στα Tourism Awards 2022
για την προστασία και την ανάδειξη
της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς!

Άλλη μια σημαντική διάκριση για την windmills.gr και τον μηχανολόγο – μηχανικό Γεώργιο Ε. Χατζάκη στα Tourism Awards 2022 όπου κατέκτησε το Χρυσό (GOLD) βραβείο στην κατηγόρια Πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος / Ευαισθητοποίηση του κοινού́ / Παρακολούθηση περιβαλλοντικών δεικτών, για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο ιδρυτής της Windmills, Γιώργος Χατζάκης, κατά την παραλαβή του βραβείου, δήλωσε μεταξύ άλλων «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συνεισφορά μας στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς του τόπου μας. Οι ανεμόμυλοι είναι πράγματι σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, γι’ αυτό το λόγο το βραβείο αυτό θα το βάλω στα τιμαλφή μου».

Η windmills.gr με σπουδαίες διακρίσεις όπως στα «Europa Nostra Awards» το 2015, στο «Η Ελλάδα Καινοτομεί» το 2016, στα Tourism Awards 2020 κ.α. καθώς και με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ για την αποκλειστική χρήση των διάτρητων πολυεστερικών - ελαστικών πανιών, συνεχίζει με το ίδιο πάθος και όραμα την αναστήλωση και αποκατάσταση εκατοντάδων ανεμόμυλων και αλευρόμυλων σε όλη την Ελλάδα! Μέχρι σήμερα, η WindMills.gr έχει αναστηλώσει περισσότερους από 500 Ανεμόμυλους και Αλευρόμυλους στις περιοχές: Οροπέδιο Λασυθίου, Χίο, Σύμη, Κάρπαθο, Άγιο Νικόλαο, Ελούντα, Κω, Νικηθιανό Λασυθίου κ.α.

Στην 9η τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του κλάδου συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στον ελληνικό τουρισμό! Στην λαμπερή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού το «παρών» έδωσαν η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας. Ανάμεσα στους κορυφαίους του Τουρισμού μεγάλοι οργανισμοί και σημαντικές εταιρείες, Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 10.5.2022.


ανεμομυλοι αλευρομυλοι Λασυθι, Χιος, Συμη, Καρπαθος, Κως προστασια Πολιτιστικη Κληρονομια, μηχανολογος – μηχανικος Χατζακης τουρισμος προστασια περιβαλλοντος / περιβαλλον Ευαισθητοποιηση περιβαλλοντικοι δεικτες πολιτισμος ανεμομυλος Ελλαδα Καινοτομια ευρεσιτεχνια διατρητο πολυεστερικο ελαστικο πανι αναστηλωση αποκατασταση αλευρομυλος Οροπεδιο Λασυθιου, λασιθιου λασιθι κρητη κρητης αγιος Νικολαος, Ελουντα, Νικηθιανο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ